Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Dostaly 2 typy domen:

1. To co poleciało 100+ to zwykle domeny EMD+MFA/afiliacja/site~10/przepychanie strony slowami kluczowymi.

Przykłady:

szybkie-pożyczki-gotówkowe-bik.xxx

kredyt-gotówkowy-bez-bik.xxx

Robione pod szybkie seło.

2. Domeny EMD w miare dobrej jakosci - > obnizenie pozycji o kilka oczek z uwagi na "uciecie bonusu" slowa z domeny.

kredyt-gotowkowy.xxx

kredyt-samochodowy.xxx

coś w tym jest.. mi z TOP4 poleciało do TOP45

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dokladnie mam tak samo u siebie...głowna fraza wisi top1 (mega trudna,domena nie emd) a już jej rozwiniecia ta fraza+coś tam niestety nagle nie ma ich nigdzie :) super weekend.

I nie ma reguły jak linkowałem bo ja linkuje zawsze tak samo każdego i jestem restykcyjny w swoim schemacie.

Więc dlatego wierze w random bo go najnormalniej widze.

Pingwin, nawet jeśli zawiera w sobie jakieś odniesienia o EMD, zawiera też pewnie z 50 innych czynników.

Dziecinadą jest wierzenie w Pingwiny i inne wyimaginowane stworzenia.

Nie ma czegoś takiego jak Pingwin 1.0, 2.0 i 3.0. Jest zwykły RANDOM FAKE i tyle w temacie. Kto tego jeszcze nie zauważył to po prostu pewnie nie ma na czym tego dostrzec.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja już nie wiem frazy które przestałem linkować po ostatnim update , teraz weszły w top10 i 20 a frazy linkowane dosłownie po pare linków na dzień fru fru :D Za to domeny dopalane xrumerem i swlami owszem skaczą ale tak samo szybko wracają na pozycje . Patrząc na to bardziej mi się opłaca spamować xr i swlami, lepiej na tym wychodzę bo google zupełnie se nie radzi z domenami tak dopalanymi , chyba że trafi przypadkiem . Wiec panopwie z SQT w d...ie mam te wasze wytyczne i white seo wracam do black seo :)

A tak to ludzisk stad nie dziwcie się , podejrzewam że jest specjl;ana grupa w SQT która specjalnie zajmuje się stronami z PIO, bo rozmawiałem z dwoma oso0abmi które na pio nigdy swoich stron i domen nie upuliczniały i im specjalnie pingwin nie zaszkodził :)

A tak to ludzisk stad nie dziwcie się , podejrzewam że jest specjl;ana grupa w SQT która specjalnie zajmuje się stronami z PIO, bo rozmawiałem z dwoma oso0abmi które na pio nigdy swoich stron i domen nie upuliczniały i im specjalnie pingwin nie zaszkodził :)

No comment. Rozśmieszyłeś mnie i tyle :D

Nie dziwne, że te wyskakujące przesyłki od G. przyszły akurat w przeddzień updatetów? Hehe, przestałem 2 miesiące temu opłacać "grupę trzymającą serpy" to mi się dostało...Neapol k...rwa Neapol ;P

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

PPCOPY to sie ciesze bo pogoda smętna a tak przynajmniej troche humoru :D

Naturalnie rozumiem że masz pewne informacje że takiej grupy specjlanie dla Pio nie ma w SQT bo przecież nie wróżysz z fusów :) Mi się taki krok wydaje logiczny , forum jest od pozycjonowania czyli jest tu najwiecej osób które psuja krew chłopakom z G. znajda tu tez najwiecej stron które na pewno są pozycjonowane.Wystarczy przeskanowac forum zebrac domeny ze stopek i potem je oceniać.

Co do osób które mi mówiły że ich P nie ruszył i tu nie upubliczniły domen to tylko słowa które równie dobrze moga być prawdziwe jak i nie tego nie wiem ani ja a ni ty. :)

Od dwóch lat miałem stronę w Top 10 na średnio trudne frazy.

Miesiąc temu przeprowadziłem jej optymalizację.

Systematyczny przyrost linków.

Poleciała na 90% fraz z Top 10 do Top sam nie wiem ile.

Yukatan.....wszystkie te update G. i randomy są generalnie dziwne. Ale nie przypisuję tu związku z SQT Zresztą....każdy tu ma swoje zdanie i niech tak pozostanie.....Ja nie wierzę w nic, co jest domysłami a nie faktami.

Kapitan Seo... nie afiszuj tu swoich linków.. bo wiesz.... SQT:)

Skończyło się już pozycjonowane, nastała era adwordsa. Trzeba to sobie jasno powiedzieć. Monitoruje więcej niż jedną domenę - są wśród nich 7 letnie - linkowane, nielinkowane. Nowe - linkowane, nielinkowane, dla ludzi, dla robotów i dla swli. Blastowane śmieciami, linkowane ze stron TR jak i swli. Nie ma żadnej zależności! ŻADNEJ. Lecą stare domeny zarówno linkowane jak i nie ruszane od 2 lat. W topy wbijają się śmieci nielinkowane i stworzone pod swle z generowaną treścią.

Czy tylko ja to widzę? Czy 90% ludzi tutaj piszących pozycjonuje tylko swoją stronę o chomikach albo innych zwierzakach nie mając żadnego porównania?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A ja mam takie dziwne pytanie czy jest możliwe aby algo g liczył jakoś stosunek przyrostu linków do liczby osób odwiedzających stronę w danym przedziale czasu?

Np. Strona zdobywa srednio 100linków na dzień, nawet bardzo dobrej jakości a wejśc ma 10 tylko .

Strona zdobywa 10 linków na dzień tez dobrej jakości a wejśc ma 100

Strona zdobywa 10 linków dobrych i ma 10 wejść

Która z trzech stron będzie najlepiej postrzegana? Wydaje mi sie że 2 albo 3 . Ma to jakis sens co mówię?

Skoro spadaja wam domeny dobre stare dobrze linkowane jak mówicie to może sa one podobne do 1 przykładu ?

He,he, Yukatan....ja to mam wrażenie, że Ty się dziś nie wyspałeś :)

Nie widzę żadnego wpływu stosunku odwiedzin do ilości dziennych linków.

A tak przy okazji...czy zauważyliście, że ilość linków w stopkach nagle zmalała ? :) Tylko Kapitan Seo taki odważny i JakubWiącek z kwiaciarniami:)

Widzę, że tendencja jak za Oceanem - nerwowe blasty na domeny EMD, people opanujce się, to gwóźdź do trumny przy 301 dla tych domen

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności