Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie tyle mało osób oberwało, co przebicie się przez 21 stron gdzie posty są w stylu "oberwałem na x stron" czy "hura mam wzrosty!" nie wiele nikomu daje. Ci co nie oberwali...Gratulacje. Ci co oberwali proponuję znaleźć wspólny czynnik a nie zaśmiecać temat.

U mnie oberwały dwie witryny:

Wspólne czynniki witryn:

- Słowa kluczowe w title odzielone przecinkami.

- Słowo kluczowe w h1 oraz w h2

- Nasycenie frazami w treści (1,4-2,5)

- Linkowane z SeoKatalogów, moderowanych zamkniętych precli, stron opartych o wiki

Reszta stron pozycje bez zmian lub niewielkie wzrosty. Z tego co wiem forum ma służyć dzielenia się wiedzą i wspólnemu znajdywaniu rozwiązań. Do wyzywania się znajdziecie inne miejsca i proszę nie zaśmiecać wpisami które nic nie wnoszą.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Nie tyle mało osób oberwało, co przebicie się przez 21 stron gdzie posty są w stylu "oberwałem na x stron" czy "hura mam wzrosty!" nie wiele nikomu daje. Ci co nie oberwali...Gratulacje. Ci co oberwali proponuję znaleźć wspólny czynnik a nie zaśmiecać temat.

U mnie oberwały dwie witryny:

Wspólne czynniki witryn:

- Słowa kluczowe w title odzielone przecinkami.

- Słowo kluczowe w h1 oraz w h2

- Nasycenie frazami w treści (1,4-2,5)

- Linkowane z SeoKatalogów, moderowanych zamkniętych precli, stron opartych o wiki

Reszta stron pozycje bez zmian lub niewielkie wzrosty. Z tego co wiem forum ma służyć dzielenia się wiedzą i wspólnemu znajdywaniu rozwiązań. Do wyzywania się znajdziecie inne miejsca i proszę nie zaśmiecać wpisami które nic nie wnoszą.

Popieram, wątek robi się niestrawny przez niepotrzebne licytacje i wycieczki personalne. U mnie brak wspólnego mianownika zarówno jeśli chodzi o EMD, jak i sposób linkowania - wszystko linkowane mniej więcej tak samo, poleciało 10%. Ani EMD, ani nagłowki, ani nasycenie, ani SEOkatalogi - u mnie random totalny (na szczęście trafiło na wyrozymiałych klientów, którym wcześniej mocno pomagałem; jak widać, warto od początku "robić dobrze", bo potem klient patrzy inaczej na wtopy).

Mam pytanie/prośbę - co zrobić ze stroną, która z pozycji 2-15 (na 25 fraz) wyleciała w kosmos (w nocy 5-6 kwietnia, na wszystkie) - próbować poprawiać profil linków, 301, czy może zacząć totalne BH?

Zapomniałem dodać:

- Oberwały pozycje na stronie głównej (podstrony delikatne spadki lub bez zmian).

- Domeny linkowane anchorami (nie tylko na frazę pozycjonowaną).

Sprawdzam obecnie TOP na frazy które mi wyleciały. Na 1 miejscu jest stronka która:

-Nasycenie frazą ma nawet 6,5 (występuje 66 razy w treści, dwa razy w H1)

-Domena EMD

-Brak mapy witryny

-Keywords 420 znaków (ostry spam).

Na razie tyle. Następny wpis jak doszukam się więcej czynników lub znajdę rozwiązanie.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

EMD trafiło mnie na kilku zapleczówkach niskiego poziomu z niewielkim linkowaniem + jedna strona klienta. Generalnie to maksymalnie 10% z potecjalnych domen z EMD mi poleciało - reszta trzyma się dobrze a są to typowe EMD.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Przecież ten debil, który prowadzi tego bloga jest tak żałosny

Ty jesteś żałosny.

A Ty Parówo co, myślisz, że Ci przyklasnął Kapitan Seo i jesteś wielki Góru. Taki sam jesteś jak ten żałosny Sebastianek.

Zacytuję to żebyś nie mógł zmienić swojej wypowiedzi chłopcze.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zapomniałem dodać:

- Oberwały pozycje na stronie głównej (podstrony delikatne spadki lub bez zmian).

- Domeny linkowane anchorami (nie tylko na frazę pozycjonowaną).

Sprawdzam obecnie TOP na frazy które mi wyleciały. Na 1 miejscu jest stronka która:

-Nasycenie frazą ma nawet 6,5 (występuje 66 razy w treści, dwa razy w H1)

-Domena EMD

-Brak mapy witryny

-Keywords 420 znaków (ostry spam).

Na razie tyle. Następny wpis jak doszukam się więcej czynników lub znajdę rozwiązanie.

Nie rozumiem, masz takie strony i linkowales myslac ze bedzie ok ?

Masz swiadomosc bledow i zostawiasz to samo sobie?

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Proszę jeszcze raz przeczytać WPIS. Te błędy to strona która zajmuje obecnie pierwsze miejsce na frazę z której mój klient poleciał, a nie witryna mojego klienta. Z tego co napisałeś mam zrozumieć, że taka śmieciowa witryna ma sens i takie powinno się stawiać?

Dokładnie

taka śmieciowa witryna ma sens i takie powinno się stawiać

Dokładnie zamiast jednej dobrej, bardziej opłaca sie postawić 10 spamów, po nastepnym updacie połowa przeżyje; potem za każdą , która oberwała stawiasz dziesięć nowych i jedziesz dalej, a jaka będzie ich już 300 to robisz 301 na nową, z tym, że trzeba zachowac proporcje - co najmniej 20 301 na nową domenę = 20 fraz + spamik bez anchorów i spamik nofollow i możesz lecieć na dwa tygodnie na kanary

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zgadzam się z pozycjonerzy24 nie ma sensu wyzywać się tylko brać ostro do roboty i pozmieniać nasze strony. Prawda jest taka, iż podstawowa zasada wytycznych od google- strona ma być zrobiona dla użytkownika a nie dla robotów. Google idzie raczej w dobrą stronę, choć jak na wojnie bywa dostaje się też niewinnym. Dziwie się, że nikt nie zauważył do tej pory, iż jedna zła strona, która popadła w filtr algorytmiczny lub ogólnie w filtr ciągnie za sobą kolejne, także należy dokładnie wybierać strony, na których zostawiamy linka. Najlepiej tworzyć własne wartościowe zaplecza, mieszać rodzaje linków i aktualizować swoje pozycjonowane strony, nawet te firmowe. Mi poleciały strony statyczne, które wcześniej informowałem przywróciły się na miejsca, które były wcześniej, Teraz znowu są jednak spadki. W ciągu dzisiejszego dnia już przynajmniej pięć razy były spadki i wzloty. Na jednej stronie statycznej pozmieniałem tittle, rozbudowałem treść, dodałem więcej zdjęć, w h1 jako tytuł produktu pomimo użytego słowa kluczowego nie pozostawiłem go samego np. zamiast "pożyczka bez bik" można napisać "Najtańsza na rynku pożyczka bez bik dla każdego". Google lubi tekst i jego zróżnicowanie. Dodatkowo na stronie nie było sitmap więc także utworzyłem, dodatkowo skorzystałem także z danych strukturalnych. Dzisiaj już nie zdążyłem zrobić innej strony tylko tą jedną ale widzę, że miało to ogromne znaczenie, ponieważ pozycje powróciły i przede wszystkim nie wahają się tak jak inne.

Proszę jeszcze raz przeczytać WPIS. Te błędy to strona która zajmuje obecnie pierwsze miejsce na frazę z której mój klient poleciał, a nie witryna mojego klienta. Z tego co napisałeś mam zrozumieć, że taka śmieciowa witryna ma sens i takie powinno się stawiać?

Wybacz zle zinterpretowalem jedno zanie i zmienilo to postac rzeczy :)

moj blad, nie nie sadze aby spamowanie masowe bylo rozwiazaniem.

kto wie, moze dlatego nie mam problemow ze spadkami.

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności