Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mowimy o mocy :)

mowilismy o szybkosci i rotacji np anchorow tak?

wiec odpowiedzialem na te kwestie.

1000 WP - to przyklad.

Nikt mi nie wmowi natomiast ze 10 storn z SWL jest lepsze niz moje 10 stron zapleczowych - no blagam wam :D

albo odwrotnie jesli np ktos nie dba o zaplecze to jego 10 WP jest nic nie warte, a SWL moze robic cuda.

Wszystko na temat.

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W rzeczy samej tez polowe bym wykosił.

Może nie związane z tematem dokładnie, ale mam małe pytanko. To wiąże się również z swl-ami.

Jak to jest według was, czy jak serwis a dokładnie domena główna jest mocna ma wysoki Pr np. 6, a twój link ląduje na tej domenie ale na podstronie z Pr 0, jest więcej wart niż link na tej samej podstronie z Pr 0 ale na domenie z Pr 0. Podstrona nie musi być linkowana ze strony głównej może to już być któraś w gałęzi. Tak się zastanawiam bo wszystkie swl-e liczą tylko główna stronę, a nasze linki w 99,9% lądują na podstronach zupełnie nie linkowanych i z Pr 0 lub n/a. Czyli oni uważają że nie ważne gdzie jest link, aby tylko strona główna była mocna to i linki ze wszystkich podstron będą miały większa moc. Ale czy według was tak jest?

M@k jest różnica w linkowaniu z SWL stałego a rotacyjnego, tego nie wzioles pod uwagę,

DFAK , nie chodzi o jakość a ilość powiedz czy 10 liniami z zaplecza zrobisz opony, meble czy też pozycjonowanie?, sugeruje żebyś przeanalizował te frazy i powiedział jakie to zaplecze musisz na nie wybudodać

Marketing internetowy dla firm

Wziąłem pod uwagę i to bardzo dokładnie bo ostatnio przeprowadzam testy. Na dość sporej liczbie domen i sporej liczbie punktów. I jak już pisałem 1% linków jest na podstronach Pr 0, a 98% na n/a. to co mi że domena ma nawęd i Pr 5 jak na tej stornie jest tylko 5 miejsc na linki, w paczce masz 250 i jaki procent się załapie? A biorąc pod uwagę że przeindeksowanie stron w swl jest masakrycznie wolne, na pewno nie jest codziennie indeksowana storna główna i nie jest nawęd brane 5 linków to już całkiem robi się mikroskopijny procent. Według mnie w rotacyjnych systemach w ogóle jest nie potrzebnie brany pod uwage Pr i nie ma co się chwalić ile jaki system ich ma bo i tak 99,99999999% linki lądują zupełnie na goliźnie. Powinno się brać inne ważniejsze czynniki bardziej.

Zawsze może działać lepiej ;)

Ale odejdźmy na chwile od swl. Chodzi mi o linki nasze gdzieś wstawiane na wymianie itp

Czy wy głownie bierzecie Pr strony głównej pod uwagę, czy stronę gdzie link będzie umieszczony czyli Pr 0 lub n/a.

I jeszcze jedno pytanie czy łatwiej jest wy pozycjonować stronę jak strona główna ma wysoki Pr. Bo tak się zastanawiam czy linkowanie podstron ma sen jak domena główna jest słaba. I przez to jest trudniej o efekty.

(Pytam tylko w stosunku do PageRank nie biorę w tych pytaniach ilość linków, wiek domeny itp, teraz nie o to mi chodzi to tak dla wyjaśnienia)

#Rit moje pytanie raczej związane jest z tym. Czy najpierw nie należy zadbać o wysoki Pr strony głównej, a dopiero potem zabrać się za podstrony. I nie mówię tu aby stronę główna w ogóle dopalać swl-ami. A pytam dlatego że obserwuje kilka stron mojej branży że maja strony główne np. 5-6, a podstrony n/a i te podstrony które nie są nawęd linkowane ze strony głównej bardzo dobrze sobie radzą. A nie są ani linkowane zewnętrznie, ani nawęd jakoś dobrze linkowane na tej stronie.

M@K zawsze warto linkować podstrony, a nie tylko stronę główną, i nie mówię tu też o swl, ale o naturalnym jeśli można to tak ująć zdobywaniu linków. Gugiel lepiej postrzega taką zależność linkowania. Jeśli linki będą prowadziły tylko do strony głównej, będzie to wyglądało sztucznie.

Zauważ, duże portale informacyjne mają po tysiące podstron i linki prowadzą też do nich, a nie tylko do strony głownej.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

M@k jest różnica w linkowaniu z SWL stałego a rotacyjnego, tego nie wzioles pod uwagę,

DFAK , nie chodzi o jakość a ilość powiedz czy 10 liniami z zaplecza zrobisz opony, meble czy też pozycjonowanie?, sugeruje żebyś przeanalizował te frazy i powiedział jakie to zaplecze musisz na nie wybudodać

Moj nick pisze sie nieco inaczej;) rozumiem ze to przypadkowy blad;)

Fraz nie ma sensu analizowac - nie poruszalem tematow "mocy" stron - czy to z zaplecze czy z SWL.

Wierze ze SWL'ami mozna na pewno sporo zdzialac - nie ma watpliwosci.

Ale kilka postow wyzej nie zgodzilem sie ze szybciej mozna roznicowac anchory etc.

Bo to niprawda i kazdy o tym wie, ale autor tego tekstu takze sie poprawil i chyba wie w czym rzecz:)

Nie neguje SWL i nie mam zamiaru opowiadac jakie to zaplecza sa super extra.

Moc jest tu i tu - wiadomo.

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

Update Pandy będzie prawdopodobnie w ciągu 7-10 dni:

https://www.seroundtable.com/google-update-brew-15976.html

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Jadą z tą Pandą jak z koksem - ostatni był 06.11. Zrobiłem sobie ostatnio analizę wszystkich updateów i pozycję moich stron. Wyszło, że tylko jedna dostała Pingwinem :) reszta to Panda.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności