Skocz do zawartości

cache:

solarismono

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem jak w cache'u googla wygląda blog - wszystko jest zupdatowane do tego co jest faktycznie na blogu, czyli wszystkie posty, linki, itd. W związku z tym mam dwa pytania:

1. Czy to znaczy, że google również zaindeksował wszystkie wychodzące ze strony linki, czy to że strona jest w cachu wcale nie oznacza zaindeksowania linków?

2. Załóżmy, że na stronie mam 3 tekstowe linki do jednej strony - rozumiem, że zgodnie z zasadą FLC robot pójdzie tylko pierwszym linkiem a pozostałe 2 zignoruje. Ale czy zaindeksuje je, czy zaindeksuje tylko pierwszy, ten którym poszedł, a pozostałe 2 potraktuje tak, jakby ich nie było?

Co rozumiesz przez "zaindeksowanie linku"? Przeanalizowani go, uwzględnienie w czynnikach rankingowych, zapisanie informacji o nim w celu uwzględnienia w przyszłości?

Zgodnie z zasadą FLC Googlebot uwzględni pierwszy link w czynnikach rankingowych, ale nie oznacza to, że całkowicie ignoruje istnienie pozostałych odnośników (tego nie da się wiarygodnie sprawdzić).

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności