Skocz do zawartości

FairSearch

Eustachy112

Rekomendowane odpowiedzi

a ja się pytam dlaczego allegro bierze się za takie projekty jak tablica.pl czy pożal się Boże oferia.pl zamiast postawić polską wyszukiwarkę -> polotu im zabrakło? :)

poza tym zatrudnili jakiego kretyna który z portalu aukcyjnego zrobił coś co przypomina sklep internetowy jak tysiące innych :)

Jeśli chodzi o samo allegro to nie ma co - 'pojechali po bandzie' - w głowach im się pomieszało - ale to wszystko przez tą 'amerykańską szkołę' - zysk, zysk, zysk, zysk, - marketingowcy muszą się wykazać bo inaczej trzeba zwolnić, zwolnić, zwolnić.

Nic nie może być w stagnacji - w takim systemie żyjemy - i jeżeli ta bańka nie pęknie tam na stronie zachodniej to my jak te pieski lub owieczki będziemy iść w stadzie za wszystkimi.

Zauważyliście że piszę tu o Allegro ... ale równie dobrze można te słowa przypisać do innych wiekszych korporacji np. google.

Pozdrawiam

Pracuje... pracuje... pracuje... ZIBICOM

Rzecz w tym, że jak na razie większość (przynajmniej w Polsce) nie ma pojęcia czego używa... Często pada też nazwa Google ale związane jest to z tym, że ludziom się wydaje iż jest to termin na określenie "czegoś tam co mi strony pokazuje". Miałem okazję poznać dziesiątki ludzi, którym wydawało się jedynie, że używają Google a korzystali z wyszukiwarki która ostatnio została ustawiona przy instalacji byle softu.

Analogiczną jest sytuacja z internet explorerem. Gdyby FF, Opera i IE jako domyślną wyszukiwarkę ustawiły binga Google miałby połowę (jak nie mniej) wejść.

Poza tym dopiero połowa Polaków ma w ogóle internet więc pole do znalezienia sobie popleczników jest spore.

Internet jest tak elastyczny, że nie wiadomo czy za miesiąc ktoś nie zajmie miejsce fb i google. Śmiem twierdzić, że fb ma znacznie lepiej ugruntowaną pozycję niż Google.

Święta prawda :) Mam do czynienia z tym na codzienność, pozdrawiam serdecznie i życzę cierpliwości :)

Proste pytanie do obrońców google: który punkt regulaminu wyszukiwarki złamała tablica.pl?

...zrobiła sobie zaplecze na całej domenie allegro.pl generując MASOWO linki do kategorii, tagów Tablica.pl

Panowie... siedzac jako moderator w Google z czystym sumieniem można w takim wypadku wcisnąć przycisk "ban" ;-)

rozmowa o punkach regulaminu Google (który to punnkt ? itd.) jest w tym wypadku nawet śmieszna :-))

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

Dlaczego śmieszne? Każdy cywilizowany serwis powinien posiadać zasady spisane w postaci regulaminu. Tym bardziej g które posiada olbrzymią władzę poprzez swoją monopolistyczną pozycję na rynku wyszukiwarek.

rozmowa o punkach regulaminu Google (który to punnkt ? itd.) jest w tym wypadku nawet śmieszna :-))

Tysiące lat rozwoju cywilizacji przyniosły nam jako efekt między innymi przejrzyste zasady działania. G wymaga od webmasterów przestrzegania jakiś tam wskazówek natomiast od siebie nie wymaga zbyt wiele.

Reasumując, podstawą transparentności jest regulamin a jego złamanie jest podstawą do karania.

Więc powtórzę moje proste pytanie do obrońców google: który punkt regulaminu wyszukiwarki złamała tablica.pl?

nihil fit sine causa

Dlaczego śmieszne? Każdy cywilizowany serwis powinien posiadać zasady spisane w postaci regulaminu. Tym bardziej g które posiada olbrzymią władzę poprzez swoją monopolistyczną pozycję na rynku wyszukiwarek.

Tysiące lat rozwoju cywilizacji przyniosły nam jako efekt między innymi przejrzyste zasady działania. G wymaga od webmasterów przestrzegania jakiś tam wskazówek natomiast od siebie nie wymaga zbyt wiele.

Reasumując, podstawą transparentności jest regulamin a jego złamanie jest podstawą do karania.

Więc powtórzę moje proste pytanie do obrońców google: który punkt regulaminu wyszukiwarki złamała tablica.pl?

Regulamin to jest stek pobożnych życzeń, nic więcej. Regulamin nie jest żadną podstawą prawna aby dochodzić swoich roszczeń. Wszyscy naginają regulaminy do własnych celów.

Właśnie, że G posiada olbrzymią władzę to może sobie narzucać własne zasady.

Albo udajesz, albo jesteś tak naiwny, że wierzysz w transparentność regulaminów i samej firmy G. Sam już nie wiem co jest gorsze.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności