Skocz do zawartości

Pobieranie treści z zagranicznych stron

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzone info na własnej d...e:

1. Miałem przeboje z mashable, sprawa dotyczyła oryginalnej anglojęzycznej treści. Pewnego dnia dostałem email od miłej pani, że jeśli nie usunę wszystkiego co powieliłem (zupełnie nieświadomie to wyszło ale jednak) to zgłosi moją stronę (domenę) do jakieś tam agencji i pójdzie blokada.

2. Odnośnie tłumaczeń to wysłałem ładne zapytanie do espn, jest tam mnóstwo analiz/zapowiedzi wydarzeń sportowych, nic tylko korzystać. Grzecznie napisałem co i jak, że byłoby to tłumaczone na polski - nic z tego, tylko cytaty. Oczywiście, w tym przypadku mógłbym to zignorować, nie są raczej w stanie namierzyć jakiejś tam polskiej stronki. Podałem tylko sytuację jako przykład postawy (myślę, że podobną prezentują inne znane/większe serwisy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności