Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie, że on tam siedzi bo w porę wybielił zęby.

BTW jak sam stwierdził https://googlewebmast...mprovement.html więc chyba polecą MFA.

Dzięki za artykuł kolego. Google jest trochę dziwne w swojej polityce. Najpierw w artykule piszą, iż otrzymują skargi dotyczące wyszukiwań i chcą, żeby tylko te strony o najbardziej rozwiniętej treści(wartościowej treści) na daną frazę wyskakiwały jak najwyżej a sami udostępniają możliwość reklam sponsorowanych na dane słowo kluczowe i pozycje te wyskakują na samej górze ekranu. Są trochę niekonsekwentni w swoim działaniu. Rozumiem reklamy boczne, ale nie te nad wynikami realnymi. Choćby na przykładzie frazy: "pozycjonowanie" widzimy aż 7 reklam- 3 u góry ekranu, 4 po boku i tylko 2 z realnego wyszukiwania.

Według tego artykułu zmiany dotyczą tylko stron, których reklamy przesłaniają poszukiwaną treść. Wybaczcie ale przysłowie: "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" jest w tej chwili przewodnim hasłem Google.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wojciechcyna - nie wydaje Ci się, że za szybko widzisz zmiany na swojej poprawionej stronie? Jesteś pewien, że się nie mylisz? A może to co zrobiłeś sprawi, że za 2 tygodnie ta właśnie strona poleci w kosmos? Hmm?

Może i szybko zauważyłem efekty. Może to tylko przypadek, po prostu opisałem co zrobiłem i efekt był widoczny. Mi już wszystko się ustabilizowało, a niektóre pozycje poszły w górę. Mam jednak problem z jedną domeną, którą poleciała w dół i cały czas się tam znajduje. Zastanawiałem się nad propozycją ponownego zgłoszenia jej indeksacji. Jakie macie doświadczenie, ostatnio zobaczyłem, że ponowne jej rozpatrzenie trwa kilka tygodni. Warto zgłaszać, czy czekać i robić swoje?

Mam wrażenie, że on tam siedzi bo w porę wybielił zęby.

BTW jak sam stwierdził https://googlewebmast...mprovement.html więc chyba polecą MFA.

Typowe MFA to już dawno poleciały można powiedzieć wraz z pandą i kolejnymi aktualizacjami. Teraz sie trzeba duuuzo natrudzic zeby to nie wygladało jak MFA:)

Wojciechcyna, wszystko zależy od tego czy zależy Ci na czasie. Ja ze swoją stronką czekam i i zobaczymy co będzie za tydzień,dwa. Na razie pozycje po mału rosną i spadają aczkolwiek nie wszystkie.Zawsze możesz też zrobić 301 ale nie polecam. Obecnie mam etap wahających się pozycji. Nie ma co się aż tak spieszyć. No ale jak wcześniej wspomniałam, to wszystko zależy od Twojej cierpliwości:)

Tak, zwykle rozpatrzenie ponownej indeksacji trwa kila tygodni i nie zawsze kończy się to pozytywnie.

Wojciechcyna, wszystko zależy od tego czy zależy Ci na czasie. Ja ze swoją stronką czekam i i zobaczymy co będzie za tydzień,dwa. Na razie pozycje po mału rosną i spadają aczkolwiek nie wszystkie.Zawsze możesz też zrobić 301 ale nie polecam. Obecnie mam etap wahających się pozycji. Nie ma co się aż tak spieszyć. No ale jak wcześniej wspomniałam, to wszystko zależy od Twojej cierpliwości:)

Tak, zwykle rozpatrzenie ponownej indeksacji trwa kila tygodni i nie zawsze kończy się to pozytywnie.

To poczekam jeszcze, zobaczymy co będzie. A dlaczego nie polecasz 301? Jakie są tego minusy?

Webmaster i duplicate content:

https://www.youtube.com/watch?v=h7zYuZlT4dk

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Bo działa krótko i znów spadek a do tego Google ma baczniej przyglądać się stronom robiącym 301.

Skąd masz taką informację?

Wiele osób nawet nie umie czytać ze zrozumieniem i potem sieją ferment po całości. Już od dawno się pisze o 301-jedynkach, że maja być bardziej obserwowane a tylko te, które co chwila zmieniają domenę docelową a nie te, które ciągle są przekierowane na tą sama domenę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności