Skocz do zawartości

Zarabianie na bazie katalogów

Dares89

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś chce mieć katalogi jako zaplecze to raczej nie powinien mieć problemu z zarobieniem na utrzymanie. A możecie powiedzieć ile wyciagacie wejść dziennie ze swoich najlepszych katalogów i w jakim są wieku. Pytam, ponieważ zależy od tego cena za dzień reklamy np. w adtaily.

Kto niby miał by kupować reklamę AdTaily w katalogach stron? Trolololo ^^

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

Katalogi mają tak beznadziejny (jakościowo) ruch, że reklamę wykupi tam jedynie niewyszkolony amator i to najprawdopodobniej przypadkiem. Zastanów się kto odwiedza katalogi? Roboty (nie wliczamy w ruch), katalogerzy ręczni i zagubieni internauci, którzy zwędrowali zbyt głęboko i zapewne w 9 na 10 zamkną katalog w ciągu pierwszych paru sekund. Katalogi to wielkie wysypiska śmieci, które są nikomu niepotrzebne. Google kłamie. Nie ma czegoś takiego jak wartościowy katalog stron www :gafa:

Treningi WattUp.pl

Mam inne zdanie niż dywyn. Moje katalogi często wbijają się na topy na różne frazy i mam dość spory ruch. Dziś np mam wejście na: znaki bhp. Ktoś szukał informację o znakach wszedł do katalogu i zobaczył stronę która tego dotyczy.

Dodatkowo we wpisach są mapki, adresy firm, filmy z youtube, są pokrewne firmy. Można w nich wyszukiwać różne tematy.

Także IMO zależy to od katalogu.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Mam inne zdanie niż dywyn. Moje katalogi często wbijają się na topy na różne frazy i mam dość spory ruch. Dziś np mam wejście na: znaki bhp. Ktoś szukał informację o znakach wszedł do katalogu i zobaczył stronę która tego dotyczy.

Zgadzam się z Tobą. Jeśli ktoś ma katalog jedynie do nabijania sajtu. Przyjmuje zapleczówki i inne śmieciowe strony to po co ludzie mają zaglądać do takiego katalogu? Od niedawna w swoich katalogach rozpocząłem pozycjonowanie wpisów. W planie jest uzyskanie top10 na powiedzmy 100 wpisów. Zobaczę wtedy jaki ruch z tego będzie.

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Achil Twoje katalogi mają niezła moc SEO, ale dla użytkownika to typowy spam, który powstał w jednym celu: manipulacja rankingiem wyszukiwarki a w efekcie, że pojawia się wysoko zaśmieca wyniki wyszukiwań (patrz: częste narzekania po aktualizacjach algorytmu G na wysoko pojawiające się bazy firm itp). Katalogi jak i każdy inny spam może generować niezły ruch, bo Google nie jest wstanie odróżnić dobrej jakościowo strony od słabej. Po co komu kilkadziesiąt bliźniaczych katalogów? Odpowiem za Ciebie: po to by zdobyć kilkadziesiąt linków. Bez wyszukiwarki Twoje katalogi nigdy by nie powstały. Gdyby chodziło o wartość dla użytkownika to uruchomiłbyś jeden katalog i nie przejmował dodatkami typu dodawarka z synonimami.

To nie jest atak na katalogi. Moim zdaniem są bardzo potrzebne, bo pozwalają w miarę cywilizowany sposób manipulować wynikami.

Treningi WattUp.pl

Katalogi jak i każdy inny spam może generować niezły ruch, bo Google nie jest wstanie odróżnić dobrej jakościowo strony od słabej. Po co komu kilkadziesiąt bliźniaczych katalogów?

Jeśli katalog jest wysoko na różne frazy a dodawanej strony nie ma wysoko w wynikach wyszukiwania to katalog stron pomaga odnaleźć dodatkowe strony które są niżej bo ich właściciele np. nie mają czasu żeby wypozycjonowąć swoje strony.

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności