Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zgłosić jednak domenę do google w celu jej ponownej indeksacji. Nigdy tego nie robiłem i chciałem zobaczyć jakie będą tego efekty, Wyszedłem z założenia, iż człowiek uczy się na błędach. Otrzymałem taką odpowiedź:

Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu na stronach, mogącej mieć wpływ na pozycję witryny w rankingu Google. Nie ma potrzeby przesyłania żądania ponownego rozpatrzenia zgłoszenia witryny, ponieważ wszelkie problemy z pozycją w rankingu, które mogły wystąpić, nie są związane z ręcznymi zmianami wprowadzonymi przez zespół ds. spamu na stronach.

Oczywiście mogły wystąpić inne problemy z witryną, które mają wpływ na jej pozycję w rankingu. Serwery Google określają kolejność wyników wyszukiwania przy użyciu serii formuł zwanych algorytmami. W ciągu każdego roku wprowadzamy setki zmian w naszych algorytmach wyszukiwania, a ranking stron jest opracowywany na podstawie ponad 200 wskaźników. Wraz ze zmianami naszych algorytmów oraz zawartości internetu (w tym Twojej witryny) mogą wystąpić pewne wahania pozycji w rankingu spowodowane wprowadzanymi aktualizacjami mającymi na celu zaprezentowanie jak najlepszych wyników użytkownikom.

Jeśli zauważysz zmianę pozycji w rankingu, która Twoim zdaniem może być spowodowana czymś więcej niż tylko zwykłym działaniem algorytmu, warto zbadać możliwe przyczyny tej sytuacji, takie jak np. istotna zmiana w zawartości witryny, systemie zarządzania treścią lub architekturze serwera. Twoja witryna może uzyskiwać niskie pozycje w rankingu na przykład wówczas, gdy serwer przestanie udostępniać strony Googlebotowi lub gdy zmienisz adresy URL znacznej części stron w witrynie. Listę innych potencjalnych przyczyn niskiej pozycji witryny w wynikach wyszukiwania znajdziesz w tym artykule.

Czyli tą domenę dopadł po prostu nowy algorytm, pomimo braku spamu, Domena ta ma około pół roku, pozycjonowała była na 5 fraz i wszystkie przed zmianą algorytmu były w TOP5. Co teraz zrobić? Zoptymalizować i pododawać nowej treści i dalej linkować, czy po prostu jeszcze pozostawić bez zmian samą stronę? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czyli tą domenę dopadł po prostu nowy algorytm

A myślałeś że co... kosmici...?

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Czyli tą domenę dopadł po prostu nowy algorytm

A myślałeś że co... kosmici...?

Dziękuje za rzeczową odpowiedź...Niektórym trudno jest chyba odpowiedzieć normalnie na zadawane pytania. Z tego co widzę, to jak chociażby w tym przypadku sprawdza się przysłowie: "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi".

Proszę o radę kogoś bardziej cierpliwego.

Bez adresu raczej nikt Ci nie pomoże. Pocieszenie jest takie, że jak naprawisz to za co spadłeś to wrócisz, a przyczyna spadku musi być raczej szybko zauważalna, np. ukryty tekst, przesadzenie z ilością słów kluczowych na stronie itp.

Bez adresu raczej nikt Ci nie pomoże. Pocieszenie jest takie, że jak naprawisz to za co spadłeś to wrócisz, a przyczyna spadku musi być raczej szybko zauważalna, np. ukryty tekst, przesadzenie z ilością słów kluczowych na stronie itp.

Dziękuje ślicznie za odpowiedź. Nie chcę gotowego rozwiązania. Sam wolę poszukać przyczyny, jednak chciałem upewnić się w swoim toku myślowym.

spadły może komuś domeny, których nazwa wskazywała jaką frazę chcemy pozycjonować?

np. pomocdrogowaradom.xyz na frazę pomoc drogowa radom itd?

mi w ten sposób jednej nocy poleciały trzy domeny, jestem ciekaw czy to przypadek czy jakaś inna sieczka ..?

Ja mam strone o trasach i szlakach rowerowych w Bielsku-Bialej. Domena w nazwie ma frazy rowerowe oraz bielsko.

Spadkow pozycji na pozucjonowane frazy nie ma zadnych, ani strona nie wypadla z indeksu, ale po 7 pazdziernika drastycznie spadla ilosc wejsc na strone z ok 50/dzien do 5-10, a wspolczynnik odrzucen wzrosl z ok. 20-30% do prawie 100%.

Niewiem na ile to wina zmiany algorytmu, czy tez moze posezonowy spadek wejsc, ale nigdy czegos takiego nie doswiadczylem przez ostatnie 5 lat jak strona istnieje. Sam sie zastanawiam co moze byc nie tak. Komunikatow od Google'a tez nie dostalem, strona chodzi prawidlowo i nikt mi raczej nie narobil syfu nieprawidlowymi linkami.

macie jakies pomysly?

Spadkow pozycji na pozucjonowane frazy nie ma zadnych, ani strona nie wypadla z indeksu, ale po 7 pazdziernika drastycznie spadla ilosc wejsc na strone z ok 50/dzien do 5-10, a wspolczynnik odrzucen wzrosl z ok. 20-30% do prawie 100%.

macie jakies pomysly?

tak zacznij od wywalenia google analitic one tylko oglupiaja, zaintaluj sobie jakie kolwiek inne statystyki dzialajace online

Marketing internetowy dla firm

tak zacznij od wywalenia google analitic one tylko oglupiaja, zaintaluj sobie jakie kolwiek inne statystyki dzialajace online

Zauwazylem jednak pewna rzecz, gdy uruchamiam strone pod IE w czasie ladowania plikow od Google Analytics pojawia sie blad pod debugerem. Moze rzeczywiscie to wina tych statystyk. Ale do tej pory nie bylo takich problemow.

Pewnie zauważyliście. Domena, która ucierpiała najbardziej, niewiele BL, trzymała się w top5 na niezłą frazę, głównie dzięki EMD, w niebyt, później 200, teraz na trzeciej stronie, bez ruchów z mojej strony. Poczekam to będzie 1 lol.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

spadków na razie nie widzę - tylko wzrost o 4-5 oczek w górę, i jeden z kosmosu po kwietniu do top 10

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności