Skocz do zawartości

Mało śmieszne - praca dla informatyka

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

no tak ale tam jest napisane "wynagrodzenie zależne od wyników pracy" Na wielu stanowiskach jest taki układ podstawa to minimalna krajowa a premia np 7 000 zł (zawsze wtedy mogą pokręcić)

Ale w przypadku tej oferty to chyba bym nie liczył na dużo więcej 8)

...

Ja na stanowisku informatyka zarabiam prawie 700 zl. I co Wy na to?? Az takich wymagan dotyczacych mojej pracy nie ma (nie potrzebuje C++, perla, javy, francuskiego, linuxa i lanu - reszta zas jest wymagana na moim stanowisku abym mogl pracowac). nie siedze w pracy i kawki nie pije ale haruje jak wol. Taka polska wlasnie #-o

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Hmm to ja wam powiem tak jęzeli chodzi o zarobki każdy ceniony informatyk na zachodzie z doświadczenie i ładnym dorobkiem nie schodził poniżej 2700 EUR

Moje ostatnie zarobki to 3270 EUR podstawowe plus ok 1500 dodatki

ale wracając do ojczyzny:

"Taka polska wlasnie"

Ale zastanawiałem się dlaczego tak jest i chyba wiem jeżeli w Polsce za sklep internetowy bierze się 5000 PLN a nie jak na zachodzie 50000 PLN to wtedy nie można też zarabiac kokosów dlatego rada dla wszystkich ktorzy się cenią i uważają się za dobrych pracujcie dla siebie a nie dla innych....

Oxy a dobry jesteś bo jak masz PHP MYSQL i FLasha i podstawy Javy to dam CI więcej tylk czy jesteś z Wro???

PHP i MySQL zajmuje sie dopiero od miesiaca i musze sie jeszcze wiele nauczyc. Podstawy Javy znam. Generalnie znam kilka sieciowych jezykow programowania, ale polega to na tym, ze potrafie cos w skrypcie zmienic, poprawic, ulepszyc, przeczytac go i zrozumiec ale z napisaniem od zera na razie bym sobie nie poradzil. Bo na pewne rozwiazania jak cos napisac po prostu bym nie wpadl bo sa az tak proste. A do Flasha trzeba miec umiejetnosci malarskie ktorych niestety nie mam :) A do tego nie jestem z wroclawia :)

Jeszcze umowy ta firma nie daje

U mnie jest to samo - raz umowe mam, a raz nie. A dlaczego pracuje? Bo nikt inny mnie nie zatrudni bo nie mam doswiadczenia. A dlaczego nie mam doswiadczenia? Bo nikt mnie nie chce zatrudnic. I kolo sie zamyka.

Moze i pracuje za psie pieniadze, ale:

1) Mam troche kasy - niewiele bo niewiele ale zawsze cos

2) Nie nudze sie w domu a jak przyjde z roboty to na komputer nie moge patrzec

3) Bede mial w papierach dotychczasowe

zatrudnienie wiec bede mogl isc do innej pracy bo zdobylem doswiadczenie

4) Tyle ile sie nauczylem w ostatnim czasie juz nikt mi nie zabierze. A do tego uczylem sie wszystkiego za pieniadze szefa :) Popracuje jeszcze jakis czas, zeby sie jeszcze czegos nauczyc a potem sprobuje pracowac na wlasna reke.

Mialem kiedys przez miesiac dzialanosc gospodarcza, ale z uwagi na pewne przeszkody natury technicznej oraz takie a nie inne warunki prowadzenia dzialalnosci gospodarczej w polsce (700 zl miesiecznie za sam zus) dzialalnosc musialem zlikwidowac. I byc tu przedsiebiorczym... #-o

Zastanawiające tylko dlaczego tak jest....Ma ktoś jakieś teorie ?

Teraz studentow mozna podzielic na 4 grupy:

- kierunek informatyka

- kierunek zarzadzanie i marketing

- kierunek psychologia

- kierunki pozostale

Teraz kazda uczelnia jesli dotad nie miala informtyki, to uruchamia taki kierunek bo to czysta kasa. a informatykow od siedmiu bolesci coraz wiecej to i cena za takowe uslugi spada.

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

co to jest Pearl?

Pearl Harbor

rada dla wszystkich ktorzy się cenią i uważają się za dobrych pracujcie dla siebie a nie dla innych

Dopiero studia zaczynam, ale już od dosyć dawna planuję pracować dla siebie. Za bardzo dobrego się nie uważam, ale już coraz lepiej mi idzie - dzięki pozycjonowaniu między innymi.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności