Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na tych samych danych whois

Nikonem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam trochę domen z podobną tematyką zarejestrowanych na te same dane (firmowe). Przeznaczenie tych domen miało być inne ale zrezygnowałem z pewnego pomysłu. Aktualnie zastanawiam się co z nimi zrobić. Są lekko podlinkowane, "leżały" na kilku serwerach gdy znajdę trochę czasu.

Zastanawiam się teraz czy mogę zaryzykować i przeznaczyć je na zaplecze. Kłopot w tym, że dane rejestrowe są te same co strony pozycjonowanej.

Powód dla którego nie chcę z tych stron rezygnować to fakt, że mam je ponad dwa lata, jest tam trochę treści, adresy pokrywają się z interesującą mnie tematyką.

Czy mieliście kiedyś taką sytuację? Warto zaryzykować? Czy da coś zmiana danych- przeniesienie praw na inną osobę/firmę?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zależy w jaki sposób będziesz chciał linkować to zaplecze. Jeśli "śmieciami", to ja ze swojej strony bym odpuścił, dlatego że ostatnio dużo ludzi "próbuje walczyć ze spamem", a szkoda żeby synonimem strony pozycjonowanej, która ma przynosić zapewne dochody stało się słowo "spam".

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zaplecze linkowane jest przede wszystkim katalogami. Są to strony które przypominają proste wizytówki internetowe- kilka podstron, normalne dane kontaktowe, trochę zdjęć, mail w domenie. Z czasem mam parę zaprzyjaźnionych stron z branży, da się załatwić konkretniejsze linki.

Każda z tych stron odzwierciedla konkretną tematykę ale wszystkie są z jednej branży, że tak to określę.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

To ja nie widzę problemu. Myślałem, że chcesz to blastować na potęgę, to wtedy bym się wstrzymał. Skoro to katalogi i zapewne płatne, plus linki pozyskane nazwijmy to "prawie naturalnie" to w czym rzecz, przecież nikt się nie doczepi.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

OK, skąd więc tyle mówienia o różnicowaniu whois? Jakie macie doświadczenia w pozycjonowaniu strony której zaplecze jest na te same dane? Nie chciałbym "spalić" pozycjonowanej strony bo domena jest nazwą firmy, stąd moje obawy...

e: @T-K, dokładnie o to mi chodzi ;)

• 2 tygodnie później...

Jeśli domeny zarejestrowane są na firmę to ukrywanie danych może być tylko na niektóre rozszerzenia. Mam taka opcję wykupioną w Netart dla domeny .com

Mam podobną sytuację. Zmieniłem wszystkie kontakty na os. prywatną i wtedy zostają ukryte. Niestety nie mogę zmienić Billing Contact i tam widnieją dane firmowe.

Czy będę mieć problemy, jeżeli domeny są rejestrowane na różne osoby prywatne a biling contact jest na adres firmowy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności