Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ogólnie zgadzam się z Tobą, przez jeden miesiąc, czy dwa mogą pozyskać tak wielką ilość klientów,

Widać że jesteś jeszcze świeży w temacie.

Przeceniasz konwersję w postaci klientów z wysokich pozycji na frazę pozycjonowanie.

T.

Możliwe Tomku, w branży dopiero się uczę. Ale z pewnością pozyskanie nawet kilku stałych klientów to i tak jest już jakiś dochód :)

Nie wiem czy 301 jest teraz dobrym rozwiązaniem. Ja byłbym ostrożny na waszym miejscu. U mnie po 301 strony wróciły, ale po kilku/kilkunastu dniach spadły w otchłań. Google nie stało się dzięki temu mądrzejsze. Po prostu zwraca większą uwagę na takie działania. Metodę ta znali zapewne najstarsi Indianie. Jakie Wy macie przemyślenia?

Jeżeli chodzi o domeny EMD to może i dostały po czterech literach. Ciekawe jest jednakże to, że dotyczy to tych, które już były w indeksie. Nie wiem jakie macie doświadczenia po tym update, ale nówki EMD nadal fajnie wchodzą w serpy. Może spadną, a może nie. Daw wam znać w razie czego.

seowyszbanner.gif

Nie wiem czy 301 jest teraz dobrym rozwiązaniem. Ja byłbym ostrożny na waszym miejscu. U mnie po 301 strony wróciły, ale po kilku/kilkunastu dniach spadły w otchłań. Google nie stało się dzięki temu mądrzejsze. Po prostu zwraca większą uwagę na takie działania. Metodę ta znali zapewne najstarsi Indianie. Jakie Wy macie przemyślenia?

czy wykonywałeś 301 na domenie dotkniętej updatem z 5/6.10?

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

EMD dostały strony główne na wszystkie frazy, podstrony nadal sa wysoko - tam gdzie ich miejsce :) szczerze, to niby mi wszystkie frazy mi poleciały, a ruch mam większy niż sprzed updateu

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie ma co szukać wspólnych mnianowników - poszło po łebkach jeni dostali inni nie.

Mam gówniane strony i stoją jak stały w TOP1 a dobre serwisy spadły o 20 pozycji z TOP1 na TOP20. Dwa słowa kuczowe w domenie takie tam EMD.

Pożal się algrytmy googla (ja bym to nazwał skryptami w co najwyżej HMTL5) robią sieczkę w serpach a jeszcze większą w głowach co niektórych SEO-wców.

Temat trzeba przeczekać bo na takim Gó***ie daleko nikt nie zajedzie.

Kolejna nowa rzecz według mnie to wymuszona personalizacja, pomimo wyczyszczeniu całej historii i cookies ccleanerem, zmiany lokalizacji na "Polska", wyłączeniu dostosowaniu wyników w oparciu o aktywność - jeżeli klikam w daną domenę kilka razy, na następny dzień pojawia się w okolicach topu - sprawdzone na kilku moich kompach w kilku lokalizacjach - to taka mała dezinformacja, czy możecie to potwierdzić?

P.s.

Sprawdzałem przed chwila nadal mam wszystkie ustawienia Polska, wyłączone wyszukiwanie w oparciu o aktywność, router tez resetuje kilka razy dziennie, kilka razy klikne w domenę po wyszukaniu na daną frazę i pokazuje się w toopie, z wyjątkiem zafiltrowanych

Edit:

może źle się wyraziłem, nie wymuszona personalizacja, a wymuszone wyniki w oparciu a aktywność

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Może to bez sensu, ale miałem taki sam objaw, ale zależny od przeglądarki - firefox - tak jak u Ciebie, chrome, IE - wszystko było ok. Po pewnym czasie w firefox wróciło do normy. Czyszczone czym się da, ale wyniki były personalizowane nie wiadomo dlaczego.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności