Skocz do zawartości

Film warty obejrzenia ?

freestyper

Rekomendowane odpowiedzi

A ja szczerze polecam:

Inna kobieta ( Romantyczny)

Koneser(także dla kobiet)

A gdy już nasze panie Będą zajęte to polecam:

"Zabic Irlandczyka"( oparty na prawdziwych faktach)

Angielska Robota( Jason Statham)

"Niemożliwe" (dramat na faktach) wyciśnie łzy nawet z zatwardziałego budowlańca

Ciekaw jestem waszych opini na temat filmu 'Niemożliwe'

Ciekaw jestem waszych opini na temat filmu 'Niemożliwe'

Jak dla mnie film warty obejrzenia, zwłaszcza że opiera się na faktycznej historii rodziny która przeżyła cały kataklizm jakie wtedy spowodowało tsunami aż się nie chce wierzyć że cała piątka jakoś się z tego wykaraskała (moment zbliżania się fali do lądu i w konsekwencji jej uderzenia pod względem kinowym był chyba najlepszy).

Ktoś już o tym wspominał parę postów wcześniej i również polecam film "Prestiż" :) Jeśli chodzi thriller trzymający w napięciu do końca do zdecydowanie "Telefon" z 2002 roku. Jak ktoś lubi akcję to klasyka - "Transporter". I oczywiście "Igrzyska śmierci" :)

Katalog SEO Blurred - Moderowany, darmowy katalog oparty na autorskim skrypcie.

Również polecam film "Prestiż" i podobny "Iluzjonista", warte uwagi, według mnie pierwszy lepszy, drugi więcej efektów i ogólnego "bajeru".

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

"Prestiż" bardzo mi się podobał, mimo, że pomysł na maszynę Tesli burzył dla mnie w pewnym stopniu cały film, w negatywny niestety sposób.

Z ostatnio oglądanych filmów pozytywne wrażenie wywarło na mnie "Cold in July". Z drugiej strony ciekaw jestem za ile mnie stylizacja na lata 80. w warstwie audiowizualnej zacznie drażnić.

• 2 tygodnie później...

Maszyna Tesli to chyba główny zarzut, jaki w ogóle się zarzuca "Prestiżowi". Choć także należę do grona jego miłośników :) Podobnie wspomniany "Iluzjonista" - bardzo dobry film, utrzymany w podobnym klimacie.

Z ostatnio obejrzanych na "lekki wieczór" mogę szczerze polecić "Red" z Brucem Willisem. Nie jest to może ambitne kino, skłaniające do refleksji, ale świetnie spełnia wymogi rozrywkowego kina sensacyjnego :)

• 2 tygodnie później...

Film nie dla każdego (wielu ludziom się zwyczajnie nie spodoba): czarno-biały surrealistyczny horror który jest bardzo trudny do interpretacji.

Pierwszy pełnometrażowy film Davida Lyncha, mroczny, klaustrofobiczny, w którym coś takiego jak fabuła ledwo istnieje, a logika jest szczątkowa.

Sam tytuł tego filmu: "Głowa do wycierania", powinien dać do myślenia, czy warto narażać swoją psychikę na jego oglądanie ;)

https://www.imdb.com/title/tt0074486/

PS. są ludzie tak wciągnięci przez ten koszmar i próbę jego zrozumienia, że oglądają ten film wielokrotnie, już od dziesięcioleci - zostałeś ostrzeżony.

Edytowane przez INOMan
  • Like 1

Jak ktoś lubi historię i wojenne kino: "Idź i patrz" - uprzedzam, bardzo mocny film

Jak ktoś lubi filmy typu: ale o co kaman, polecam "Zagubiona autostrada" Lyncha, zresztą wszystkie filmy Lyncha polecam

Jak ktoś chce się po prostu oderwać: "Las Vegas parano"

Jak ktoś lubi aleosochodzi: "Begotten"

A jak ktoś, tak jak ja, zwyczajnie kocha Katie Holmes, polecam odcinki "Jezioro marzeń". Serio.

A wiem, że to nieładnie, ale dziś ściągnąłem sobie klasyki wojenne: "Najdłuższy dzień", "Ślicznotka z Memphis", "Tora Tora Tora", "Bitwa o Midway".