Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

jestem przekonany że pozycjonowanie dla G nie jest korzystne i dlatego przerabiają algorytm wyszukiwarki, tak aby jeszcze więcej kasy zarobili żeby firmy korzystały z Adwords a nie z prywatnych pozycjonerów

A czego się spodziewałeś ? W życiu nie ma nic za darmo. Trzeba dużo pracować żeby coś osiągnąć.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Obniżoną mniej lub więcej pozycję w serpach.........A dlaczego?

Nałożony filtr algorytmiczny. :)

Odróżniasz coś takiego jak zmianę algorytmu lub naturalne wahania pozycji od filtra?

A znasz pojęcię - Filtr algorytmiczny. :D

Reklamy Ceneo - 20gr za każdy klik + 65% prowizji z usługi Kup na Ceneo.

moja dodaj-ogloszenie.com.pl padła ofiarą tego upgrade

Masz odpowiedź posty wcześniej czemu Ci spadła. Do tego strona jest marnej jakości.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Ta zmiana algorytmu, zmiotła trochę stron OK, ale nie zgodzę się z tym, że on głównie dotyczył zależności nazwa domeny pozycjonowana fraza. Mam niestety w portfelu strony, które mają taką zależność i to kilka i nic im nie jest, zmiany pozycji jedno/trzy oczko/a w górę lub w dół poprostu są do przyjęcia. Więc ta aktualizacja algorytmu wprowadza więcej zmian. Ostatnio wprowadziłem dwie zmiany na swojej stronie:

1. Udostępniłem darmowe szablony do budowy stron z linkiem w stopce - warunek nie wolno ich usunąć. Pojawiły się na całym świecie np był szablon o stylistyce euro, szablon sklepu

2. podłączyłem ja pod google plus po to by przy wynikach pojawiało się moje zdjęcie.

Na 80% fraz mnie nie ma, wszystkie frazy ze stopki szablonów.

Jak pisałem wyżej robię różne strony mam ich pod opieką od kilku lat ponad trzy cyfrową ilość. Swoja firmową stronę dosłownie pielęgnowałem, nie zalezało mi na pozycji nr jeden ot by dla przyzwoitości kołatać się w pierwszej 10. I nagle zbieg okoliczności większość poszła do góry a ta jedna moja poszła w otchłań na przełomie 5/6.

Teraz konkluzja moja można się z nią zgadzać lub nie - Aktualizacja wycieła strony na o których tez mówimy ale poprawiła też pingwina. teraz aby ratować stronę muszę zmienić warunki używania szablonów - z tych nie usuwaj na te koniecznie usuń. Ktos podobny przypadek opisał już kiedyś robił szablony pod wordpressa, i powalił go Pingwin!

Pingwin nie analizuje jakości strony, tylko linki do niej prowadzące.

Czy gdzieś napisałam, że pingwin analizuje jakość strony bo nie zauważyłam... Dyskusja z Tobą naprawdę nie ma sensu, bo czepiasz się terminologii zamiast wykazywać się myśleniem... Pokaż stronę, która po tym update ma filtr jakkolwiek on się nazywa, bo ja jeszcze takiej nie spotkałam, a analizowałam około 10 stron, które doświadczyły spadków.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

tak mówisz sgno ? To zrobie blog na WP o tym jak się ubrać lol tak jak na makelikefuker i będzie to już wartościowa strona.

Niestety ale Twoja strona nie jest dla mnie wartościowa. Reklamami nafaszerowana, że aż oczopląsu idzie dostać.

Stopka pożal się boże. Nie ma co się frustrować tylko zacząć od poprawienia strony i linkowania jej nadal.

Danae jak nie wiesz co to jest filtr to się nie wypowiadaj. :D Bo tylko się kompromitujesz.

Każda strona która odnotowała spadek po Pingwinie dostała karę w postaci filtra algorytmicznego. W zależności od wykrytych przez algorytm nieprawidłowości, nakładany jest filtr np. -10, -50 czy nawet -300 pozycji na daną frazę.

ostatnio dodałem do syficznych katalogów z pr0 może to to ?

Ciepło.

Reklamy Ceneo - 20gr za każdy klik + 65% prowizji z usługi Kup na Ceneo.

To są żniwa lub przed!

Jak myślicie ile osób będzie teraz się przemądrzać na tym forum, i opowiadać dyrdymały tak żeby wychwycić godne uwagi wskazówki, znajdzie się kilku idiotów, którzy będą tkwić w swoim przekonaniu, że korporacja Goog… wreszcie odpuści i wrócą stare czasy i da wam racja

///Wreszcie goog… uderzy się w pierś i powie faktycznie te ludzie z Polski mają rację zmieńmy całą politykę i zastosujmy się do ich wskazówek i opinii///

Nie, - kochani to tylko początek, przedsmak całej zabawy, w którą zostaliście wciągnięci, ludzie z goog.. nie widzą w was interesu, i pokazywane wyniki nigdy już się nie uspokoją, będzie coraz gorzej, przykro mi, to nie są zabiegi punktowe, na zasadzie poprawienia wyników, że jest jednego dnia panda lub pingwin i to wszystko, co tworzy się w nowy układ wyników, są to długoterminowe działania, które mają wprowadzić jak największą (najszybszą) rotacje wyników, pozwalającą szukającemu zobaczyć jak największa liczbę REKLAME – ADWORD, ( lub jak człowiek nie znajdzie w danej dziedzinie odpowiedzi reklama da ją szybko i precyzyjnie) bo tam ktoś płaci za konkrety. I jest tak, że są odgórne dyrektywy powiązane z inwestycjami banków w USA nastawiające na zwiększenie zysku w latach kryzysu, bo kto zarabia jak mało się sprzedaje? Reklamodawca, JEST KRYZYS WSZYSCY CHCĄ się reklamować żeby przetrwać. To są żniwa! Chcą dojść do tego, że wyniki cały czas są w rotacji i będzie coraz gorzej i tu ludzi nie będą wam płacić za pozycje i oto tez chodzi.

Dwie pieczenie na jednym ogniu!

Ale jest mały problem, który ma goog… my jesteśmy rozumni ludzie, którzy potrafią myśleć, i tego się boją,

Moi drodzy na pewno będziecie tutaj z tego miejsca minie krytykować i mówić o pomówieniu i wprowadzeniu w błąd, lub jak kto woli nie zrozumienia istoty, SEO

Ps

I tak czekając na wasze przypuszczenia i gdybanie, niczego nie dowiedziecie tylko zrobicie z siebie idiotów wejdź na to forum, jeden z drugim, za 10 lub 15 lat, i poczytaj sobie jak kiedyś to wszystko było jeszcze tak oczywiste i proste, oraz zastanów się co ty stworzyłeś w swoim życiu, poza kilkoma mało znacznymi słowami dialogowymi, które i tak nikt nie będzie pamiętał. I zapominacie do kogo i gdzie udali się dwaj studęci Larry i Siergieja z swoim pomysłem na wyszukiwarkę i kto naprawdę nią kieruje? Raczej, co ją kieruje do tych zachowań!

Nie martwcie się --- goog… Shopping nie długo wchodzi tylko jeszcze kilka stron tych małych muszą wyleczyć w branży handlu NET.

Dziękuję za uwagę i powodzenia

Jeszcze jedno co może ich tak Wku...c, co wy, którzy zaczęli by w świecie promować BING i pisać to otwarcie, jako propagandę BING jest najlepszą wyszukiwarką

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

tak mówisz sgno ? To zrobie blog na WP o tym jak się ubrać lol tak jak na makelikefuker i będzie to już wartościowa strona.

Niestety ale Twoja strona nie jest dla mnie wartościowa. Reklamami nafaszerowana, że aż oczopląsu idzie dostać.

Stopka pożal się boże. Nie ma co się frustrować tylko zacząć od poprawienia strony i linkowania jej nadal.

Zgadzam się z Sgno. To nie jest strona to jest gó**o nie strona.

Danae jak nie wiesz co to jest filtr to się nie wypowiadaj. :D Bo tylko się kompromitujesz.

Strona dodaj-ogloszenie.com.pl nie ma filtra:

https://www.google.pl...iw=1280&bih=709

i pozostałe kilka stron które analizowałam po zmianie algo z 6.10. też nie mają filra. Masz coś jeszcze ciekawego do powiedzenia? Mieszasz ludziom w głowach - jeśli jest filtr należy usunąć przyczynę filtra, a tutaj filtra nie ma. Ja nie muszę nikomu udowadniać, że znam się na seo naprawdę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności