Skocz do zawartości

Czy warto dodawać artykuły na stronach oferujących je do przedruku?

Wisdom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak sądzicie, czy warto pisać artykuły pozycjonujące swoją stronę i umieszczać je na "portalach" oferujących artykuły do przedruku?

Nie wiem czy się jasno wyraziłam, chodzi mi o to, że pozycjonując stronę piszę artykuły, umieszczam je na wartościowych preclach i zależy mi wtedy na tym aby artykuł był unikatowy i niepowielony. Czy zatem umieszczenie takiego artykułu na preclu typu "artykuły do przedruku" ma jakiś sens, jakąś wartość jeśli chodzi o pozycjonowanie mojej strony? Czy wujek G uzna wtedy takie artykuły za duplikaty i wyciągnie jakieś konsekwencje odnośnie strony, którą pozycjonuję?

Może to i głupie pytanie, ale od dłuższego czasu studiuję to forum, korzystam często z ogłaszanych tu precli i ta kwestia nie daje mi spokoju.

Z góry dzięki za wyrozumiałość:)

Rejestracja Czasu Pracy i Kontrola Dostępu dla firm

Nowość na rynku oświetleniowym - żarówki pełnospektralne firmy Viva Lite

Rewelacyjna, klimatyczna restauracja w Katowicach

Tak, warto. Ale najlepiej dłuższe artykuły.

Ta nazwa artykuły do przedruku mówi po cichu do każdego - Jestem preclem tylko innaczej się nazywam bo jestem moderowany przez wypiekacza :)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Dzięki bardzo za wyjaśnienie.

A co w przypadku jeśli np. jakiś portal wykorzysta mój artykuł w swoim? Jak wtedy potraktuje sprawę google?

Rejestracja Czasu Pracy i Kontrola Dostępu dla firm

Nowość na rynku oświetleniowym - żarówki pełnospektralne firmy Viva Lite

Rewelacyjna, klimatyczna restauracja w Katowicach

Można mieć w indeksie i 1000 kopii tego samego artykułu przedrukowanego na 1000 stronach i Google tego nie widzi, co więcej zlicza link z każdej kopii jako wartościowy!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

@Fahowiec - niekoniecznie, bo fakt, że są zaindeksowane nie znaczy, że pojawiają się w wynikach, zwykle się nie pojawiają, pojawi się zwykle tylko jeden atykuł, nie koniecznie oryginał. Googiel może potraktować takie linki pozytywnie jak i negatywnie, chociaż ostatnio jak widać algorytm już tak spierdzielili, że może też się zdarzyć, że będzie tak jak pisze fahowiec. Ja tam bym jednak nie ryzykował takich akcji, tym bardziej, że takich linków się nie pozbędziesz, a twój artykuł na bank wezmą tylko, że najczęściej na zaplecza pod swle pójdzie, ale czasem na wartościowsze strony też.

Za kase wydaną z przedruku kupujesz lepsze linki, bądź stawiasz kilka nowych wpisów i wychodzisz lepiej niż jakbyś linkował super unikalnie.

Zresztą każdy ma swoje techniki i zdanie.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Ja jestem jak najbardziej za wstawianiem artykułów do przedruku. Jak dla mnie są to wartościowe precle. A jak widzi to G.? Widocznie nie najgorzej bo po 1. serwisy takie jak chociażby Artelis nie miałyby bytu a 2, że wiele stron za użycie artykułu do przedruku ryzykowałoby banem/filtrem za duplicate content. Powiem szczerze, że nie używałam nigdy artykułów do przedruku już opublikowanych. Używał ktoś?

Artelis jest prekursorem tej dziedziny. Miał swoje lepsze i gorsze chwile, ogólnie każdy artykuł jest dokładnie sprawdzany przez moderatorów. Z kolei mimo olbrzymiego wręcz contentu jakoś nie widzę go zbytnio często w wynikach. Jeśli mowa o innych serwisach oferujących artykuły do przedruku to tak samo dostają filtry jak wszystko inne, mimo że treść jest zadbana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności