Skocz do zawartości

7net.info - szczyt chamstwa

yavaho

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym przestrzec wszystkich, którzy szukaja darmowego hostingu. Niedawno pojawil sie darmowy hosting 7net.info na ktorym zalozylem sobie dwa konta: rss.toj.pl i katalog.toj.pl

Po ponad miesiacu promowania domeny rss.toj.pl na fraze "kanały rss" miałem 3 pozycje na google (kopie mojej strony google jeszcze pamieta). I wlasnie wtedy zostałem chamsko potraktowany. Moje konta zostały odebrane przez "adminów" 7net.info . Po czym po kilku dniach postawili sobie swoja strone na gotowo wypromowanej domenie w dodatku kradnąc moj pomysł na strone. I kosztem mojej pracy ktora włożyłem w promocje tej domeny zarabiają teraz na Google AdSense.

.

Hmmm.

Jesli cos, kogos kosztuje ciagle, a nie jednorazowo (czas lub pieniadze) to niemoze byc zadarmo.

Wyjatkiem jest oprogramowaie robione przez maniakow (i nietylko).

Wniosek - na darmowym hoscie mozna sobie testowac wszystko, ale jak sie chce robic cos powazniejszego - tylko platny.

Przynajmniej przez chwile mieli zajecie z Twoja strona i nie niszczyli czyjejs pracy :/

Nie czytalem ich regulaminu, ale mieli w nim zapis, ze moga sobie zabrac Twoja subdomene?

mw.org.pl

zwoliludu.gif

Potrzebne ci są jakieś gadżety reklamowe, np. czapeczki lub t-shirty?

Prwie dwóletni katalog SEO, moderowany niemal codziennie.

Jeśli grasz w OGame zobacz na strone naszego sojuszu!

Ja bym tu jeszcze dodał haa.pl co prawda nie robą czegoś takiego ,ale też nieźle w kulki lecą :] jedna z moich stron jest niedostępna juz ponad 7 dni :|. Jedyny darmowy hosting który mogę polecić to 60free.ovh.org (jeszcze mnie nie zawiódł) i raczej nie zawiedzie bo to porządna międzynarodowa firma.

PowerLink 2007

OVH - Hosting - Solidny i tani hosting, Polecam!

sir nimek: strona główna ma raczej dobry uptime: https://www.siteuptime.com/statistics.php?I...64&UserId=24043 konta userów pewnie mają ze 98% ale na zaplecze to i tak dużo

zresztą czego oczekujesz za 15zł/ rok. kilka padów raczej nie przeszkodzi w pozycjonowaniu - znam gościa który ma stronkę na polboxie (aktualnie konta nie używa bo zapomniał hasła do ftp) i mimo częstych padów (gość nawet śmieje się, że on jest dłużej online niż polbox) jego stronka trzyma się świetnie (hasło asembler 1 strona w google).

edit:

dest: haa.pl to kpina

Litości! Za niedużo ponad 100PLN/rok można mieć komercyjny hosting z własną domeną, i stawiać sobie serwisy w subdomenach swojej prywatnej domeny. I wtedy Źli Administratorzy mogą nam naskoczyć.

Dziesięć złotych miesięcznie. To chyba nie jest jakaś koszmarna suma, co?

Moim zdaniem powinno się kasaować posty gdzie utyskuje się na "darmoche" bo chyba u wszystkich hostingodawców darmowych jest adnotacja, że mogą usunąć konto bez podania przyczyn

tak więc widziały gały co brały :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Yavaho sam jesteś sobie winny.

Osobiście mam jedno darmowe konto - na za.pl i co tam trzymam? Biblie, w ramach testów na indexacje (które przebiegły bardzo dobrze).

Przyznaje jednak, że postąpili fatalnie, usuwając Ci konto i od razu stawiając swój - taki sam - serwis...

Ay, caramba!

Wiem co pisza w regulaminach na darmowych hostach ale to co tam pisza nie usprawiedliwia ich od chamskiego traktowania klientow. W przypdku mojej stronki nie bylo zadnego przegiecia regulaminu, nie stanowila rowniez wiekszego obciazenia dla serwera. Chyba nie maja wlasnego pomyslu na biznes a pozycja tej strony na google byla interesujaca zdobycza. No i nawet nie raczyli sie skontaktowac ze mna, a zawsze mozna jakos dojsc do porozumienia. W takiej sytuacji bede im zawsze zyczyl najgorszego.

Platny serwer mam - ale w tym watku nie chodzi o pieniadze tylko o traktowanie klienta.

A jezeli chodzi o haa.pl to traktuje ten hosting juz jako przeszłość :) Miałem tam strone podczas trwania konkursu msnbetterthangoogle i przez wiekszosc czasu serwer był nieczynny.

.

Platny serwer mam - ale w tym watku nie chodzi o pieniadze tylko o traktowanie klienta.

Zaraz zaraz ... klient to mi się kojarzy z kimś kto płaci. Tobie to zrobili łaskę i za friko udostępnili serwer. Jak oddam komuś swojego starego mp3playera, to mam mu może jeszcze zapewnić roczną gwarancję z 24h czasem reakcji serwisu, zastępczego playera na czas naprawy i czynną 24h/dobę 7 dni w tygodniu bezpłatną infolinię?

:)

Zaraz zaraz ... klient to mi się kojarzy z kimś kto płaci.
A wiec dla kogo jest przeznaczony darmowy hosting? dla nizszej rasy?
Jak oddam komuś swojego starego mp3playera
... bo ci juz do niczego nie potrzebny stary zlom. Ale ten ktoś ma lepszy pomysł, przerabia zloma na ipoda, wtedy żyłka ci peką i odbierasz mu go bo przeciez on nalezy do ciebie?

.

Nie mam pojęcia do kogo adresowany jest darmowy hosting, bo to nie mój biznesz. Ani z tego nie zamierzam korzystać, ani nie zamierzam udostępniać.

Natomiast nazywanie użytkownika hostingu za friko klientem uważam za przesadę. To tak jakby dostających darmową zupę bezdomnych nazywać klientami :-)

Oczywiście nie zmienia to faktu że się firma zachowała brzydko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności