Skocz do zawartości

Przyczyny skakania frazy

stefan_96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dziwny problem z jedną z fraz na które się pozycjonuje. Otóż, fraza w ciągu jednego dnia potrafi spaść o 18 pozycji w dół by na drugi dzień rano już mieć 19 do góry, a popołudniu znowu spadek o 20 pozycji. Na początku myślałem że się po prostu stabilizuje, ale tak się juz dzieje około miesiąca. Wszystkie frazy które pozycjonuje są w miarę stabilne (skoki 1 do 2 poz.), a ta dobiła do 36 po czym wylądowała ostatecznie na 61 (dziś rano miała 43). Jedyna różnica w sposobie linkowania to to że ów fraza ("ubranka dla dzieci") została dodana w tamtym miesiącu do 27 blogspotów z pr4 do blogrolla, wygenerowało mi to sporo BL z podstron no ale to chyba nie jest nic szkodliwego? Co może być przyczyną takich skoków

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

Przede wszystkim jak monitujesz pozycje tej frazy/fraz ?

Poza tym to stabilne pozycje zaczynają się w granicach to 20 poniżej są właśnie takie skoki.

Trzeb:

- Przeprowadzić SEO optymalizację pod te frazy;

- Zdobyć mocniejsze linki nie tylko z blogspotów;

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Monituje frazy programem "free monitor for google" wszystkie stabilne pozycje mam w top 10. Optymalizacja strony zrobiona jakieś 2 tygodnie temu (opisy meta description, znaczniki h1 h2 ) dodatkowo został wrzucony sitemap. Frazę ubranka dla dzieci jak dotąd jest pozycjonowana z blogspotów i mojego zaplecza na wordpressie, od kilku dni jadę z katalogów. Cała strona jest pozycjonowana na 7 fraz z wordpressów, blogspotów, precli, katalogów i for (głównie tego)

@Monituje frazy programem "free monitor for google" wszystkie stabilne pozycje mam w top 10

Tak jak pisałem, ale nawet w top 10 są znaczę wahania i wynik czyli pozycje zależy też od tego z jaki DC się połączy klient nawet IP. Wiec Ty możesz mieć dny keryords w Top 2, ja lub ktoś z innego IP top 4 - tak to działa zwłaszcza dla keywords o dużej konkurencji.

@Cała strona jest pozycjonowana na 7 fraz z wordpressów, blogspotów, precli, katalogów i for (głównie tego)

No i bardzo dobrze.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

stefan - zobacz czy ta fraza nie jest linkowana głównie z linków sitewide, czy nie prowadzi do niej mało ale mocnych stron(tylko na tą frazę).

Najlepiej jakieś konto pro na majestic/adhrefs i przejedź linki, ew. spyglass, chyba że monitorujesz gdzie dodajesz(nie wiem jak ważna dla Ciebie jest ta domena).

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

stefan - zobacz czy ta fraza nie jest linkowana głównie z linków sitewide, czy nie prowadzi do niej mało ale mocnych stron(tylko na tą frazę).

Jest tak jak piszesz są to linki site - wide (blogroll) i są to linki z mocnych stron w sumie na frazę ubranka dla dzieci linkuje 35 domen (w tym 27 blogspotów z pr4) teraz zacząłem katalogować na tą frazę (wraz z dwoma innymi frazami)

Co do strony to jest mój sklep (link w stopce) i traktuje je jak moje trzecie dziecko :)

edit: Zapomniałem dodać że z blogspotów dostałem w sumie jakieś 600 BL

bo mi skacze co chwile wszystko a bombarduje katalogami WP, wzmacniam zaplecza, katalogi seo, dobre precle z wysokim PR i ciągle o samo: skoki-spadki, skoki- spadki i tak cały czas:(
No i tobie i jeszcze innemu będzie skakać ! Wasz problem polega na tym, że zapominacie o jednej ważnej kwestii - mianowicie to co robisz ty w ramach pozycjonowania robi też twoja konkurencja, jego i wszystkich innych konkurencja ... dlatego obserwujecie takie wahania na pozycjach zwłaszcza odległych pozycjach.

Gdy będziecie/my pozycjonować keywords "konni lotnicy" zapewne konkurencja będzie słabsza i pozycje będą bardziej stabilne.

Mion wydaję mi się że w moim przypadku to raczej te linki site-wide. Wcześniej nie znałem tego pojęcia, poczytałem wczoraj troszkę i wszyscy zgodnie piszą że po uploadzie algorytmów pochodzenia zwierzęcego google podejrzliwie traktuje takie linki, a ja jak mam jeszcze większość takich to kto wie czy to nie przyczyna jest takich skoków

po uploadzie algorytmów pochodzenia zwierzęcego
:olaboga:

No tak zogromniałe o tym ... w pierwszej chwili wiozłem to za automatycznie poprawienie jakiegoś błędu orograficznego :]

Piszesz, że "Cała strona jest pozycjonowana na 7 fraz z wordpressów, blogspotów, precli, katalogów i for (głównie tego)" i dokładnie to samo robi konkurencja. Co do "po uploadzie algorytmów" to miało to miejsce już jakiś czas temu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności