Skocz do zawartości

Mailing- mała grafika w topie maila, czy większe grafiki zasysana z serwera?

ebinx

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele newsletterów, spamów z mass-mailingu, które dostaję zawiera grafiki/obrazki hostowane gdzieś tam i zasysane dopiero po kliknięciu przycisku 'pokaż mi grafikę'.

Część mass-maili ma grafiki/obrazki dołączone w treści- dzięki czemu widać je po kliknięciu na maila. (mówię o loklanych programach do obsłgi poczty, bo rozumiem, że onlineowe nie pokazują domyślnie nic prócz tekstu)

Pomijając brak danych n/t liczby pobrań obrazka w przypadku załączenia go w treści,

jakie widzicie plusy/minusy sztywnego dołączania grafiki w topie treści maila w masowym mailingu?

Sam zacznę od plusa:

# Grafika jest od razu widoczna po otwarciu maila vs. niewidoczna w przypadku hostowania grafiki na serwerze

Nie znam statystyk dotyczących wspomnianego tematu, ale sam osobiście prawie nigdy nie klikam na "pokaż grafikę" w otrzymanym e-mailu, chyba, że temat bardzo mnie zaciekawił.

Dlatego w rozsyłanych newsletterach preferuję grafikę osadzoną w treści wiadomości. W końcu po to dołączamy grafikę do wiadomości, żeby czytelnik ją zobaczył. Ten argument dla mnie jest decydujący.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności