Skocz do zawartości

leeching

Fulko

Rekomendowane odpowiedzi

Czy roboty trafiają na stronę, z której zaciągane są np. grafiki?
Nie ładnie tak zaciągać grafikę z innych stron ! :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Generalnie to z mojego serwisu, zaciągana jest coraz większa ilość grafiki.

Mam dwie opcje:

- zostawić, bo robot przejdzie i tak do mnie ze strony która zaciąga grafikę (tego nie wiem, bo nie mam pomysłu jak to sprawdzić)

- wrzucić wszystkim którzy ciągną grafikę wyciąć jakiś numer (to jeżeli nie mam korzyści a tylko stratę w postaci ruchu na łączu.

Jeżeli macie doświadczenia z podobnym problemem będę zobowiązany za uwagi.

pozdr

f.

f.

Pobieranie grafiki też daje linka, słabszego niż normalny z anchorem, ale daje. Ergo jeśli nie masz problemu z transferem zostaw w spokoju, to Ty wygrywasz, w przeciwnym przypadku (ograniczony transfer) rób numery na maksa - np. wyprodukuj pełną gamę jednopunktowych kropek :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Mógłbyś cokolwiek na poparcie tych słów?

Tak, widziałem na własne oczy w BL na Googlach, skoro gugiel pokazuje/pokazywał, to pewnie taki link coś daje/dawał.

Masz inne zdanie na ten temat?

Niestety ostatni raz takie coś widziałem na jesieni zeszłego roku, stąd pisałem również w czasie przeszłym.

Nie zwracałem na to większej uwagi i zawsze traktowałem jako coś normalnego (tak jak linki do cgi-bin) tyle tylko, że z minimalnym priorytetem.

Jakoś tak jest to dla mnie naturalne, jeśli skądś bierzemy coś tzn. że to coś nie musi być najgorsze i skądś jest lepsze od niczego :D

Dla mnie jest nienaturalne i bez sensu.

Dlaczego w indeksie tekstowym ma być wyżej

strona która udostępnia obrazki, jakiekolwiek?

Mimo tych wszystkich napotykanych absurdów,

w układaniu rankingów, zwykle jednak istnieje

jakaś idea. Tutaj trudno mi ją dostrzec.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności