Skocz do zawartości

Metody pozycjonowania, jakie

Maurer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy i dopiero się uczę i liczę na wyrozumiałość :D mam pytanie związane z samą teorią pozycjonowania

jakie są najbardziej popularne metody pozycjonowania?

znalazłem, że katalogowanie, preclowanie, swl, optymalizacja strony,pozycjonowanie naturalne - na wielu stronach piszę że to najlepsze "metody pozycjonowania"

a na innej stronie, że nie to nie są metody pozycjonowania tylko metody pozyskiwania linków (link building, wiem, że pozycjonowanie to przede wszystkim pozyskiwanie linków)

więc o co tu chodzi wreszcie :D kto ma racje

Najpierw piszesz (wymieniasz miedzy innymi) "optymalizacja strony"

a pozniej piszesz ze link building...

cos mi tu nie gra, od kiedy optymalizowanie strony pod katem wyszukiwarek to link building..;/

ktos miesza pojecia zdecydowanie..

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

a czy istnieje "pozycjonowanie właściwe" w "fachowej" terminologii pozycjonowania, czy to jakaś ogólna nazwa na stosowanie wszystkich metod razem? spotkałem się z taką nazwą w internecie ale nie w książkach o pozycjonowaniu

w ogóle wiedza o pozycjonowaniu z neta z niektórych for internetowych jest sprzeczna, niektórzy mówią, że katalogi już nie dają efektów, drudzy że tak itp :D każdy ma swoje zdanie, a że efekty daje to wiem, tylko linki muszą być z dobrych katalogów, najlepiej tematycznie powiązanych, ale to przykład jak to jest błądzić w seo, czytając niektórych fachowców :D

@Maurer: W niedzielę komuś napisałem coś takiego:

W bardzo dużym skrócie pozycjonowanie możesz podzielić na dwa elementy:

1. Optymalizację strony (op-page seo) - czyli wszystko to co się dzieje na stronie i nad czym masz prawie zawsze całkowitą kontrolę.
    Do tego worka wrzucasz między innymi: Tytuły stron, meta opisy, przyjazne adresy url, teść, zoptymalizowaną grafikę.
  2. Zdobywanie linków (off-page seo, linkbuilding i jeszcze pewnie by się kilka nazw znalazło)
    Jak nazwa wskazuje chodzi o zdobywanie linków. Wspomniałeś katalogowanie. Można też tworzyć własne zaplecze, czyli sieć stron pomocniczych, które linkują do twojej strony (bardzo uproszczona definicja ;) ). Zostawianie komentarzy na blogach powiązanych z twoją niszą. Pisanie postów na forach powiązanych z twoją niszą.... i cała masa innych sposobów.

Mam nadzieję, że się przyda :)

Zwał jak zwał, zoptymalizuj stronę, zdobywaj linki i już możesz mówić, że pozycjonujesz swoją stronę :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Wszyscy mają rację ... ;-)

Wszyscy mają rację... Chyba że ktoś nie ma racji... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności