Skocz do zawartości

Prośba o uwagi.

kadzielawski

Rekomendowane odpowiedzi

co to jest ta biała ogromna pusta przestrzeń po lewej stronie ?!? wygląda jak jakiś błąd ?!? albo cos sie nie pokazuje (FF 1.5)

edit po chwili: nimek hi hi to samo :D

co to jest ta biała ogromna pusta przestrzeń po lewej stronie ?!? wygląda jak jakiś błąd ?!? albo cos sie nie pokazuje (FF 1.5)

edit po chwili: nimek hi hi to samo :D

tam powinna znajdowac sie animacja fleszowa. ;)

Jest to faktycznie pomysł aby wstawić tam tradycyjną grafikę.

Punk 1 roboty - dzięki i czekam na dalsze.

#1 w IE mam flaszkę z magnesem, a w FF nie

#2 niezależnie od planów co do flaszki sugerowałbym wydzielenie logo (tetate.pl z sierpem i młotem ;) ) i zapakowanie jej do grafiki. A potem zlinkowanie tejże do strony głównej. Jakoś naturalnym wydaje mi się że w lewym górnym rogu powinienem znaleźć logo firmy/strony/whatever prowadzące na stronę główną

#3 menu ma jedną niedoróbkę - po podświetleniu "oferty" pojawiają się białe marginesy pomiędzy podświetleniem a szarymi oddzielającymi menu kreskami (mam to i w IE, i w FF)

#4 kliknąłem tak na oślep i trafiłem na literówkę. Popraw "anazliza SWOT" na https://www.tetate.pl/audyt.php

to były konkrety (mam nadzieję :) ) a na koniec jedna rzecz w ramach przypieprzania się bez sensu (bez sensu bo jestem daltonistą :D ).

#5 we flaszce szare pole pod napisem "promocja i reklama ..." jakoś strasznie przygnębiająco na mnie działa. Rozumiem ideę, widzę że miało tak być że po lewo szaro a po prawo czerwono, ale i tak mnie to nie przekonuje.

Pozdrawiam,

Adam

czekam na nastepne jesli ma ktos ochote...

Mi się podoba. Pod IE ładnie wygląda bo animacja flash się wyświetla, ale nigdy bym się o tym nie dowiedział bo używam FF tak jak 17% innych osób.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Może wstaw sobie skrypt wykrywający rodzaj przeglądarki. Np ci z FF będą kierowani do strony z grafiką statyczną a ci na ie pozostaną przy flashu. Szkoda go, bo jest dobrze wkomponowany w stronę.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Gość w3master

- brakuje mi oznaczenia dzialu jaki aktualnie przegladam, pomysl o nawigacji "breadcrumbs"

- efekt :hover dla linkow

- chyba wyslalem pusty formularz, conajmniej dostalem informacje:

"Dziękujemy za informację.

Nasz przedstawiciel skontaktuje się z Państwem

najpóźniej w ciąu 24 godzin."

- brak label przy polach formularza

- przy polu "twoj telefon" sugeruje dodanie przykladowego formatu, w jakim nalezy wpisac nr telefonu.

- uklad tabelkowy traca nieswiezascia, a style mozna przerzucic do zewnetrznego arkusza css

- brak prawdziwych naglowkow:

<div align="center">
<span class="tytul">Marketing  internetowy czyli e-Marketing</span>
<br>
<span class="main">Kliknij na interesujący Cię temat aby zobaczyć więcej</span></div>"

a zamiast tej tag zupy mozna:

<h1>Marketing  internetowy czyli e-Marketing</h1>
<p>Kliknij na interesujący Cię temat aby zobaczyć więcej</p>

- brak wsparcia dla accesskeys, brak wsparcia dla tabindex.

plus za polityke prywatnosci.

Bardzo trafne sugestie.

Jednak nie pomyliłem się co d tego, że są rzeczy których często projektanci nie zauważają a inni jak najbardziej. Nawet nasuwa mi się myśl, że takie testy powinny być robione zawsze przed postawieniem projektowaniem strony. Z pewnością jakość stron w internecie byłaby znacznie lepsza.

Raz jeszcze dziękuję.

Paweł, zajrzałem jeszcze raz na Twoją stronę żeby zobaczyć jak Ci poszło z menu, i z przyjemnością dostrzegłem że coś się ruszyło w dobrym kierunku. Dalej mi się to jednak wyświetlało jakoś tak dziwnie trochę, więc pomyślałem że rzucę okiem na kod, żeby sprawdzić skąd się kłopot bierze.

Matko święta, co ja tam znalazłem :D

Tabelkowy układ, dziwne skrypty podmieniające obrazki, naćkane  , straszne rzeczy panie, straszne :D

Szczególnie że takie właśnie wynalazki bardzo się elegancko daje zrobić za pomocą XHTML + CSS + trochę sprytu, np. przy manewrowaniu tłami.

A przy okazji, dodam jeszcze że tutaj -> https://www.tetate.pl/artykuly/one_to_one_teksty.php tekst strasznie zbity jest. Mnie osobiście takie "masywne" bloki tekstu napisanego małymi literkami skutecznie zniechęcają do czytania. Wpuściłbyś trochę "powietrza" może?

Swoją drogą - czuję się lekko paranoicznie pisząc takie rzeczy komuś kto oferuje audyt stron www :D Próbowałeś przeprowadzić audyt własnej strony, tak na zimno?

Pozdrawiam,

AdamD

PS: podoba mi się ta Twoja strona, dlatego się tak produkuje. W 70% tego co tu na forum jest dawane do ocenynie ma nawet co komentować.

Adamie

Kod pisany był już czas jakiś temu, i w zasadzie były to pierwsze kroki. Choć strona postawiona została niedawno to sam kod wyczekał się sporo, przez co się zdeaktualizował w dużej mierze (html 4.01).

Oczywiście zdaje sobie sprawę z niedociągnięć kodu i jest opcja na wymianę tego.

Nawet nie mamy jeszcze wprowadzonego CMSa więc przebudowa strony pod względem kodu szykuje się jak najbardziej - zawsze jednak czasu brak bo inne zlecenia na których zarabiamy, a to w zasadzie jest najważniejsze w każdej działalności. Doszedłem jednak do momentu zmian - stąd też wątek na forum.

Wasze uwagi przekaże osobie odpowiedzialnej za tą działkę na stronie i mam nadzieje, że pomoże to w zbudowaniu "idealnej strony". Idealnej w cudzysłowiu bo takiej nie ma i nie będzie pewnie nigdy;)

To co mogę zrobić na szybko to poprawiam (menu jak zauważyłeś), ale kodu wolałbym się nie etykać osobiście bo to nie moja działka. Problem z paskiem oferta wynika z grafiki, udalo mi sie nieco poprawic ale faktycznie nie jest to dalej to o co chodzi.

Co do audytu;) - jak wcześniej pisałem "szewc w dziurawych butach chodzi" i obiektywnego audytu w życiu bym się sobie sam nie zrobił (dlatego ten wątek :D). Audyt stron robimy pod nieco innym kontem niż poprawność kodu, choć validację sprawdzamy, hm.. może dlatego, że sami sięnie mamy czym pochwalić :D

Pewnie zauważyłeś też po postach na forum, że bardziej interesuje mnie sprawa grafiki, układu, funkcjonalniości i marketingu strony. I szczerze mówiąc bardzo się cieszę, że do tych działek większych uwag nie ma :D.

Co do tekstu zbitego - zerknij proszę czy tak jest lepiej:

https://www.tetate.pl/artykuly/one_to_one_teksty.php

a dla porównania stare formatowanie:

https://www.tetate.pl/artykuly/marketing_wirusowy_teksty.php

Zastanawiam się tylko czy to nie jest pewnego rodzaju niekonsekfencja co do pozostałych podstron. A może nie kombinować z wielkością fontów (choć mi się też osobiście wydaje zbyt mały) a jedynie z kolorem (na czarno) i odstępami pomiędzy wierszami? Co o tym myślisz (myślicie)?

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za wszystkie uwagi w wątku.

Co do tekstu zbitego - zerknij proszę czy tak jest lepiej:

https://www.tetate.pl/artykuly/one_to_one_teksty.php

a dla porównania stare formatowanie:

https://www.tetate.pl/artykuly/marketing_wirusowy_teksty.php

Szczerze mówiąc to stara wersja mi się jednak bardziej podoba, ale to tylko moje osobiste subiektywne odczucie. To na co chciałbym zwrócić Ci uwagę to justowanie. Tekst justowany na ekranie czyta się trudniej. Zrób to po prostu do lewej.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności