Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Stało się dokłądnie jak powiedział

Matt Cutts, trzy domeny EMD, jedna w niebyt (była top3-8) ale fraza umiarkowanie konkurencyjna a do domeny prowadziło 15 linków i to nie najmocniejszych, więc EMD wyraźnie jej pomagało. Druga już dobrze podlinkowana i spadła ok. 10-15 miejsc, wię pewnie do szybkiego nadrobienia. Trzecia, która była dla mnie zagadką, weszła do topów, mimo, ze na tą frazę walczę z naprawdę "dobrymi serwisami" i teraz z 9 na 59. Reszta tylko w górę

. Raczej nie wierzę, ze EMD będzie karane, myślę, że przestanie dawać bonus w algorytmie.

Edyta: zmienia mi formatowanie tekstu

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

moja dodaj-ogloszenie.com.pl padła ofiarą tego upgrade

100% linków doffolow + 90% linków z gównianych katalogów stron + linki sidewide z gównianych stron... To musiało skończyć się nałożeniem filtra przez Pingwina...

Strona dodaj-ogloszenie.com.pl nie ma filtra

A rozumiesz różnicę pomiędzy filtrem, a banem?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

ogólnie celowo nie wypowiadam się na tej waszej "ścianę płaczu". ale uwierz mi Kapitan Danae zna równice miedzy filtrem a banem, i wiele o wiele więcej jak komuś się wydaje, znam ją osobiście, ma więcej wiedzy SEO jak 99% osób co tu się wypowiada, to tak w kwestii formalnej.

A rozumiesz różnicę pomiędzy filtrem, a banem?

Nie, nie rozumiem, w końcu jestem kobietą, w dodatku ciemną blondynką. Nie przeszkodziło mi to jednak zrobić frazy pozycjonowanie :)

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Danae jak nie wiesz co to jest filtr to się nie wypowiadaj. :D Bo tylko się kompromitujesz.

Strona dodaj-ogloszenie.com.pl nie ma filtra:

https://www.google.pl...iw=1280&bih=709

i pozostałe kilka stron które analizowałam po zmianie algo z 6.10. też nie mają filra. Masz coś jeszcze ciekawego do powiedzenia? Mieszasz ludziom w głowach - jeśli jest filtr należy usunąć przyczynę filtra, a tutaj filtra nie ma. Ja nie muszę nikomu udowadniać, że znam się na seo naprawdę...

A co koleżanka powie na tą domenę?

https://tnij.org/sown

Bo skoro to jest metoda...

SEO in Bielsko-Biała 

w dodatku ciemną blondynką

a murzynka :)

Np. Strona zdobywa srednio 100linków na dzień, nawet bardzo dobrej jakości a wejśc ma 10 tylko .

Strona zdobywa 10 linków na dzień tez dobrej jakości a wejśc ma 100

Strona zdobywa 10 linków dobrych i ma 10 wejść

Jest możliwe aby w ten sposób też oceniali stronę? No bo moim zdaniem opcja 2 wygląda najbardziej naturalnie a pierwsza najmniej . Nie jest chyba dobre aby strona zdobywała więcej linków niż ma wejść?

Yukatan nie kombinuj - niska ilość wejść do ilości przyłożonych linków to problem doboru fraz. Większość problemów rozbija się zapewne o sposób pozyskiwania tych linków.

Damian - więcej tych "zaproszeń ślubnych" tam napchaj. :)

Bardzo dostałeś? Popracuj trochę nad lepszymi źródłami linkowania, bo masz wbrew pozorom sporo wątpliwego site wide linkowania. No i jest spora różnica między ilością linków przyłożonych na "zaproszenia ślubne", a każda inna.

Oldschoolowo mógłbym Ci powiedzieć "linkuj, może wróci", ale popracuj trochę nad nią jeszcze i na pewno będzie okej.

edit:

Łukasz - sprawdź, napisz co wywnioskowałeś - coraz większa popularność Adwords da Ci sporo możliwości analizy najtrudniejszych fraz. ;)

Rogal ja jej nie pozycjonowałem wbrew pozorom ;) przejąłem tą stronę właśnie od takiego experta jak ty. Chciałem znać zdanie koleżanki

To gratuluje przejęcia i życzę jak największych sukcesów rankingowych. ;)

Oprócz tego nie bardzo mamy jak mierzyć "kto ma większego siusiaka", ale jak znajdę chwilę, to możemy spróbować pomierzyć co i jak.

A odnośnie pingwinów i innych zmian to przecież oczywiste że większe pieniądze i władza to większy apetyt i uzależnienie zwłaszcza w tak krótkim czasie jakim G sie powiększyło od powstania.Jestem prawie przekonany że ludzie którzy tworzą i są decyzyjni w google czują się jak biali w Afryce za czasów apartheidu :D, ale tak działają korporacje po trupach do celu nie ma co narzekać ludzie , a algo jakby nie zmienili to i tak zawsze będzie możliwość seowania strony w taki czy inny sposób, przegną to padną rynek to zweryfikuje :D

Większość problemów rozbija się zapewne o sposób pozyskiwania tych linków.

Czyli jeśli widać ze strona zdobywa w krótkim okreslonym czasie np. 15 dni :

70% linków z katalogów tylko , albo z okreslonego typu stron bookmarki, precle , strony na tych samych skryptach to jest sygnał o nienaturalnym linkowaniu .

Do wszystkich pytanie jak linkujecie strony ?

np dzis czy najblizsze 3 dni kataloguje , potem precle , arty itp czy po trochu ale wszystko na raz ?

Czyli co moje kombinacje to totalne tanie bzdety które są nie realne Zgred,MaxPan Xann ?

Yukatan nie rozumiem twoich nerwów. To ich firma i robią co robią. To ty bawisz się na ich gruncie nie odwrotnie. Algorytm nie jest nieomylny - ale ludzie, litości - Ty też jeżeli prowadzisz firmę, to grasz swoją piłkę i klienci albo się godzą, albo nie. :D

Btw - ktoś w ogóle pokazał jakieś swoje strony od początku tego tematu?

Dla mnie nienaturalne linkowanie to przykładowo link site wide z czeskiej strony, z polskim anchor text. Mówię "dla mnie" bo wg któregoś z ostatnich HO z Panem Mueller nie jest to żaden problem, że anchory pojawiają się na różnych domenach. Popularność matters.

Przyrost linków w krótkim okresie czasu nie powinien powodować aż takich problemów, przecież są różne sytuacje - niektóre produkty ekskluzywne w dobrych cenach szybko zdobywają spore uznanie, a tym samym sporo linków z przeróżnych źródeł - zarówno z tych lepszych jak i gorszych. ;)

edit:

Yukatan - nie wiem. Wszystko kręci się wokół linków i tego jak się je zdobywa, a nie ile ruchu zapewniają. Niestety nie jestem w stanie potwierdzić jakiegoś zbawiennego wpływu ruchu na cokolwiek oprócz wzmożonej sprzedaży czy też zapytać ofertowych.

Ale myślę, że to ciekawe spostrzeżenie.

Danae zna równice miedzy filtrem a banem

Ja tego niestety nie dostrzegam...

Nie przeszkodziło mi to jednak zrobić frazy pozycjonowanie

Normalnie gratuluję...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

strony na tych samych skryptach to jest sygnał o nienaturalnym linkowaniu

Wg mnie to jest ok - ale nie idealne.

Tak myślałem w 2007 roku i nadal tak myślę...

Należy, co się robi z skryptem, jeśli wszystko będzie na "default"owych ustawień - BL będą (raczej) do du...

Ale z każdego skryptu można robić wartościowa strona, albo śmietnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności