Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

wojciechcyna - nie wydaje Ci się, że za szybko widzisz zmiany na swojej poprawionej stronie? Jesteś pewien, że się nie mylisz? A może to co zrobiłeś sprawi, że za 2 tygodnie ta właśnie strona poleci w kosmos? Hmm?

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

system Mozcast pięknie pokazuje jak Exact Match Domains w updacie algorytu miał wpływ na 10,3% stron słówkokluczowe.com - zapowiadane było 0,6% przez Google. Z tego co piszecie masa stron ucierpiała po aktualizacji, ja zauważyłem że jedynie strony które były w top3.

"We have looked at the rankings and weights that we give to keyword domains and some people have complained that we’re giving a little too much weight for keywords in domains."

Nierozumiem jak na stronie 15 % słowa kluczowego może być przeoptymalizowany contant ehh. Ciekawe na jaką skale miało to znaczenie na polskie strony ;) pewnie ogrome :mellow:

Exact Match Domains w updacie algorytu miał wpływ na 10,3% stron słówkokluczowe.com - zapowiadane było 0,6% przez Google.

Google nie odnosiło się do procentowego updatu ilości stron, a chyba wyników wyszukiwań? Chyba, że pier...e głupoty ;]

It was initially unclear what “upcoming” meant and whether the change was in progress or would roll out later in the weekend. Matt went on to say that the change “affects 0.6% of English-US queries to a noticeable degree,”

Z blogu SEOMOZ

zgadza się queries. Ma ktoś jakiś pomysł na powrót do TOP3, ja już trace głowe co mogło być w moim przypadku czynnikiem spadku o 20 pozycji

Cała noc siedziałeś, żeby sprawdzić ile katalogów wpadło w filtr??

Na jakim skrypcie stanałeś -> webmini, easydir, seokatalog? :D

Nie patrzyłem na wszystkie dostępne katalogi ale na te, w których znajdują się moje wpisy. Źle mnie zrozumiałeś ale teraz będę uważał gdzie umieszczam linki. Nie piszę, iż jestem super pozycjonerem, bo w temacie jestem dopiero od ponad roku czasu i cały czas się uczę. Czasami proszę o wyrozumiałość ponieważ dla mnie pewne kwestie są nowe, a dla niektórych oczywiste.

Nie tyle mało osób oberwało, co przebicie się przez 21 stron gdzie posty są w stylu "oberwałem na x stron" czy "hura mam wzrosty!" nie wiele nikomu daje. Ci co nie oberwali...Gratulacje. Ci co oberwali proponuję znaleźć wspólny czynnik a nie zaśmiecać temat.

U mnie oberwały dwie witryny:

Wspólne czynniki witryn:

- Słowa kluczowe w title odzielone przecinkami.

- Słowo kluczowe w h1 oraz w h2

- Nasycenie frazami w treści (1,4-2,5)

- Linkowane z SeoKatalogów, moderowanych zamkniętych precli, stron opartych o wiki

Reszta stron pozycje bez zmian lub niewielkie wzrosty. Z tego co wiem forum ma służyć dzielenia się wiedzą i wspólnemu znajdywaniu rozwiązań. Do wyzywania się znajdziecie inne miejsca i proszę nie zaśmiecać wpisami które nic nie wnoszą.

No ja miałem zaplecze wiki i strona nieżle oberwała. Dlatego wyrzuciłem wiki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności