Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Od piątku śledzę temat odnośnie nowego update. W sobotę rano zauważyłem nagłe spadki. Niektóre frazy poleciały tylko kilka pozycji w dół 2-3 miejsca, ale też kilka o 200 a nawet ponad 300. Właśnie wszystkie pozycje powróciły na swoje miejsca, także może zawirowania wprowadzone przez algorytm miały może charakter chwilowy. Czy komuś jeszcze powróciły może pozycje?

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy komuś jeszcze powróciły może pozycje?

Witaj, mi niestety 2 domeny EMD poleciały 30 miejsc - co zauważyłem, to miałem małe zróżnicowanie anchorów (zapomniało misie) oraz w title miałem powtórzone te słowa kluczowe. Już przerobiłem strony i bardziej zróżnicowałem anchory i linkuje dalej.

A te co Ci spadły i powróciły to też EMD ?

Czy komuś jeszcze powróciły może pozycje?

Witaj, mi niestety 2 domeny EMD poleciały 30 miejsc - co zauważyłem, to miałem małe zróżnicowanie anchorów (zapomniało misie) oraz w title miałem powtórzone te słowa kluczowe. Już przerobiłem strony i bardziej zróżnicowałem anchory i linkuje dalej.

A te co Ci spadły i powróciły to też EMD ?

Nie, wszystkie domeny miały nazwę firmy i żadna nie miała nawet żadnego członu fraz. Zobaczymy co będzie się działo dalej. Jeśli komuś to pomoże to będę raportował na bieżąco. W title te domeny co spadły miały rzeczywiście tylko i wyłącznie na każdej podstronie frazę pozycjonowaną i zmieniłem to, aczkolwiek gdyby to od tego zależało to byłoby to zbyt proste. Ogólnie zazwyczaj staram się na jedno słowo kluczowe pozycjonować dwie, trzy a nawet cztery podstrony, dzięki czemu żadna domena nie wyleciała po za Top10. Robię dość duże zróżnicowanie zarówno fraz jak i podstron. Sposób dość czasochłonny i efekt przychodzi później ale jak widzę to nawet śmieciowe domeny się trzymają. Może to jest sposób, ale nadal nie rozumiem skąd miałem tak duże wahania.

" W title te domeny co spadły miały rzeczywiście tylko i wyłącznie na każdej podstronie frazę pozycjonowaną "

dla mnie to blad - ale opieram sie na swojej praktyce, nie bierz tego doslownie jako swieta prawde:)

roznicowanie title to podstawa, jesli juz ci zalezy na jakies frazie to:

• zmieniaj kolejnosc
  • uzywaj synoniow
  • dodawaj pochodne slowa
  • miksuj/mieszaj etc

Powinno byc lepiej :)

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

" W title te domeny co spadły miały rzeczywiście tylko i wyłącznie na każdej podstronie frazę pozycjonowaną "

dla mnie to blad - ale opieram sie na swojej praktyce, nie bierz tego doslownie jako swieta prawde:)

roznicowanie title to podstawa, jesli juz ci zalezy na jakies frazie to:

• zmieniaj kolejnosc
  • uzywaj synoniow
  • dodawaj pochodne slowa
  • miksuj/mieszaj etc

Powinno byc lepiej :)

Wiele stron z tego co zauważyłem posiada właśnie tittle jako główną frazę danej podstrony. Zgadzam się z Tobą co do ich różnorodności, do tej pory jednak nie miało to znaczenia dla pozycjonowanych przeze mnie stron. Muszę przejrzeć teraz wszystkie strony i pozmieniać. Coś w sumie w tym też jest, ponieważ te podstrony, których tytuł był zróżnicowany to nie spadły, z drugiej strony tamte powróciły na swoje miejsca, choć skoki są jeszcze ale rzędu 1-3 pozycje. Google bawi się z nami w kotka i myszkę ale niestety to my jak chcemy pozycjonować to musi akceptować reguły gry.

No dobra, ale skoro w serpach niewiele zmian, w zasadzie to nic, co wykraczało poza zwykle wahniecia, to po diably wątek na 21 podstron? Jak komus wyleciala pojedyncza strona lub dwie witryny, to ma od tego dział "filtry i bany". Nie ma sensu zakladac tematu o rzekomym "wielkim update" skoro niewiele sie zmienilo.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

chyba filtr skoro równo od kwietnia cały ruch polecial w kosmos...

Sprawdzając w google :

london pictures www.londonartworks.co.uk

london photos www.londonartworks.co.uk

nie masz filtra na te dwie frazy

A jeżeli wszystko wyleciało na początku kwietnia to nie przez filtr, lecz przez zmiane algorytmu - pingwin.

Ale tu wże, ale jest fajnie coś się dzieje a tak byście spoczeli na laurach ;) niestety trzeba sie dostosować do nowych wytycznych bo inaczej jaj pobite ;)

A jakie są nowe wytyczne? Ja cały czas stosuje się do zasad white seo, każdy dodany przeze mnie artykuł jest unikalny, strony zadbane, zaplecze w 90% są to serwisy dla użytkowników, różnicuje link dofollow i nofollow i mimo wszystko ten update dotyczył mnie także.

Nie ma sensu zakladac tematu o rzekomym "wielkim update" skoro niewiele sie zmienilo.

Po co pracować jak sobie można ponarzekać w miłym towarzystwie? Naprodukowali koledzy (widziałem też koleżanki) ponad 300 postów, strzelą jeszcze pińcet, a co!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nasze serwisy do góry o 10% ale to niedziela, poniedziałek - mam nadzieję, że jeszcze wzrośnie. Choć ciężko wyrokować czy to Panda czy sezon na "Misia"

Nie cierpię spamerów!

a jak ma się kwestia taka ze przeniose całość na nową domene, to czy google nie spostrzeze ze to ta sama tresc tylko na innym adresie?

Jak ich nie zlinkujesz między sobą to nie.

Dobre. :D

lament - płacz, bek, ciągłe mówienie o spadkach z niewiadomych przyczyn

Jaki płacz? :) Wróciła mi teraz strona skoszona przez pierwszy update pingwina na wszystkie frazy :)

Przecież tak to działa. Jeżeli nie skorzystałeś z formularza ponownego zgłoszenia, a czas pomiędzy kolejną aktualizacją i wypuszczeniem jej w indeks "posprzątałeś" strona wróciła na swoje miejsce. Gratulacje, podziel się z innymi tym co robiłeś, może zauważą podobieństwo i też to wykorzystają. ;)

Nora nie powinieneś/nie powinnaś się poddawać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności