Skocz do zawartości

Better WP Security a dodawanie grafiki do wpisu

ear

Rekomendowane odpowiedzi

1. Zainstalowałem wtyczkę Better WP Security.

2. Zmieniłem tam m.in. nazwę katalogu wp-content.

Ogólnie wszystko jest ok, nie zauważyłem jakichś większych skutków ubocznych.

Jednak podczas dodawania do wpisu grafiki (Wyślij/wstaw >> Dodaj media ze swojego komputera itd.) w kodzie html wpisu pojawia się zmieniona nazwa (nowego) katalogu (czyli jest ok), ale grafika jest zapisywana w (tworzonym automatycznie przez skrypt) katalogu wp-content (i tu jest problem).

Aby obrazek był widoczny we wpisie i np. mógł być użyty jako ikona wpisu, muszę "ręcznie" go przenieść i 4 jego miniaturki z katalogu wp-content do folderu o zmienionej nazwie.

I tu moje pytanie: orientuje się ktoś z Was, który plik odpowiada za upload do wp-content? Czy da się go edytować tak, aby zapisywał do właściwego katalogu (tego z nową nazwą)?

• 2 tygodnie później...

sprawdziłbym wp-load.php, /wp-includes/load.php oraz /wp-includes/functions.php w okolicach linii 1400.

Choć z zasady oddaje należne kredyty wordpressowi i nie zmieniam ścieżek, więc nie sprawdzałem nigdy jak to Better WP Security robi dokładnie.

Wykonuję wdrożenia/modyfikacje WordPress. PW lub GG: 9318866

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności