Skocz do zawartości

Zapraszam do testowania...

cancel

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu uczestniczę w tym forum. Dwa miesiące temu wpadłem na szalony pomysł napisania systemu bannerowego opartego na likach tekstowo-graficznych. Nie muszę tu wgłębiać się w opis skuteczności linków tekstowych oraz graficznych z odpowiednim altem (na tym forum jest to szczegółowo opisane).

Każdy uczestnik sam wybiera, czy woli linki bezpośrednie, czy z przekierowaniem (ze statystyką kliknięć w reklamę). Istnieją dwa typy bannerów – poziomy i pionowy. Każdy z nich jest podzielony na 3 lub 4 boxy reklamowe. Za odsłonę bannera uczestnik otrzymuje odpowiednio 2 lub 3 odsłony swojego boxu na stronach innych uczestników. Np. w przypadku BM za 1000 odsłon bannera dostaniesz 500 odsłon swojego. U mnie za 1000 odsłon dostaniesz nawet 3000 odsłon swojego boxu. Standardowo alt grafiki ma długość 50 znaków, a anchor 40. Rezygnując z grafiki twój link tekstowy zwiększa się do 4 linii tekstu (80 znaków).

Zapraszam do testowania i prezentowania swoich opinii ;)

https://reklama.boxbanner.com

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

Poczekamy na kopię w google - jeśli tam będzie widoczny banner to pewnie czyta (też mogę się mylić ;) ). Poza tym jest zastosowane tylko polecenie document.write - najprostsze polecenie JavaSkryptu - cala reszta jest w PHP.

jeśli tam będzie widoczny banner to pewnie czyta

Nie spodziewałbym się, że przeczyta. Innymi słowy - do gromadzenia linków dla botów to się chyba nie nada.

Poza tym:

1. System przyjął mój adres e-mail o nic nie pytając. Czy to znaczy, że można podać adres kogokolwiek i do niego będą wysyłane informacje?

2. Co ze stronami ze znaczkami Unicode?

3. Trochę brakuje mi możliwości blokowania linków do stron z jakiejś dziedziny - chodzi o to, żeby na mojej stronie nie było reklam konkurencji.

4. Czy dostępne będą informacje o tym, na jakich stronach moja reklama się pojawiła lub ewentualnie pojawi?

5. Czy można jakoś inaczej zrezygnować z usług niż przestając wyświetlać reklamę?

6. Statsy chyba też mają ze sobą jakiś problem - miałem 5 odsłon u siebie i 10 wyświetleń swojej reklamy, później na Twojej stronie zobaczyłem swoją reklamę a licznik się nie zmienił.

A poza tym musisz to mocno rozpromować żeby przekonać jakichś userów (czy numerek ID usera oznacza ilu ich jest?) że to lepsze niż normalne wymienianie się linkami.

ad1. Sprawdzane jest składnia adresów e-mail, w przyszłości będzie konto uaktywniane przez e-mail (np. jak na forum itp.)

ad2. narazie jest do wyboru kodowanie iso-8859-2 i windows-1250. Myślę, że narazie to wystarczy.

ad3. ciekawy pomysł, ale by coś blokować trzeba mieć z 1000 użytkowników. Narazie każdy wybiera do jakiej kategori jego strona się kwalifikuje. Potem na podstawie tych informacji utworzę dodatkowe opcje.

ad4. będą rozbudowane statystyki. Narazie planuję wprowadzić info o ostatnich trzech stronach, na których wyświetlono reklamę.

ad5. przysyłając mi maila (usunę z bazy i tyle), ale w regulaminie tego jeszcze nie ma. Możliwe, że wprowadzę po zalogowaniu opcję usuń konto.

ad6. są ok. (trochę mało rozbudowane, ale powalczę z tym). Słusznie zauważyłeś - tak jest jak piszesz. Wynika to z tego że jest opóźnienie o 1 odsłonę. Jest to zamierzone, by przyspieszyć wczytywanie skryptu (wyświetlający banner minimalnie obciąża serwer, całą resztą zajmuje się PHP w logo systemu)

System ruszył wczoraj. Jeszcze nigdzie go nie reklamowałem (tylko na tym forum :) ) Myślę, że może być ciekawą alteranatywą dla zwykłych bannerów. Z tego co wiem, to skuteczność reklamy tekstowej jest większą od migających bannerów na pół strony. Zresztą co do graficznych reklam dam za przykład Allegro. Na jednej ze swoich stron mam kilka bannerów. Najwięcej kliknięć jest na najmniejszy. Czemu? Prawdopodobnie mniej odstrasza.

Probuję utworzyć konto i ciągle pisze

Podałeś błędne dane!

Adres strony jest niepoprawny!

Anchor-text jest niepoprawny!

Opis strony jest niepoprawny!

Twoje konto nie zostało utworzone.

Wpisuje adres bez https:// (z też probowałem to samo, używam firefoxa ale to chyba nie ma znaczenia) a formularz na pewno wypełniam poprawnie..

Ciekawy pomysł z tymi linkami właściciel może wykorzystać do promowania własnych serwisów....

...

Muszę wyraźnie napisać zasady wypełniania formularza.

Narazie podam tutaj kilka rad:

- wszystkie pola muszą zostać wypełnione

- login i hasło muszą mieć conajmniej 6 znaków (tylko litery i cyfry)

- adres e-mail musi być poprawny (z małpą i domeną)

- suma czterech anchorów musi też mieć powyżej 6 znaków i zaczynać się od pierwszej linii.

Sorry za mało precyzyjną obsługę błędów i ich komunikaty, ale to wersja testowa - zostanie dopracowana.

Już dołożyłem info o 3 ostatnich stronach, na których wyświetlono reklamę (dotyczy wcześniejszego postu).

Za kilka dni zacznę reklamować system - najpierw muszę go dopracować, więc piszcie co jeszcze wam się nie podoba :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności