Skocz do zawartości

"Powrót do życia" 2 wordpressów

gav3l

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 5 miesięcy temu straciłem 2 bardzo mocne, 2letnie domeny z wordpressami (PR3, PR2, sporo mocnych linków, dużo UU, wartościowy content), skąd linkowałem do swojej strony firmowej.

Niedopilnowałem terminu przedłużenia - wprawdzie nie dostałem przypomnienia na maila, ale wiem, moja wina... - a zagraniczny handlowiec upierał sie przy astronomicznych sumach rzędu ponad 1000zł za domenę, niedawno jednak udało mi się zejść z ceną do 900zł za 2 domeny. Mam nadzieję że przywróci mi to utraconą połowę 5-tysięcznego ruchu (od miesiąca, chyba dzięki temu że przez te kilka miesięcy zdobyłem trochę mocnych linków, pozycje powpli wracają na swoje miejsca)

Zamierzam przywrócić te wordpressy w takim stanie jak były parę miesięcy temu.

I kieruję do Was pytanie takie: czy domeny powinienem zarejestrować u tego samego rejestratowa co wcześniej? Na te same dane whois? (dane whois były takie same jak strony firmowej... błąd niedoświadczonego pracownika...)

Czy Google "zczai się" po takim czasie, że te wszystkie linki które się pojawią to stare, "naturalne" linki? Czy nie trafią one do sandboxa?

wielkie dzięki z góry za pomoc!

Pozdrawiam!

Czy na pewno dane whois po tak długim okresie nieaktywności będą obojętne dla google? Jakiś czas temu pewien autorytet w dziedzinie seo twierdził, że content pochodzący ze zbanowanej domeny można użyć na nowej domenie pod warunkiem że zarejestrujemy ją na nowe dane u innego operatora i postawimy na innym ip.

Co wy na to?

content pochodzący ze zbanowanej domeny można użyć na nowej domenie pod warunkiem że zarejestrujemy ją na nowe dane u innego operatora i postawimy na innym ip.

Ja byłbym co do takich porad ostrożny i z całą pewnością nie powielałbym treści . Co prawda banana za powielenie nie powinno się dostać (za treść ciężko o banana, chyba, że treść jest kradziona) ale strzyżonego ktoś tam strzyże ....

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności