Skocz do zawartości

Podwójne kliknięcia użytkowników - częsty przypadek?

goszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz.

W analytics jest zakładka Adsense Pages i tam wybieram secondary dimension - city. Zakładam, że jest małe prawdopodobieństwo kliknięcia dwóch osób z tego samego miasta, jeśli nie jest ono duże. Poza tym można nawet sprawdzić czy z tego miasta było więcej wejść tego dnia. Jeśli było 1 unikalne to wiadomo, że 2 kliknięcia musiały należeć do jednej osoby;)

Innej metody nie znam.

Mi się dość często zdarza na stronach na których jest mało wejść (5-10 dziennie). Na takich stronach łatwo to poznać, bo są np. 3 wejścia i 5 kliknięć w reklamę. Wniosek z tego, że ktoś kliknął więcej niż raz. Dodam, że kliknięcia nie są przypadkowe, bo CPC jest wtedy praktycznie zawsze wyższe niż zwykle,

Zawsze istotna jest ilość wszystkich kliknięć w stosunku do tych pakietowych. Jeżeli masz 10 pakietów po 2 kliknięcia na 1000 kliknięć to ok ale jeśli na 20 to jest problem :P

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

• 4 tygodnie później...

A to podepnę się od pytanie. Za bardzo nie wiem jak sprawdzać czy kliki były z tego samego IP czy ktoś nie klika specjalnie

Ale właśnie mam 800 użytkowników dziennie, około 2000 wyświetleń stron dziennie

I tak czasami 4 kliki (dobrze płatne)

Czasami 10 tak sobie płatne

Ostatnio zdarzyło mi się 12 klików i wtedy zastanawiam się czy ktoś nie klika specjalnie

Ale przykładowo jak zauważyłbym nietypowe zachowanie 20 klików to mam to zgłaszać, że na mojej stronie ktoś klika specjalnie? Ale jak będzie mi taki ktoś klikał przez miesiąc, co 2 dzień to jak? Trzeba to zgłaszać do Google takie nietypowe zachowana czy oni to sami zweryfikują i odrzucą nieprawidłowe kliknięcia?

Zawsze istotna jest ilość wszystkich kliknięć w stosunku do tych pakietowych. Jeżeli masz 10 pakietów po 2 kliknięcia na 1000 kliknięć to ok ale jeśli na 20 to jest problem Jakie pakiety co to znaczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności