Skocz do zawartości

Novinet.pl - sieć CPM od Novem otwiera rejestracje

mental

Rekomendowane odpowiedzi

0,22zł za 1000 wyświetleń? Haha, jakieś 3/4 zwykłych bannerowych cpmów daje lepsze stawki. Może te inwazyjne reklamy z takimi stawkami by się przyjęły, ale w Rumunii.

To, że 0,22zł jest gwarantowane to nie znaczy, że 0,22 to stała stawka za 1000 wyświetleń. To znaczy, że minimum, jakie dostaniemy to właśnie 0,22 zł.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To niech ktoś da znać jakie są realne stawki i tyle... Bo te 0,22zł to lekko odstrasza

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

@Qler przecież to wystarczy wejść na ich stronę i się pięć sekund rozejrzeć... wszystko masz podane pod nos

novinet.pl -> wydawcy -> formy reklamowe i dostajemy to:

https://www.novinet.pl/wydawcy/formy/

Lenia w dupska wyplenić...

W porównaniu do Ciebie wiem co to reklama FloorAd i nie muszę tego sprawdzać na stronie Novinetu. Poza tym chodziło mi o link do strony wydawcy gdzie można sprawdzić jakie wyświetlają się aktualnie reklamy i w jakim rozmiarze. Jeśli tego nie możesz mi podać to nie nabijaj sobie postów. Rozmiar 1024x300 podany na ich stronie jest rozmiarem maksymalnym. Na screenie https://screener.tk/f/o/f/kVrJE.png widać, że lecą reklamy mniejsze (750x200). Wracająć do tematu - im więcej takich sieci tym lepiej. Może z czasem stawki CPM w Novinet i konkurencyjnych sieciach pójdą w górę.

dywyn, a dobrze nalicza ci odsłony (czyli w miare podobna ilość jak w statystykach np. GA)? I czy masz w panelu już jakiś zarobek? U mnie sa podliczone odsłony (różnica w porównianiu do GA ogromna) i kliki ale $ brak...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Chyba sobie ktoś z nas robi jaja... ;)

Kwota do wypłaty zostanie opublikowana w Panelu Wydawcy Novinet po zamknięciu okresu rozliczeniowego.

Czyli wychodzi na to że dopiero w listopadzie dowiem się ile zarobiłem ;)?

Michał Kryński

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj nastąpiło podliczenie zarobków za październik... ale może lepiej zobrazować to na liczbach... Reklamy wyświetlały się dosłownie kilka dni ;)

Do wypłaty: 6,81 zł

Kliknięć: 314

Odsłon: 45 tys

Czyli:

CTR wynosi 0,7%

CPM wynosi 0,15 zł

CPC wynosi 0,02

Patrząc na to że reklama jest bardzo inwazyjna (na warstwie)... i przynajmniej w moim przypadku ilość odsłon była kilka razy mniejsza (pewnie są ograniczenia dla jednego IP) moim zdaniem emitowanie takich reklam jest nie opłacalne niestety...

A szkoda bo miałem nadzieje że powstała w końcu dobra sieć CPM... :)

Michał Kryński

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności