Skocz do zawartości

Film warty obejrzenia ?

freestyper

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedźmin serial może nie wybitny, ale na pewno dobry. Fajnie, że dzięki CD projekt, Sapkowskiemu, Netfliks na całym świecie młodzi wiedzą, gdzie jest Polska, wiedzą, że Polacy potrafią tworzyć bestselery, wiele sięgnie po książkę może zainteresuje innymi pisarzami, Stanisławem Lemem na przykład.. Mam wiele zastraszeń do serialu bo to typowo hollywoodzka produkcja, wiele rzeczy zrobiono szablonowo. po "super bohaterskie" a książką ma bardzo dużo odniesień do kultury słowiańskiej, bajek, legend. Nadprzyrodzone mocy Geralta to nie jak mocy w superbohaterów , a raczej sposób na opisanie historii bardziej barwnie. Postać Geralta nie jest jednoznaczna i wiele poziomowa emocjonalnie. Henry Cavill to filmowy "superman" i ta rola Supermana trocha nad nim ciąże. On gra Geralta własnie jak kolejnego superbohatera, a w książce Geralt inny. Oczywiście możliwie, że to tylko jak odniosłem takie wrażenie. 

• Thanks 1

4 godziny temu, Harry napisał:

Wczoraj skończyłem Squid Game (serial) na netflixie

Dobry film. Lubię koreańskie kino 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

17 godzin temu, MaxPan napisał:

Oczywiście możliwie, że to tylko jak odniosłem takie wrażenie. 

Nie tylko Ty ;) Dla mnie osobiście ta idea super bohaterów jest już bardzo wyeksploatowana, męcząca. Na szczęście w Wiedżminie tego nie ma.

Nie wiem czy było tutaj, ale ze swej strony bardzo polecam "25 lat niewinności". Wiadomo, ciężki temat, ale warto zobaczyć. Kulesza, a szczególnie Trojan zagrali tak, jakby odtwarzali coś, co oboje przeżyli. Mniej więcej od połowy filmu scenariusz niestety trochę się rozjeżdża, ale film do końca pozstaje na dobrym poziomie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jak już jesteśmy przy serialach to polecam serial Sukcesja  zwłaszcza, że wchodzi sezon 3. Serial dostępny na HBO

Sukcesja 2018 56 min. 8,2 / 15302 oceny

sukcesja-mat-promocyjne.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

KOD WART MILIARDY DOLARÓW -> Nowość na Netflixie

7977115.3.jpg

Cytat

W latach 90. w Berlinie artysta i haker wymyślili nowy sposób postrzegania świata. Po latach spotykają się ponownie, by pozwać Google za naruszenie swojego patentu. Chodzi o Google Earth.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nocna msza na Netflix dość zaskakujący serial, jest wiele wątków przekazu aktualnych w dniu dzisiejszym. Plus za to, że w klasycznej historii o wampirach wyszli po za szablon. W mistrzowski sposób pokazano jak można manipulować religia, wiarą i dostosowywać ją do do każdego posunięcia nawet zabójstwa, dzielenia ludzi na lepszych i gorszych, inne.

Polecam

• Thanks 2

Widziałem ten serial, końcówka taka jak miała być ;)

Mnie polska Wataha raz zaskoczyła ;) 

i z sentymentem czekam na 

;) 

• Like 1

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

BTW - coś wam serwer kulawo działa. muszę czekać około minuty na załadowanie strony.

Meritum.

Polecam film pt "Hiacynt" na Netflix. Jest to film zrobiony na podstawie akt PRL dotyczących operacji/akcji "Hiacynt" czyli inwigilacji homoseksualistów 

Edytowane przez SzlafRock

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 3 tygodnie później...

Dzięki @Nikonem, wrzuciłem do listy! Ja natomiast skończyłem wczoraj na Netflixie "Kod wart miliardy dolarów" (miniserial). Czuję niedosyt...

https://www.filmweb.pl/serial/Kod+wart+miliardy+dolarów-2021-10002156

• Thanks 1

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

10 godzin temu, Harry napisał:

Czuję niedosyt...

A ja czuję obawę ze wchodzimy w erę korporacjonizmu w którym każdy przejaw oddolnej sztuki i innowacyjności zostanie brutalnie zawłaszczony i skomercjalizowany przez wielkie firmy. To jest śmierć przebojowości a w końcu stagnacja a stagnacja jest zwiastunem upadku.  

• Like 1
  • Thanks 1

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Niedawno był emitowany przez TVN24 dokument pod polskim tytułem "Prekariusze cyberprzestrzeni" anglojęzyczny tytuł to "Ghost Workers". Film dokumentalny dotyczący wyzysku jaki stosują firmy oferując pracę zdalną dla największych koncernów internetowych Facebook, Google i innych. Tu praca zdalna polega na czyszczeniu internetu oraz nauczaniu wyszukiwarek.  Jeśli ktoś natknie się na te tytuły to warto obejrzeć.

Trailer

https://vimeo.com/394892375

• Like 1

• 3 miesiące temu...

"Przebudzenia" 1990. A myślałem, że De Niro najlepszy był w Taksówkarzu...

https://www.filmweb.pl/film/Przebudzenia-1990-1035

e: Ex Machina 2015

Edytowane przez Nikonem

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 tygodnie później...

Charlie Chaplin. Mój syn (8 lat) na smartfonie ogląda jego czarno-białe, ponad 100 letnie nieme filmy. Śmiech słychać w całym domu :)

Edytowane przez Nikonem
  • Like 3