Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ktoś tu już wspomniał że najlepsze pozycjonowanie to brak pozycjonowania. I chyba coś w tym jest. Mam taką stronę, która nie jest pozycjonowana od ładnych kilku miesięcy (kłopoty z płatnościami od klienta) ale że to strona zrobiona przeze mnie to mam na nią oko. I co się dziś okazuje? Strona z jakiegoś kosmosu nagle dziś wskoczyła na TOP1 na hasło na które nie jest proste, ale co najważniejsze nigdy nie była wyżej nić TOP7!

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Poniżej zamieściłem cytat z forum pewnej korporacji. :) Bardzo rozbawił mnie ten wpis. Może to dla autora jest metoda ale czekać latami na dobre pozycje chyba nikt inny nie chce. To tak a propos randoma.

Specjalnie podkreśliłem i wyboldowałem zdanie, może to posłużyć jako motto.

Ot taki żarcik. Mam nadzieję, że autor nie pogniewa się. :)

Moje strony mają niewiele linków a jakoś radą sobie z konkurencją, a i potrafię być wyżej niż one,z tysiącami linków.

Grunt w tym, żeby zrobić dobrą, "lekką" dla robotów stronę www, przyjazną dla userów.

Linki pomogą, ale nie są wyznacznikiem... Ilość linków to tylko jedna z ponad 200 składowych, więc to nie to.

Mega optymalizacja, i będzie dobrze.

Lepiej nie mieć linków do strony, niż pozyskać tysiące bezsensownych:)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mega optymalizacja, i będzie dobrze.

Medytacja też pomaga... :) To takie pozycjonowanie siłą woli... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Jeżeli w G. chcą, aby liczyła się dobra optymalizacja, to równocześnie powinni skrócić czas reakcji algorytmu na zmiany on page kosztem zbierania info o linkach zewnętrznych

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Dalej coś miesza, fraza która wczoraj wyleciała z 100 (wcześniej 6) w monitoringu pokazało mi dzisiaj 46, sprawdzam ręcznie i jest na 26. Może będą powroty

5 min później jest na 76 :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dalej coś miesza, fraza która wczoraj wyleciała z 100 (wcześniej 6) w monitoringu pokazało mi dzisiaj 46, sprawdzam ręcznie i jest na 26. Może będą powroty

5 min później jest na 76 :D

@Blake na jednej z domen EMD doświadczam ostatnio tego samego, Spadek szybki powrot, by za godzine znow było w kosmosie.

SEO in Bielsko-Biała 

A teraz? Na której jest?

A teraz jest na 60tej.

Ja rozumiem, że ucięli bonusa za anchory w domenie, ale coś mi się wydaje że jak zwykle spier... i będą do tego kolejne poprawki. Bo to nie jest tak, że muszą polecieć wszystkie domeny EMD bo to by było bez sensu. Przykład: kobieta

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Heh, dziwna sytuacja faktycznie. Dziś, po przeanalizowaniu na spokojnie całego spadku anchorów w serpach, Wyniki są takie, że strona klienta mająca EMD www.elektronicznypodis.pl poleciała na wszystkie frazy mające w nazwie podpis elektroniczny i elektroniczny podpis. Podkreślam mające we frazie, bo sama fraza elektroniczny podpis i podpis elektroniczny obniżyła pozycję tylko o 2-3 oczka.

Też się teraz zastanawiam, czym zastąpić we frazach słowo" elek.podpis" , może z tym ogórkiem to nie taki zły pomysł :)

Kokimbo, nie kupuj nowej domeny. Zmień frazy na które pozycjonujesz. Moim zdaniem to powinno wystarczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności