Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie musisz. dokladnie wyglada to na random tak jak mowisz.....

To już od pół roku raczej wiadomo, przychodzi niby jakiś zwierzak, zamiesza wynikami (niektóre strony się już nie pozbierają), powstają nowe, są linkowane i osiągają topy i od nowa to samo. Niby wszystko pięknie bo można postawić nową domenę i za tydzień znowu na pół roku być w topie, tylko do czego to zmierza? No i jak tu pozycjonować markę albo sklep? Mi właśnie sklep poleciał.

Tak, potwierdzam. Dopiero wgrywamy update. Loading na chwilę obecną 79%.

Kolego chyba pomyliłeś serwisy. Samosia jest pod innym adresem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dopiero wgrywamy update. Loading na chwilę obecną 79%.

Masz kiepski transfer. Łączysz się jeszcze przez numer dostępowy tp? :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jedyne co mi przychodzi w tej chwili do głowy to nie pchać się do top3

Też to zauważyłem że jak strona jest za wysoko... To kochane Google potrafi ją upierd.... bez względu na sposób linkowania... :)

A tak poza tym to.... H.W.D.Pingwinowi

Czytając tą i kilka twoich innych wypowiedzi i sądzę, że to forum byłoby lepsze bez takich głupich wstawek. Jakoś przeszkadza mi takie zaniżanie poziomu z twojej strony. Ni to śmiesznie, ni to żałosne.

Ciekawe co z domenami które poleciały w kosmos. Próbować odzyskać czy zaczynać od nowa?

Oczywiście, że próbować odzyskać. Jeżeli z powodu każdego spadku będziesz wolał zaczynać od nowa niż próbować poznać co zmiany powoduje, to szybko SEO stanie się dla Ciebie męczarnią. A tego chyba nie chcesz, prawda?

U mnie bez spadków póki co, ale podejrzewam, że lepsze wyniki będą początkiem tygodnia, wtedy będzie co analizować. Na dwóch stronach dostałem dosyć konkretny strzał, w tym jedna z nich posiadała keyword w nazwie, druga to normalna domena - nazwa firmy. Ino w tym drugim przypadku chyba znalazłem przyczynę - spamowy tekst w stopce, być może już się nie sprawdza jak kiedyś.

Raczej wypada próbować ją wyciągnąć z dołka - 301ki unikam, bo od dłuższego czasu przekierowania na świeżą domenę z zafiltrowanej robią więcej szkody niż pożytku.

Na dwóch stronach dostałem dosyć konkretny strzał, w tym jedna z nich posiadała keyword w nazwie, druga to normalna domena - nazwa firmy. Ino w tym drugim przypadku znalazłem przyczynę - spamowy tekst w stopce

Stary weź zmień branżę. Kozy hoduj czy coś. :D

Reklamy Ceneo - 20gr za każdy klik + 65% prowizji z usługi Kup na Ceneo.

czy coś innego?

Wiesz jak ktoś napisał że znalazł patent na pingwina i że jest to zły tekst w stopce. To sorry winetou.

Nie napisałem, że znalazłem patent na pingwina - napisałem tylko, że mając naje*ane tekstu o niczym w stopce zaliczyłem spadek. Nie szkodzi mi usunąć tekst lub pokusić się o jakieś pole na tekst zlokalizowane nieco wyżej, dopracować treść itp. Zawsze to doświadczenie i możliwość sprawdzenia co jest nie tak. Zwłaszcza, że w przypadku tej strony mam pełną kontrolę nad linkami jakie pozyskuję i ciężko je winić o spadek. ;)

Nie każdy musi walić od razu 301ką, licząc na cud. ;)

napisałem tylko, że mając naje*ane tekstu o niczym w stopce zaliczyłem spadek.

Tyle że pingwin to algorytm czysto linkowy, więc spadki nie mają nic wspólnego z tym co dzieje się na stronie. :)

Jeżeli linkowałem dwie strony z tego samego źródła i jedna spadła, a druga nie - nadal mam winić linki?

No właśnie widzisz - dla mnie to nie jest wytłumaczenie, a jedynie dopisywanie historyjki jaka Ci w danej chwili pasuje. Skoro algorytm porusza się po wszystkich elementach w swojej bazie to jednakowo sprawdza wszystkie jej części.

Teoria o "random" jest po prostu nie na miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności