Skocz do zawartości

sieć reklamowa dla hostingu, jaką polecacie

juice99

Rekomendowane odpowiedzi

prowadzę serwis hostingowy o zasięgu ponad 3 mln UU i 25 mln odsłon, tematyka jest każda możliwa , jaką sieć reklamową byście polecili ?

reklamę wklejam tylko na górze strony i tylko jedną , aktualnie ok. 750x100/200, ale chętnie zamieniłbym to na jakąś sieć adkontekstową, tylko czy jest coś co płaci np. chociażby 70% tego co Adsense?

jaką sieć reklamową byście polecili?

Z IDMnet współpracowałem i wyniki były kiepskie, a aktualna sieć - Arbomedia, ma ogromne problemy techniczne od kilku tygodni i szukam alternatywy...

Przy takiej ilości odsłon to możesz negocjować indywidualnie z firmami reklamowymi... Więc ja na Twoim miejscu wysłał bym zapytania wszędzie i czekał kto da więcej...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

tylko że wszystkie sieci jak ognia boją się robić szacunki dochodów... i w żadnej umowie którą widziałem nie było zagwarantowanego ani nawet szacowanego CPM czy nawet CPC, a zmiana sieci reklamowej to pewien techniczny problem i nie mogę tego robić za często.

sądzicie że programy jak cpmstar czy ewentualnie te które reklamujesz w stopce, mogłyby być lepiej płatne od naszych polskich sieci ?

sądzicie że programy jak cpmstar czy ewentualnie te które reklamujesz w stopce, mogłyby być lepiej płatne od naszych polskich sieci ?

Wiesz nie wiem... Po prostu przetestuj... W CPM Fun masz około 0,30$ za 1000uu, a w Leader masz 0,11$ za 1000uu...

Wiem jedno na pewno są lepsze sieci których nazw teraz nie pamiętam... Bo miały wymogi jak dla mnie kosmiczne (np. milion uu/m) które Ty spełniasz...

Ale przy takim ruchu to raczej poszukałbym czegoś lepszego niż CPM Fun czy CPM Leader...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

CPMStar nie wypada tak fajnie jak o niej mówią :) Niby elitarna sieć, ale większość ludzi skarży się dosłownie na głodowe stawki (w tym ja podczas testów) - nie polecam, bynajmniej nie w Polsce.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

co do testowania to niestety tak jak napisałem, jest to duży problem. na serwerach jest kilkaset tysięcy różnych stron, każda zmiana w kodzie reklamy powoduje rozjechanie się niestandardowych/źle napisanych stron i nic na to nie poradzę, zmieniać mogę rzadko, muszę mieć pewność że warto, dlatego wolę Was spytać najpierw...

interesuje mnie sieć ogólnotematyczna i raczej płacąca za wyświetlenia...

Chyba wiem o jaki serwis hostingowy chodzi :) Ja również prowadzę hosting stron o trochę mniejszym zasięgu i też doklejam reklamę 750x100/200. Współpracuję z jedną z polskich agencji na satysfakcjonujących mnie warunkach. Jeśli chcesz się wymienić doświadczeniami to zapraszam na PW.

Reklamodawcy wolą CPA, wydawcy CPM, rozwiązanie pośrednim pozostaje CPC. Jednak w tym konkretnym przypadku, można poszukać firm w rozliczeniu CPD, ponieważ jest sporo odsłon, sporo userów i wszystko na wielu stronach co daje spory zasięg.

AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu.

tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności