Skocz do zawartości

Kilka domen pozycjonowanyc na tym samym IP a pozycje

Majestiq

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilka domen o tej samej tematyce na vps, każda na oddzielnym IP.

Chciałbym się przenieść na szybszy serwer do hetzner.de, ale jest problem bo tam mam tylko 1 ip.

Niby można dostać więcej, ale tylko dla usług bezwzględnie wymagających nowego ip.

Moje pytanie jest takie. Czy mogę pozycjonowaćte domeny na tym samym ip z dobrymi efektami ?

Rozumiem, że moc stracą ewentualne linki pomiędzy tymi stronami, ale pozostałe prowadzące z zewnątrz i różnych ip nie.

Brać tego hetznera , czy szukać czegoś innego ?

Konwerter umożliwiający pobieranie mp3 z youtube.

możesz śmialo pozycjonować na tym samym IP z dobrymi efektami

do uwiarygodnienia twierdzenia musiał byś zrobić jakiś 'hangout' :) :) - wtedy to będzie pełna gwarancja i wzór dla wielu ludzi.

a tak serio, to wszystko zależnie od tego co ktoś ma na myśli mówiąc 'pozycjonowanie' , co pozycjonuje i na jak długo chce być 'wypozycjonowany'.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Możesz pozycjonować na tym samym IP z dobrymi efektami.

Robię tak od lat dla kilku zestawów domen. Przeżyły wszelkie zwierzaki i inne robactwo.

M

Edycja:

Na jednym IP można całe top10 zająć.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Powiem wam tyle, że prawdopodobnie IP nie ma żadnego znaczenia a jeżeli już ma to znikome. Wszystko zależy od jakości serwisów. Na dedyku mam kilkanaście domen i jak stawiam na nim nową i podlinkuję ze wszystkich pozostałych to jest w topach. Oczywiście cała seria stron tematycznych i nie jakoś trudnych fraz, ale pozycje 1-3 zajmuje samymi linkami z tego samego IP. Inna sprawa że każdą z tych domen linkuje dobrze i mają PR 4-5.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

możesz śmialo pozycjonować na tym samym IP z dobrymi efektami

A co gdy są na te same dane domeny zarejestrowane? Mam taki przypadek i zastanawiam sie właśnie co z tym fantem zrobić... IP akurat są różne.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeśli wszystko idzie dobrze, jest dobrze. Natomiast ciekawy jest efekt kostek domina, jeśli któraś ze stron zostanie oflagowana jako spam lub nawet możliwy spam. Wtedy po du**e mogą dostać wszystkie (przynajmniej na jakiś czas). A jeszcze ciekawsze, że to algorytmiczne, a nie żywy Googlarz.

Nie ma czegoś takiego jak algorytmiczne banowanie stron na tym samym IP. Byłoby to bez sensu na współdzielonych, szczególnie tanich hostingach gdzie są zarówno strony firmowe jak i spamy. Ja uważam, że jeżeli masz dobry serwisy dla ludzi to możesz ich mieć nawet 1000 na jednym IP i żadnemu nic się nie stanie a nawet linkowane między sobą będą wysoko.

@Mariusz linków nie sprzedaje :) Kilka stron jest w seopilocie - wycenionych na 400 miesięcznie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie ma czegoś takiego jak algorytmiczne banowanie stron na tym samym IP

1) Nikt nie pisał o banie.

2) Pomijając kwestię zawartą w p-cie 1., jako argument podam zapis z patentu Google'a dotyczący początku procesu rozpoznawania spamu oczekując, że również podasz jakieś fakty jako kontargumet:

A rank transition function may be selected for this document (block 830). For example, the damped response transition function (e.g., FIG. 6) or the initially-inverse response transition function (e.g., FIG. 7) may be selected. In one implementation, a rank transition function may be selected on a per-document basis. In another implementation, a rank transition function may be selected for the domain/site with which the document is associated, the server on which the document is hosted, or a set of documents that share a similar trait (e.g., the same author (e.g., a signature in the document), design elements (e.g., layout, images, etc.), etc.). In any of these situations, the documents associated with the domain/site/set orhosted by the same server may be subjected to the same rank transition function. In yet another implementation, a rank transition function may be selected randomly. In a further implementation, if a document is identified as "suspicious" (described below), a different rank transition function may be selected for that document.

Przeczytaj może najpierw całość ze zrozumieniem. Jeżeli o mnie chodzi to nie stawiam tam MASOWO spamu z tą samą templatką i identycznym układem. Każda strona jest inna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności