Skocz do zawartości

Prawdy i mity na temat odnośników graficznych

ferry

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy odnośniki graficzne (banery) na innych stronach mają w ogóle jakąś moc? Oczywiście zanim założyłem ten temat, przeszukałem sieć w poszukiwaniu informacji na ten temat. Znalazłem wiele artykułów i testów. I co? Z każdego wynika praktycznie co innego, ile głów tyle opinii. Jedni twierdzą, że linki graficzne mają moc mniejszą od tekstowych ale mają, inni zaś twierdzą, że obecnie odnośnik graficzny nie daje zupełnie nic.

Co o tym sądzicie?

Czy ktoś posiada jakieś rzetelene i na 100% pewne źródło na ten temat? Czy samo Google kiedykolwiek odniosło się do tego w jakiś sposób?

Jeżeli chcesz rzetelnych, takich na 100% informacji, to kupujesz kilka(dziesiąt) domen i sprawdzasz czy odnośniki z obrazkiem maja jakąś moc, czy nie.

Jeżeli chodzi o samo Google i ich odnoszenie się do kwestii pozycjonowania, to helouuuuu czas sie obudzić - G walczy z pozycjonowaniem, a nie uczy jak się to robi ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jeżeli chcesz rzetelnych, takich na 100% informacji, to kupujesz kilka(dziesiąt) domen i sprawdzasz czy odnośniki z obrazkiem maja jakąś moc, czy nie.

Inni ludzie już to zrobili za mnie i opisali wyniki swoich testów w sieci. Problem w tym, że każdy pisze co innego :)

Liczę też na opinie ludzi z tego forum. Na pewno jest tu ktoś, kto ma jakieś doświadczenie osobiste w tym temacie.

Inni ludzie już to zrobili za mnie i opisali wyniki swoich testów w sieci. Problem w tym, że każdy pisze co innego

Nie da się tego określić na 100%, to jeden z czynników algo G. Można tylko podejrzewać i spekulować po własnych badaniach, które miarodajne nie są.

Ogólnie uważa się, że dobrze skonstruowany odnośnik graficzny ma taką samą "moc" jak odnośnik tekstowy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie da się tego określić na 100%, to jeden z czynników algo G. ...

oczywiscie ze da,

Ogólnie uważa się, że dobrze skonstruowany odnośnik graficzny ma taką samą "moc" jak odnośnik tekstowy.

testy wykazują zupełnie coś odwrotnego

Marketing internetowy dla firm

"linki graficzne" są przydatne w pozycjonowaniu , jednakże mają mniejszą "moc" niż tekstowe. Przy porównywaniu zawsze należy uwzględniać dodatkowe czynniki które potem powodują , że jeden pisze to a inny zupełnie co innego. Ciężko jest porównywać pojedyńczy tematyczny link tekstowy otoczony treścią do obrazka z d***y wziętego będącego odnośnikiem.

Aby test porównania był w miarę wiarygodny to strony linkujące muszą mieć podobna zawartość tematyczno tekstową oraz jak najwięcej podobieństw innych parametrów - zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@SzlafRock Xann podał link w 3 poście tego tematu do swoich testów chyba z 2010 roku.

@ferry, już wiesz czemu sugerowałem własne testy? lepiej na nich wyjdziesz ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@SzlafRock Xann podał link w 3 poście tego tematu do swoich testów chyba z 2010 roku.

Wiem, widziałem. Właśnie z 2010 roku. :)

Ja mam odmienne wyniki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności