Skocz do zawartości

Certyfikat Skutecznego Pozycjonowania

jachu

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie zasadnicze co da certyfikat? w stosunku do efektywności? którą prezentuje ktoś, kto jej nie okazuje?

bo to świetna reklama

proces jakiejkolwiek certyfikacji jest dobrowolnym poddaniem się swego rodzaju audytowi -> myślę że tu nie jest tak trudno określić wymogi jakościowe na styku klient / firma i to niezależnie od branży

w certyfikacji wcale nie są brane pod uwagę jakieś sprawy księgowe czy też cenowe ale jak jakiś podmiot załatwia sprawy klientów, jak reaguje na trudności, reklamacje, gwarancje etc. czyli tak zwana lada :)

e:/ fachowość i kompetencja także ale to już chyba jasne :)

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Firmy które działają w określonej branży znają się, współpracują ze sobą mogą nie zwracać na papier uwagi. Jednak klient który przychodzi "z ulicy" może (nie musi) wybrać spośród dwóch firm tę z certyfikatem.

Dlatego nie wyśmiewałbym tej idei.

Sam, w swojej branży, nie mam certyfikatów. Mam sporo referencji od poważnych klientów i nieposzlakowaną opinię. Jeśli jednak przyszedłby do mnie ktoś z poważną propozycją udzielenia wiarygodnego certyfikatu rozważyłbym ją.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wrzucę kilka groszy (nie 12 jak Kazik śpiewa).

Znam trochę pracę w korporacji. Dla nich każdy uwiarygodniony (nie mylić z wiarygodnym) certyfikat ma wartość.

Nie ważne czy to "Rzetelna firma", czy "###### Maryni".

Odpowiednio opakowane i zaprezentowane zawsze się sprzeda (w naszej branży też, wystarczy przykład ze słońcem...)

Jak macie Puchar Prezesa z mojego wcześniejszego wątku, to gwarantuję Wam sprzedaż przynajmniej kilku sztuk :)

Certyfikat Maxa cyrylicą pisany powieszę nad biurkiem. Obok certyfikatu Beerbanta. Jeśli oczywiście takowe dostanę.

Jednak do rzeczy, zastanawia mnie jeden fakt, tu cytat z oferty:

'Certyfikaty będą wydawane na podstawie analizy pozycjonowania przez daną firmę."

Z chęcią prześwietlę TOP10 na frazy: "pozycjonowanie", "biżuteria", "opony", itd.

Podajcie szczegóły, a ja Wam przyślę certyfikat oprawiony w złotej ramce.

Nie jestem z PIS :>.

Ale czy, nie uważacie to za świetny i tani sposób, na pozyskanie informacji o sposobach działania konkurencji?

Znam trochę pracę w korporacji. Dla nich każdy uwiarygodniony (nie mylić z wiarygodnym) certyfikat ma wartość.

Nie ważne czy to "Rzetelna firma", czy "###### Maryni".

Dobre macie tutaj wymówki, ale odpowiem tylko jedno

DOŚWIADCZENIE= PRAKTYKA+EFEKT

możecie nawet szambowóz wywozić (u mnie zarabia gość koło 3 tyś ;)

więc pierdolenie o korporacjach zostawmy szefom którzy się tu nie wypowiadają ;)

bądźmy ludźmi proszę was...

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

przepraszam ja jestem prezes i się wypowiadam -> jednoosobowej firmy :D

btw. skąd w tobie taka złość -> temat jest w dziale dowcipy :)

@Herkules

Nie jestem szefem korporacji, ale pracowałem i wiem, że certyfikat "dup. Maryni" otwierał większość drzwi :)

Moją rolą było uzmysłowić szefom korporacji, że to jest g... warte.

@kayman popieram dział dowcipów :peace:

Od *upy strony rozumiecie idee ;) .

Moja jest prosta :

1. każdy może być przyjęty (pod warunkiem akceptacji paru ogólnie przyjetych zasad )

2. każdy bedzie miał "certyfikat" (oczywiście bedzie mógł się nim chwalić na stronie jak zabuli okrągła roczną kwotę na fundacje A.D.)

3. nikogo nie interesuje czy dana firma seuje rumakiem , szpakiem, czy pizdrakiem

4. klienci juz sami zweryfikują taką firmę w necie i dadzą znać czy jej postępowanie bedzie zgodne z opublikowanymi zasadami (w takich przypadkach nie ma mowy o anonimowości zgłoszeń czy publikacji - imie, nazwisko i firma i jak sie okaże, że rzeczywiście firma SEO dałą ciała to wypad ze spisu rzelelnych firm

PS

nie bedzie żadnych durnych dyskusji w stylu - " bo słowko miało być a Ą a nie na Ę ... Ani dyskusji co by było gdyby to było tu albo siamto było tam.

Capisci ? - nie chodzi o ani metody ani skuteczność tylko o rzetelność wobec klienta

aha i najważniejsze to nie może być żaden certyfikat skutecznego pozycjonowania bo to już byłaby utopia ;) i rzeczywiście totalna beczka ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

przepraszam ja jestem prezes i się wypowiadam -> jednoosobowej firmy :D

btw. skąd w tobie taka złość -> temat jest w dziale dowcipy :)

\

to ja załatwię pełnoletnie nastolatki z Ukrainy ;) który powie "Nie ma hu*a na mnie i na moją technikę ;)

tu chodzi że nawet największe korporacje nie mają racji, bo są oparte o tych, którzy albo dobrze na nie zapier..

albo zdrowo je ruch..

bądźmy dorośli..

a tak w ogóle to jutro mam nie swoje wesele więc się uśmiechnijcie i dodajcie mi ochoty, jako ludzie i obywatele na 5 sekund :)

do poniedziałku rodacy :)

byłbym lizusem czy PR jakbym nie odpowiedział ;)

Od *upy strony rozumiecie idee ;) .

czy to ważne gdzie biorą :P

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Dostalem odpowiedz na wczoraj wyslanego maila dotyczacego watpliwosci co do przyznawania samego certyfikatu, moze kogos zainteresuje:

Witam,

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Sam nie jestem informatykiem, ale jeżeli zrealizuję projekt -

odbędzie się to przy wsparciu osób, które dobrze znają branżę pozycjonowania.

Idea jest taka, żeby nawiązać współpracę z serwisami, które zajmują się

monitorowaniem pozycji. Jeżeli użytkownicy tych serwisów chcieliby otrzymać certyfikat -

byłoby trochę danych, żeby na ich podstawie go wystawić.

Jednak po otrzymaniu kilku odpowiedzi widzę, że firmy podchodzą sceptycznie do takiego rozwiązania.

Ewentualnie źle przedstawiłem zagadnienie w treści maila.

Nie chciałbym, żeby był to kolejny nic nieznaczący certyfikat, który może sobie każdy wystawić.

Jeżeli ktoś rzeczywiście ma potwierdzone wyniki - wówczas mógłby otrzymać taki certyfikat.

Do tego dochodzi wypracowanie odpowiedniej pozycji na rynku. Jest to oczywiście proces,

który trwa dłuższy czas.

Przemyślę jeszcze całą sprawę i jeśli podejmę dalsze kroki - poinformuję Pana o tym.

Pozdrawiam

Krzysztof

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności