Skocz do zawartości

Meta Keywords powraca - Google znów indeksuje słowa kluczowe, tylko w nowej odsłonie

fahofiec

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwię się, że nikt tu jeszcze tego nie zauważył, ale wczoraj Google reaktywował stary tag Meta Keywords w nowej odsłonie. Moim zdaniem to powrót do najstarszych korzeni istnienia wyszukiwarek i wiadomo co to oznacza... :P Bardzo ciekawa jest też sama argumentacja ponownego przywrócenia Keywords: https://googlenewsblo...-your-news.html

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

A co mu szkodiz :)?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Widzę, że drążysz temat ;)

W obliczu ostatnich dyskusji na forum temat uważam za bardzo ciekawy i aktualny. ;)

Ear, o jakim wynalazku WordPress piszesz?

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

I znów trzeba dbać o to, żeby coś tak jednak wstawić?

To zależy, czy chcesz, aby Twoja strona wyświetlała się w Newsach i czy ma do tego "predyspozycje". To przydatne ze względu na to, że niejednokrotnie newsy pojawiają się również w zapytania lokalnych :)

Więcej na temat nowego metatagu jeszcze: https://searchengineland.com/google-announces-news-keywords-metatag-133759 :)

teraz wystarczy przeprowadzić pare testow jaki wpływ mają ONE na pozycje i bedzie wiadomo czy się nimi przejmować czy nie, zapewne niebedą miały żadnego mogą sie przydać jedynie pod adwords ale zawsze mogę się mylić od tego są testy

ps. za bardzo nie wiem czy ta wiadomość jest wiarygodna :)

Marketing internetowy dla firm

mam takie wrażenie ze będzie to działać tak jak stary keywords czyli pomoże/zaszkodzi jak umarłemu kadzidło ale przerobiłem keywords na news_keywords

co będzie to będzie :)

Na normalnych stronach news_keywords z założenia są zbędne i nie mają mieć wpływu na pozycje w G, ponieważ (wg mnie) title i przyjazne urle "dają radę". Ten metatag ma za zadanie pomóc robotowi G News ustalić, co jest tematyką przykładowego artykułu "Jaja w PZPN" - drób czy korupcja :) I chyba trzeba zgłosić swoją stronę do indeksacji w Google News (link - @f., dzięki ;))

Ja jednak, tworząc wpis "dla użytkownika", w którym nie da się umieścić słów kluczowych w title i urlu, zamiast używania nieskutecznych keywords, poeksperymentuję z news_keywords (pokręcę się trochę po Żurawiej 10:00 :D)

• 3 tygodnie później...

a tak ma moje oko to...

albo mistrz_patelni ma racje, że sobie namieszali i nie ogarniają spamu albo...

to podpucha by pozycjonerzy napakowali meta kluczami, a wtedy będą mieć dobre info o tym, o co tak naprawdę nam chodzi w artykule i na które słowo nam zapakować filtr (i któremu się lepiej przyjrzeć hehe)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności