Skocz do zawartości

Darmowy hosting z domeną - może być nawet z "oszukańczą" promocją

reltter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dość niestandardową sytuację. Mianowicie mam klienta, faceta po 50. i działa on w branży, która jest idealna pod reklamę w Adwords. Niestety sceptyczny i nie-internetowy z niego typ i mówi, że nie będzie płacił ani grosza za hosting i domenę, ale za to może mi płacić % od zlecenia.

W związku z tym, że mam darmowe kupony Adwords, chodzi o to, aby znaleźć darmowy hosting z domeną. Może to być coś w stylu "3 miesiące gratis, potem cena z kosmosu". Albo coś po złotówkę w promocji. Hosting może być słaby - właściwie wystarczy 2 mb na serwerze i 1 gb na transfer.

Jedyny warunek to taki, że odpadają hostingi, które załączają reklamę lub wymagają jakiegoś linka na stronie. Ta strona ma być prosta, ale ma wzbudzać zaufanie.

Szukam w sieci, ale jakoś nie mogę nic znaleźć.

Polecicie coś?

Pozdrawiam

cos sam nie wierzysz w opłacalnośc tego przedsięwzięcia jeżeli szkoda tobie zapłacić parę zł za hosting np 50 zł rocznie .

Darmowy hosting bez reklam masz tutaj www.000webhost.com

a domenę za 1 zł kupisz np. w nazwa.pl

Z tego co się orientuję darmowe kupony Adwords służa do tego,aby zainteresować daną osobę reklamowaniem się z Google,a nie do tego,aby za darmo przeprowadzac kampanie.

Zupełnie nie czaję o co chodzi. Hosting to na allegro za 10 zł kupisz jakiś współdzielony, domena 12 zł i masz wszystko. Jak masz dostawać % od zlecenia to na 20 zł Cie nie stać?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wierzę w opłacalność przedsięwzięcia. Po prostu nie widzę powodu dla którego miałbym sam ponosić jakiekolwiek koszty jeśli nie mam 100% gwarancji (a takiej z definicji mieć nie można), że to wypali, a jedynie własne (nawet poparte doświadczeniem) przeczucie.

Chciałbym raczej uniknąć posiadania domeny i hostingu w dwóch różnych miejscach. Wiem z doświadczenia jakie to upierdliwe. Znalazłem na home.pl hosting za 2,50 złoty/miesiąc (pierwsze pół roku) i domenę za 1 złoty. Dodatkowo dają kupony Adwords. Znacie coś lepszego/tańszego?

Przeczytaj sobie może najpierw regulaminy tych hostingów i domena za grosze, bo może się okazać, że później będziesz płacił po kilkaset złotych za nie i nie będzie możliwości rezygnacji. Nie wiem jaka może być upierdliwość między domeną zarejestrowaną w jednym miejscu a hostingiem w drugim. Musisz zrobić dokładnie te same rzeczy, które robiłbyś mając wszystko w jednym miejscu, czyli po rejestracji domeny albo przekierowujesz ją na serwer albo na nameserwer hostingu. Zresztą wg mnie to najprostsze i najtańsze rozwiązanie, które już podałem a zrobisz co chcesz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wierzę w opłacalność przedsięwzięcia. Po prostu nie widzę powodu dla którego miałbym sam ponosić jakiekolwiek koszty jeśli nie mam 100% gwarancji (a takiej z definicji mieć nie można), że to wypali, a jedynie własne (nawet poparte doświadczeniem) przeczucie.

To się nazywa inwestycja. I nikt z dzisiejszych dużych graczy dawno temu nie miał 100% gwarancji /w każdej branży/. A dziś pływają jak pączki w maśle.

Skoro żydzisz się na kilkanaście złotych za pierwszy rok, to nie wróżę sukcesów. Bez inwestycji nie ma zysków.

Chciałbym raczej uniknąć posiadania domeny i hostingu w dwóch różnych miejscach. Wiem z doświadczenia jakie to upierdliwe. Znalazłem na home.pl hosting za 2,50 złoty/miesiąc (pierwsze pół roku) i domenę za 1 złoty. Dodatkowo dają kupony Adwords. Znacie coś lepszego/tańszego?

Upierdliwe z jakiego powodu? Możesz jaśniej? Ja tam widzę tylko plusy dodatnie takiego rozwiązania.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Regulaminy zawsze staram się czytać uważnie. M.in. po to tutaj pytam, aby doświadczeni forumowicze "odfiltrowali" oferty i w miarę możliwości ostrzegli przed kruczkami.

Żydzę - to prawda. Ale nie mam wyboru, bo jestem w tej chwili spłukany, a do tego tego typu projektów typu "dwie-trzy dychy" mam w tej chwili jakieś 30 (w innych branżach). Jednarazowo to śmieszne pieniądze, ale nie jeśli zbierze się tego trochę do kupy.

Domena i hosting osobno - kiedyś na active24.pl padła mi na wiele godzin strona z tego powodu, że nie miałem u nich wykupionego hostingu (a obsługiwali mi domenę), a musiałem zmienić jedną opcję. Wszystko zrobiłem prawidłowo, ale pracownik napisał mi, że okazało się, że mieli jakiś błąd u siebie w systemie. Poza tym - po co mieć dwa loginy i hasła, skoro można mieć jeden? Po co płacić dwóm podmiotom, skoro można jednemu? Ja już i tak mam 6756457 kont w różnych miejscach, więc z wielką dozą ostrożności zakładam kolejne. Nie chcę oszaleć.

ja też myślę ze autor postu wszystko wie wiec po co pyta?? :)

osobiście się przekonałem ze darmowe hosty to drogie hosty i z wielu powodów wychodzi to kiepsko / ma wiele ograniczeń / nie da się tego czy tamtego zrobić etc. ale to chyba jasne

jak już musisz na darmowym to omijaj yoyo.pl a reszta to mniej więcej jedna cholera

a kiedy wreszcie wlasciciele serwerow zaczna doplacac aby zakladac u nich darmowe konta?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności