Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Od dwóch lat miałem stronę w Top 10 na średnio trudne frazy.

Miesiąc temu przeprowadziłem jej optymalizację.

Systematyczny przyrost linków.

Poleciała na 90% fraz z Top 10 do Top sam nie wiem ile.

Dlatego twierdzę, że nie należy przesadzać z optymalizacją. Błędy muszą być.

Cała nagonka na optymalizację to propaganda korporacyjna.

Mogę dać przykłady stron, które siedzią na pierwszych miejscach (najtrudniejsze frazy) od 7 czy 8 lat a mają podstawowe błędy optymalizacyjne. Mówię tu oczywiście o optymalizacji w/g wskazówek G.

Ruchy optymalizacyjne między aktualizacjami algo dają możliwość na wychwycenie stron, którym należy obniżyć ranking.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

PPCOPY a akurat sie wyspałem , może za długo 11:40 h spałem około :)

Ale nie poważnie pytam bo np. skoro strona zdobywa 100 linków na dzień a wejśc ma tylko 10 to moim BARDZO skromnym zdaniem juz można tu wykryć jakieś nienaturalne działania i założyć że to właściciel linkuje sztucznie.

A strona która ma powiedzmy 50 linków na dzień i też 10 wejść, to CHYBA ta druga powinna byc lepiej oceniona niż ta pierwsza.

Wiem do tego dochodzi mnóstwo czynników jakie linki , która ma więcej z social media (ostatnio tak podobno ważnych) i wiele innych pewnie.no ale zakładając że dwie różne domeny maja te same źródła tych linków?

Poważnie aż tak głupie jest to co mówie ? :D

Ps. Piszecie o spadku EMD typu pozyczki-bez-bik.pl a z domenami typu pożyczki.pl tez im obcina bonus?

Skończyło się już pozycjonowane

No to panowie... zwijamy interes... :)

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Skończyło się już pozycjonowane, nastała era adwordsa. Trzeba to sobie jasno powiedzieć. Monitoruje więcej niż jedną domenę - są wśród nich 7 letnie - linkowane, nielinkowane. Nowe - linkowane, nielinkowane, dla ludzi, dla robotów i dla swli. Blastowane śmieciami, linkowane ze stron TR jak i swli. Nie ma żadnej zależności! ŻADNEJ. Lecą stare domeny zarówno linkowane jak i nie ruszane od 2 lat. W topy wbijają się śmieci nielinkowane i stworzone pod swle z generowaną treścią.

Czy tylko ja to widzę? Czy 90% ludzi tutaj piszących pozycjonuje tylko swoją stronę o chomikach albo innych zwierzakach nie mając żadnego porównania?

Jak nie potrafisz pozycjonować to już nie nasza wina. Zmień zawód.

Moge tylko dodać: teraz to dopiero zacznie się POZYCJONOWANIE :P

widać to po tej frazie :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak zwykle na pio płacz i lament po update-ach. Wziąć się do roboty i tyle, bo na razie większość lamentuje jak niektóre baby. Nie wiem co do dyskusji wnoszą posty w stylu no pospadało mi. No pospadało Ci no to weź się do roboty albo zmień zawód, bo może za trudny. W wątku jest napisane co oberwało to chyba można z tego wyciągnąć jakieś wnioski prawda? Pospadały m.in. źle linkowane domeny EMD, bo nie wszystkie spadły...

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Hm....

Zwał jak zwał, coś było czy to panda czy pingwin. Generalnie bym piszczał z radości po tej zmianie gdyby nie fakt, że wywaliło moją stronę firmową. A to mnie zdołowało. Bo moja domena nie ma w nazwie słowa pozycjowanego bezpośrednio, poprostu nazwa firmy, jednak padłem. Jako, że robię strony www to w stopce zostawiam link na nazwe firmy. Nazwa nie wiąże się z działalnością. Teraz na nazwe firmy jestem na 114 pozycji. pozostałe frazy na powyżej 100, spadek z pierwszej 10 wyników.

konukrencja robi tak samo i sie trzyma.

Więc mam filtr przy okazji tej zmiany czy może jest związek z tym co opisałem wyżej?

Więc mam filtr przy okazji tej zmiany czy może jest związek z tym co opisałem wyżej?

Najpierw sprawdź czy masz filtr bo większość tych stron co pospadała nie ma filtra.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Od 5 lat nic się nie zmieniło w SEO.

:D

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności