Skocz do zawartości

Anchor teksty

cashmajster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc:

Otóż na tym forum przeczytałem, że anchor teksty powinny być różne.

Szczególnie jeśli dodaję się strone do katalogów SEO.

Chodzi mi o konkretny przypadek: radiomawryja.pl

Otóż zależy mi na pozycjonowaniu na frazy Radio Maryja oraz Ojciec Rydzyk.

Nie wyobrażam sobie lepszych anchor tekstów od "Ojciec Rydzyk, Radio Maryja".

Jeśli powinienem je zmieniać to macie może jakieś sugestie i / lub pomysły jakich anchor tekstów powinienem używać? Chodzi mi konkretnie o tę stronę.

Dzięki! :D

Case study jak pozyskać więcej leadów

np.

- Ojciec Rydzyk

- Radio Maryja

- Ojciec Rydzyk w Radio Maryja

- Tadeusz Rydzyk

- Nasze Radio Maryja

i wiele wiele innych mozesz wymyslec

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Dzięki bardzo za szybką i konkretną odpowiedź.

Nie wiem czy jestem lubiany, czy poprostu trochę coś rozumiem, ale cieszę się, że mnie nie krytykujecie (jeszcze :D)

Dobrze, że jedna można zmieniać tylko jedną literke.

Tak jak pisałeś: Ojciec Rydzyk w Radio Maryja albo Ojciec Rydzyk i Radio Maryja :D

A kolejność też gra rolę? Gdybym dał, np. Radio Maryja, Ojciec Rydzyk itd.

Radio Rydzyka

Maryja Zawsze Dziewica

Ojciec Dyrektor

Radio ojca Dyrektora

Rydzyk Home Page

Jedyne Słuszne Radio

Jesteś ograniczony tylko własną wyobraźnią

Odmiany słów kluczowych też są dobre - w końcu ludzie w google nie wpisują jednakowych regułek w okno szukajki...

Postanowiłem odkopać temat...

Nie chcę tworzyć nowego, ponieważ temat jest bardzo podobny.

Otóż wiadomo, że więcej słów kluczowych = mniejsza siła.

Ja mam takie pytanie: czy dla google "aukcje internetowe" to jest to samo co "internetowe aukcje"?

No i kolejna sprawa z anchorami: czy trzeba "wciskać" dodatkowe słowa, aby anchory się różniły, czy może lepiej dać sobie spokój i liczyć na łaskawość google? Można niby dać "tanie aukcje internetowe" albo "dobre aukcje internetowe", ale czy to ma sens?

A jak widać na załczonym przez Erbita obrazku są to 2 rózne frazy w rozumieniu szukarki

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

cashmajster wiec wciskać czy nie ?

Parkietland oferuje parkiety i podłogi egzotyczne.

Dysponujący pokojami jedno, dwu, trzy i cztero osobowymi Dom Pomocy Społecznej Parkosz.

Ustroń to ceniony ośrodek wypoczynkowy i wczasowy leżący w Beskidzie Śląskim nad rzeką Wisłą. Ustroń posiada wyśmienite warunki do rekreacji.

nie chce zakladac nowego Topiku bo tego samego moje pytanie dotyczy...

chodzi o to ze spotkalem sie ostatnio dla mnie z ciekawostka..

niektorzy (nawet z uczetnikow tego forum patrzac po stronach w sygnaturkach :D) w anchor daja skrocona fraze...

Czy ja czegos nie wiem czy takie pozycjonowanie przynosi efekty?

moze na przykladzie wytlumacze o co chodzi...

np. Władysławowo w

anchorze daja W

Chłapowo

anchor: Ch

zbieznosc ze eliminowane sa polskie znaki nastepujace po literze?

patrzac na wyniki pod fraza W nie za bardzo widac efektow takie pozycjonowania... a Władysławowo owszem jednak moze byc ta pozycja wynikiem silnego zaplecza i innych uzytych fraz...

czy ktos cos wie na ten temat i zechce sie ta wiedza podzielic? ;)

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Pozycjonowanie nie opiera się tylko na dodaniu linków do stopek na forum, także warto popatrzeć na inne linki przychodzące tzw. zaplecze

www.pagerank.net

sprawdzaj tam ilość i wyszególnienie linków przychodzących (link popularity)

Pozycjonoanie, a więc i anchor teksty mają wygladac jak najnaturalniej.

Jak mylisz ile osób np. z tysiąca wstawi link do twojej strony dokładnie z takim samym anchor tekstm jak inni? (zakladamy oczywiscie ze wstawiaja link z wlasnej woli bo masz ciekawy i popularny serwis)

Wniosek: Imho warto wstawiać w anchory slowa nawet takie których nie pozycjonujesz

Pozdrawiam

Pozycjonowanie nie opiera się tylko na dodaniu linków do stopek na forum, także warto popatrzeć na inne linki przychodzące tzw. zaplecze

www.pagerank.net

sprawdzaj tam ilość i wyszególnienie linków przychodzących (link popularity)

no mnie rozwaliles swoja odpowiedzia... ja tu sie pytam o szczegolny przypadek a ty mnie do narzedzia wysylasz...

nie wiesz to nie odpowiadaj.. prosta zasada.. inaczej forum jest zasmiecane... a dyskusja do nikad nie prowadzi...

mi nie chodzi o linki w stopkach tylko o to czy istnieje cos takiego jak wildcard * w Google...

moim zdaniem nie ale o to sie pytalem czy sie nie myle...

przy okazji natknalem sie na te frazy w katalogach a nie w stopce.. po stopce doszedlem ze osoba ktora pozycjonuje w ten sposob strone jest uczestnikiem tego forum i stad te pytanie...

moim zdaniem anchor tekst z literka ch majacy pozycjonowac strone na fraze chłapowo jest o kant tylka do rozbicia.. i tu chcialem uslyszec Wasze opinie...

aczkolwiek dziekuje za zainteresowanie tematem i coz za probe udzielenia mi pomocy...

intencje miales dobre... :D

przepraszam jezeli mnie odrobine ponioslo...

Jak mylisz ile osób np. z tysiąca wstawi link do twojej strony dokładnie z takim samym anchor tekstm jak inni?

moze ja nie potrafie sie dzisiaj wyslowic.. juz wyjasniam...

te frazy osoba dodala z premedytacja sama do katalogu w celu pozycjonowania strony.. i nie chodi mi tu o stopki na tym forum...

chcesz powiedziec ze nie uzyla frazy zeby filtra nie zalapac? moim zdaniem bez sensu.. wpisow w tym katalogu z ta fraza bylo w sumie moze i 6...

chodzi mi o celowosc.. zobacz fraza Chłapowo zaczyna sie od ch.. czy majac wysoka pozycje na fraze ch uzyskasz wyzsza pozycje na fraze Chłapowo? po wynikach widac ze nie...

i chyba sam sobie tu odpowiedzialem czy istnieje wildcard w google czy nie...

inaczej najbardziej obleganym slowem bylaby literka 'a' patrzac na czestotliwosc wystepowania liter w polskim slownictwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności