Skocz do zawartości

Kilka domen pozycjonowanyc na tym samym IP a pozycje

Majestiq

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wiadome jest, że jeśli algo zakwalifikuje witrynę jako spam to będzie szukać na innych witrynach z tym samym ip cech wspólnych.

Jeśli strony na domenach z takim samym ip nie są spamem, są robione dla ludzi to nie ma co się obawiać.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dlatego właśnie dalsza dyskusja w tym temacie nie ma sensu, włącznie z cytowaniem wielkich biblii dla wierzących we wszystko co tam napisano. A seohostingi są od stawiania spamu i dlatego tak dobrze się sprzedają.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake

A nie chcesz jakiegoś linka na tym pr5 sprzedać?

M

Mariusz, opróżnij skrzynkę PW, bo nie da się wysłać do Ciebie wiadomości :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Hmmm,

ja bym jednak nie stawiał wszystkiego na jednym ip i nie chodzi tu o bana czy filtr.

Nie chodzi o śledzenie Twoich stron przez google, a jedynie o to, że linki z tego samego ip są dużo słabsze, niż linki na róznych ipkach - przynajmniej do klasy C.

I co z tego , że grono ludzi opisało tu, że mają po kilkanaście domen na jednym ip i zdobyte serpy - żaden z nich nie podał

na jaką frazę i w jakiej skali trudności, nie mówiać już o tym, że to żadna filozofia zdobyć PR 1-3.

Moja rada: różnicuj strony jak się da, pod każdym względem, niech osobno nabierają "trust`a" a później linkuj. W razie czego każdą z nich wykorzystasz jako zaplecze, a nie za parę miesięcy znów będziesz stawiał nowe.

Czas na testy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności