Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na przyszłość

grosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

założyłem subdomenę, na niej postawiłem wordpressa. Prowadził będę sklep internetowy. Czy wrzucenie na jedną stronę całego katalogu i numerów katalogowych sprzedawanych w przyszłości, w sumie i obecnie, bo sprzedaż wysyłkową prowadzimy, będzie miało duży wpływ na pozycjonowanie i lepszą indeksację?

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

Pozycjonuję domenę pod hasła związane z branżą danego sklepu internetowego. Oferowali będziemy tam kilkanaście tysięcy pozycji, opatrzonych w większości numerami katalogowymi. Posiadam taką bazę w pdf i zastanawiam się nad stworzeniem strony w WP, przykładowo "Katalog" i umieszczenie tam zawartości całej bazy. Czy byłoby to dobre posunięcie?

Tak, ale odpowiednio przygotowanej bazy.

Jeden WP nic praktycznie Ci nie da.

Czy jesteś pewien, że numery katalogowe są tym czego szukają Twoi klienci?

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Tak, głównie o numery się rozchodzi, zwłaszcza, jeśli dane pozycje nie są zbyt dostępne w sklepach.

Jeden, rozumiem, że obszerne zaplecze byłoby korzystne - jednak patrząc na konkurencję tak trudno chyba się przebić nie będzie. Póki co kataloguję dziennie 3 razy, mam czas do stycznia, do uruchomienia sklepu na odpowiedniej platformie. Dodatkowo chcę stworzyć forum/stronę z pomocą/doradztwem dotyczącym branży.

Jeśli jest to możliwe, zadbaj aby obecna struktura adresów URL i linków była jak najbardziej zbliżona do tej, jaką będzie miał przyszły sklep, żeby uniknąć konieczności wykonywania tysięcy przekierowań.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Z tym będę miał ciężko, bo nie wiem jeszcze, jak ta struktura będzie wyglądała, na jakim skrypcie będzie opierał się sklep i jaką będzie posiadał funkcjonalność.

Póki co, chcę by do przełomu roku domena się trochę zestarzała i chciałbym mieć wgląd przez analytics, jakich treści, po jakich zapytaniach trafiają do mnie użytkownicy. Bym mógł wycelować w najskuteczniejsze frazy i hasła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności