Skocz do zawartości

Pzycjonowanie przez 1,5 miesiąca - jak mi poszło ?


ciapus4

Rekomendowane odpowiedzi

chciał byś jeść dzwonek z karpika 1 kg. czy 5 kg, bo ja wole i preferuje większe

Ja akurat siedzę trochę w temacie karpia, więc musiałem się odezwać :P

Kolego, karp 5kg nie nadaje się już do niczego, tylko do przemielenia i wymieszania z młodszym (lub innym) mięsem w celu zrobienia mielonych. Karp powinien zostać odłowiony i sprawiony przy wadze max 2kg - optymalnie robi się to przy wadze ok 1,5 kg. Powyżej 2 kg karp już bardzo mocno obrasta tłuszczem i mocno się rozleniwia, spędza o wiele więcej czasu w mule dennym i mięso później wali wodorostami i szlamem. W przypadku takich 5kg sztuk nawet długotrwałe trzymanie w zbiornikach przelewowych nie da rezultatu - mięso będzie trącić mułem.

Reasumując - jeśli dzwonka z karpia, to tylko kilogramowego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gastronomia istnieje od tysięcy lat, a SEO niema jeszcze tylko ok 10, wiec ludzie z branży co maja po ok 40 lat, wiadomo że w życiu robili inne rzeczy.

Ciapus4 8 kilowy łosoś jest tłusty jak świnia dobrego gospodarza, ale jeśli uwielbiasz smak rybiego tłuszcza rozlewającego po talerzu, to oczywiście twoja sprawa i raczej twoich kubkow smakowych.

2. Nie odwracaj kota ogonem bo napisałeś cytat :

chciał byś jeść dzwonek z karpika 1 kg. czy 5 kg, bo ja wole i preferuje większe
teraz udajesz greka i piszesz
Darq, chodzi o łososia, a nie o karpia :nonono:

Dam tobie rade jak mówił klasyk : nie kompromisuj się :D, rób dalej dobry catering, a jak będziesz chcial zrobić dobra restauracje polecam wyjechać na pol-roku do dobrej prywatnej szkoły kucharskie( najlepiej do Toskanii, ale można i do Francji), jest to koszt ok 1,5k EU miesięcznie. Jak to za duży wydatek dla ciebie ( pamiętaj że inwestycje w siebie najbardziej opłacalne) polecam kurs gotowania dla profesjonalistów Kurta Schellera ( kursy w Warszawie), na ile pamiętam to wydatek ok 2000 zł, a gość cale życie popracował w najlepszych restauracjach na świecie i nie serwuje ściemy. Wtedy może zrozumiesz nonsens 8 kilowego łososia, sznycla Wiedeńskiego za 15 zł z jajkiem sadzonym!!! ( sam tak napisałeś ) :D i innych rzeczy....

Powodzenia życzę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

np. kupuje łosośia 8 kg. i co sprzedam go na dzień dobry , no nie, to go mrożę, ale na drugi dzień odmrażam, dzwonki po 150 gram, i jest świeży, i jeszcze lepszy bo w lodówce mięso skruszało... i tyle , no to teraz na temat \........?

Jeżeli jesteś zainteresowany świeżym łososiem w dobrej cenie to mój znajomy co wtorek jeździ z pełnym autem ryby do Łodzi, więc jeśli chcesz to mogę dać Ci na niego namiar.

Ok, teraz nie trzymamy się wątku, ale co, to co pani Gessler wyrabia, w TV to się nie ma do rzeczy, jeżeli każdy, by chciał mieć

Pełny OT: Kuchenne rewolucje - Syrenka - Ustka - 2012 przedtem np w ubiegłym roku ta jadłodajnia miała też sporo klientów, ale przeważnie było kilka miejsc wolnych, wiec szło się z marszu wbić na obiad ... po jej wizycie w tym roku w sezonie cały czas wszystkie miejsca zajęte - komplet ...

Potwierdzam. Jedzenie jest dużo lepsze, a nawet teraz poza sezonem jest spory ruch, więc na dobre mu to wyszło, że zaprosił Magdę żeby urządziła dla tego lokalu niezły marketing oraz poprawiła znacznie menu tej restauracji.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

catering Łódź jest spokojnie do ogarnięcia i bez adwordsa, ja zrobiłbym dodatkowe podstronki z menu okolicznościowym, trochę treści + fajne zdjęcia, za chwilę wigilia i "śledziki", później firmowe jajeczka, komunię itd.... masz spore pole do popisu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Potwierdzam. Jedzenie jest dużo lepsze, a nawet teraz poza sezonem jest spory ruch, więc na dobre mu to wyszło, że zaprosił Magdę żeby urządziła dla tego lokalu niezły marketing oraz poprawiła znacznie menu tej restauracji.

Mnie niestety zasmucił fakt ogłoszenia bodajże w sierpniu - 'zatrudnię kucharza'...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności