Skocz do zawartości

Mistrzostwo swiata :-)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sir nimek - nie musisz ośmieszać naszego kraju takimi tekstami... i jak później mają nas za granicą szanować skoro sami siebie nie szanujemy?

A do tematu to może i jest adsens dobrze rozmieszczony - ze względu na klikalność, ale dla mnie jest to coś w rodzaju"spam'u" (nie umiem w tej chwili znaleźć lepszego słowa) ponieważ podaje się użytkownikowi reklamę w taki sposób, że nie wie czy to reklama czy część serwisu...

Ja bym się raczej na tym nie wzorował ... chyba, że ktoś chce zrobić reklamowy śmietnik a nie stronę internetową :spam:

Reklamy są podpisane "Ads by Google" więc jest w porządku.

Oczywiście robiąc coś takiego trzeba sie liczyć z tym, że stracimy częśc użytkowników serwisu, którzy przez nieuwagę stale będą klikać w reklamy co część doprowadzi do szewskiej pasji.

odp. Nie ośmieszam naszego kraju. To są niestety fakty. Przykre, ale prawdziwe. I nie muszę ośmieszać naszego kraju, ja tylko sparafrazowałem słowa, które były zamieszczone w jakiejś francuskiej gazecie.

No wlasnie, pozostaje zdefiniowanie co to jest wg. google linia odstepu. Linia moze miec 1px jak i 10px.

Ale najbardziej prawdopogobne ze G. uwaza za linkie odstepu <p> lub <br /><br /> :-)

gryzonie, jest wg. mnie linia ale taki odstep zmniejsza skutecznosc reklamy w porownaniu np. z tym.

Pozdrawiam

PS.Szymon - Ty dostales Od google informacje, ze musi byc linia odstepu?

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Ale czy jest jakaś osoba która straciła konto dlatego że nie miała odtepu miedzy obrazkiem a reklamą?

Bo strony na których jest ten Trick - chyab mają sie dobrze?

Skoro w AdSense jest zapisane że trzeba mieć odstęp przed reklamą to oznacza to że

nie można przysłaniać obrazka treścią reklamy? Chyba o to chodzi

A jak to konkretnie mówi Google ?

Ze ma być "odstęp" czy " Jeden odstęp"

bo jak 1 odstęp no to mamy problem - bo co to jest odstęp -uważam jednak że odstęp- to widoczny gołym okiem fragment który sprawia że reklama nie nachodzi na obrazek

Pisze ktoś że to jest nie etyczne takie wmontowanie reklamy jako element Menu,ale

po co w takim razie reklama 720 / 15 - przecież tego nie da sie uzyc inaczej jak tylko na element Menu stronki.Czyli mieszanie reklam z Menu strony jest legalne.Można się jednak czepić tego że nielegalne mogło by być - wprowadzanie internauty w błąd poprzez takie praktyki - ale nie ma chyba regulacji co do tego "czym w/g Googla jest wprowadzanie w bład - bo to ciężko zdefiniować.Chyba że gogiel stworzy jakiś przykład niedozwolonych praktyk - na obrazkach i będzie wiadomo.Ale skoro jeszcze tego nie zrobili ( a tam sporo mądrych głów) - to znaczy ze taki regulamin nie jest potrzebny i sprawa powinna być jasna - może my z bardzo wymyślamy problemy których nie ma - bo przeciez jest zawsze podpis gogla na reklamie

i póki ta nie wchodzi na obrazek to chyba wszystko jest oki?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

jako ze, moja strona jest wybitnie obsadzona zdjeciami a tresci jest w niej malo taki trick wydaje sie ze u mnie bylby bardzo skuteczny.

wiec postanowilem sprawdzic jak to bedzie dzialac.

www.sebafoto.com - jak sadzicie? czy google moze sie przyczepic, glupio by bylo dostac bana za takie cos...

Wg. mnie rowniez jest OK. Moze pochwalisz sie nam czy duzo sie zwiekszyly dochody ? :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zrobilem strone z 2 kwadratami obok siebie na srodku a po bokach dalem male fotografie po 3 na prawa i lewa idealnie wygladaly jak by dotyczyly reklam nizej tresc txt. W piatek wieczorem napisalem do adsense a dzis otrzymalem odpowiedz:

Witam Pana,

Dziękuję za wiadomość.

Pragnę poinformować, że zasady polityki programowej AdSense określają, że 'Strony nie mogą zawierać żadnych bodźców skłaniających użytkowników do klikania

w reklamy. Tyczy się to także zachęcania użytkownika do kliknięcia w reklamy lub odwiedzania stron reklamującego, jak również zwracania zbytnio uwagi

reklam np. wyglądem'.

W związku z tym prosze o usunięcie ze strony zdjęć które mogą zwodzić użytkowników.

Z poważaniem,

Kasia

Zespół Google AdSense

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

... lub odwiedzania stron reklamującego ...
:)

To czym jest reklama ??

W Google chyba kadrę pracowniczą wymieniali (jeszcze nie wyszkoleni), bo często można od nich głupoty w mail'u dostać

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności