Skocz do zawartości

Ilość linków dziennie

Jankess

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jankess jesli chodzi o ilość linków dziennie to śmiało możesz dodawać do katalogów 5-7 dziennie (ale z umiarem).

Proponuję mniej czytac forum, a więcej testować.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Moim skromnym zdaniem szkodzi nie tyle ilość linków, co ich profil. Im większą porcję linków Google analizuje, tym surowsze kryteria w ich ocenie. Jeżeli ktoś zdobywa 100 linków z katalogów, postawionych na takim samym skrypcie - i wszystkie z tym samym anhorem, to nie ma problemu. W końcu przy tak małej próbie statystycznie rzecz biorąc to mogło wydarzyć się narutalnie. Jeżeli jednak ktoś zdobywa 100000 linków tego typu to statystyka jest nieubłagana. Sądzę jednak że z głową można przyłożyć w krótkim okresie bardzo duże ilości linków, trzeba się jednak napocić by takiej porcji dać prawdopodobny profil.

W ocenie profilu linków liczy się referent, a nie ich ogólna liczba. Jeżeli ktoś w tydzień zdobywa 100000 linków side wide z jednego serwisu to nie będzie problemu. Traktowane to będzie jako 1 referujący. Jeżeli jednak zdobywa ogółem 100000 takich samych linków side wide w oparciu o 1000 serwisów, to może być to już podejrzane. 1000 serwisów to tysiąc referentów którzy robią to samo - mało prawdopodobne.

a ja myślę, że bezpieczne będzie 3 i 1/128 linka dziennie co da średnio 30 i 30/128 linka na miesiąc.. ta liczba zagwarantuje spokojny, bezfiltrofy sen..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

nie ma reguły

Owszem jest, nawet mogę Ci powiedzieć - jeżeli linki z anchorami na frazy nie związane z marką lub urlem stanowią więcej niż 50% to jest filtr na wyrazy stanowiące frazy we wszystkich wariacjach; dobry profil linków to taki, w którym linki bez anchorów i linki brand names stanowią około 75% linków lub więcej. Oczywiście możesz dać tonę przykładów, gdzie strona rankuje wysoko, pomimo, że jest linkowana na 5 anchorów przez SWL, katalogi i precle i stanowią one 99% linków - wszystko bedzie ok do następnego updatu pingwina. W krótkim okresie czasu można walić wszystkim i wszystko działa z małymi wyjątkami, w dłuższym okresie, przy wartościowej domenie warto się przyłożyć.

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Panowie powiem tak: Żarty się Was trzymają :)

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności