Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zależy, pod którym słowem kluczowym i która strona - każda zajmowała nieco inne miejsce, choć budowa zaplecza, jak i struktura domen były bardzo podobne do wyszukiwanych słów kluczowych. Każda z nich jest bezpośrednio powiązana z najważniejszym słowem kluczowym .. na przykład szukamy słowa 'domena' a twoja strona to domenaonline.pl

I tak w jednym z przypadków strona znajdowała się na 3 miejscu pod hasłem domena oraz 1 miejscu pod hasłem 'domena online' .. po ostatnich zmiankach google stona poleniała z miejsca 3 na 40 a z 1 na 4 miejsce co nie zmienia faktu, że w innych przypadkach straciłem całkowicie stronę z pola widzenia ;(

• 2 tygodnie później...

czy komuś strony powróciły po jakiś zabiegach kosmetycznych? Ja zauważyłem że z 460 miejsca jestem już na 250 :D. Ale tak serio powoli wraca...

Pozycjonowanie Stron w Szczecinie i za granicą na terenie takich Państw jak Niemcy, Holandia, Szwajcaria, Szwecja i Norwegia. 

mnie powrocily, bylem albo nieobecny w G, albo daleko z tylu. Od ostatniego tygodnia na 2. miejscu, a od wczoraj na 1....

usunalem swl, pozyskalismy kilkanascie dobrych linkow, dodalismy wiecej kontentu tekstowego na stronie i zglosilismy ponownie strone do G. Ktory z tych zabiegow dal efekt w postaci powrotu, trudno mi powiedziec...

Odświeżyliście ten temat bo dziś zaobserwowaliście jakieś zmiany ?

Ja przyznam, że dziś odnotowałem kilka zmian na plus - jakby powoli puszczała zmarzlina niektórych zafiltrowanych serwisów. Niestety nie tych na których mi najbardziej zależy.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Pewnie inni robią wam miejsce, mi poleciała dwa dni temu jedna domena na prawie wszystkie frazy. Żadnych SWL, tylko płatne katalogi + fora, szerokie pozycjonowanie (na ponad 50 fraz), linkowane podstrony, unikalna treść, unikalna grafika, żadnych powiadomień w GWT. Jakieś pomysły? :D

dla przykładu jedna z moich stron była w top3 na jedna frazę i spadła poza top 100, 16 miejsce 32, i 9 i wszystkie teraz są poza 100, tacy gracze jak allegro itp. tablica inwestują sporo, tablica również spadła musieli się posunąć do kroku wykupienia wszystkich ważnych fraz dla swojego portalu, wpisując w g tablica nie ma tablicy czy to nie jest łamanie prawa ? Czy też samych zasad G ? Nawet gdy moja strona wpadła w filtr to nie raczą poinformować o tym a dodam że strona stawała się rentowna. G staję się wyszukiwarka dla ludzi z dużymi dochodami.

u mnie też jakieś plusy względem tych spadków z początku października

widzisz, to u mnie coś wróciło w początku pażdziernika z pingiwna kwietniowego i dodatkowo dziś wybiło kosmicznie w górę tak jak nigdy nie stało . Dodam tylko, że na tacę nie dawałem.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mario, pewnie odrobiłeś pracę domową i popracowałeś nad przepływem pr na stronie :)

Krążą słuchy, że w tym tygodniu będzie update, więc, jak ktoś ma coś do poprawki, to radzę zaprosić Googlebota żeby choć trochę przerobił stronkę, zanim to zrobi to bot z nowym algo :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Tomaan - w to wątpię, ale google robi inną rzecz: celowo na pewien czas zaniża niektóre strony serwisu w pozycji aby zaobserwować reakcję. Jeżeli reakcją będzie spam/pozycjonowanie to są negatywne konsekwencje - np. strona już z tej niższej pozycji nie wychodzi. To samo zaobserwowałem jeżeli chodzi o indeksowanie nowej treści w jednym z moich serwisów: 90% nowej treści ładnie się indeksuje, ale czasem niektóre nie chcą się indeksować przez dłuższy czas co ładnie pasuje do tej teorii o testowaniu. Mówię tu o nowej dość unikalnej treści nowych stron które bez problemu powinny się indeksować a czasem nie chcą i wchodzą do indeksu np. tydzień/dwa później niż zwykle.

Zgodzę się @INOman, dobrze, że o tym przypomniałeś. Czytałem gdzieś o tym kilka miesięcy temu. To dobry ruch z ich strony. Sytuację należy przeczekać, potem po zakończeniu testów nowych algorymtów uzbroić się w dodatkową cierpliwość.

Mam nadzieję, że w umowach zabezpieczyliście się na tego typu sytuacje, które nie są zależne od Was i firmy SEM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności