Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

jak strony stoja tak stoją po pingwinie, mam kilka i nic się nie rusza nawet kilka tygodni temu uzyłem desavow tools i ponowne rozpatrzenie wysłałem, nowe linki dałem na tą frazę i nadal stoi poza 800+, usunełem co mogłem swoje śmieci dla testów i oczyszczenia profili walczę od września a pingwin mnie dotknoł na kilku stronach w kwietniu, bez owocnie, jedna fraza mi wróciła do pierwszej 100 ale to chyba 2 tygodnie temu. A tak pozatym i tak się nie poddam, aż nie wróci wszystko przed kwietnia ;).

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bo to jest narzędzie docelowo do zgłaszania automatowi stron potencjalnie niezgodnych z wytycznymi lub niskiej jakości według oceny człowieka - webmastera (pomijając fakt, że wszystkie strony w sieci są niezgodne) i nie ma wcale pomagać webmasterowi tylko uderzać w zgłaszane strony. Weźcie pod uwagę to, że wytyczne i cała ta paranoja z linkami są niczym nie uzasadnione poza pretekstem do uwalania stron, to już nie ma nic wspólnego ze spamem, czy jakością wyników, bo te się jednoznacznie skrajnie już popieprzyły na tyle, że prywatnie przestałem używać tej wyszukiwarki.

Nigdy więcej Adwords !!!, niech widzą jakie efekty przynosi ich poronione działanie.

Przy okazji ostatnio pisałem, że przez pół roku w top3 widziałem zaindeksowany błąd 503 serwera - Resource Overused, potem domena znikła, ale wczoraj znowu wróciła. :hahaha: Co za żenada - tak już popierdzielili ten algorytm, że się nie da po prostu ogarnąć takich prostych kwestii jak powyższa, czy top50 składający z jednej domeny, problem w tym, że user widzi wkurza się. ale nie wie, że może zmienić na binga. Kurde same search results z onetowych serwisów wszędzie widzę. Próbowaliście ostatnio szukać jakiejś mniej popularnej rzeczy, np. technicznej? Ostatnio jak takiej szukałem to miałem dosłownie wyniki składające się z 1 tylko domeny (w całości) - sztucznie generowane podstrony wyszukiwania - obojętnie w jakiej wersji kombinacji wpisałem, no dalej niż do top 150 nie doszedłem ;). Dla mnie Google = kompromitacja i żenada, ale nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy ten bełkotliwy ich PiaR i człowiek ma świadomość, że Ci kretyni rządzą internetem.

Wyszły komuś w ostatnich dniach jakieś strony z pingwina?

Tak, mnie praktycznie wszędzie po użyciu disavow, zresztą pisałem na jednym z blogów o jego użyciu na kilka stronach:

33cyavn.jpg

Trzeba było wysłać prośbę o ponowne rozpatrzenie, zanim przemieliło całkowicie minęły 3 tygodnie, lecz widać, że zaraz po odpwoeidzi SQT strona delikatnie zaczęła rankować w górę.

Edit:

zgłszane były tylko zachodnie fora / bookmarking services nieskiej jakości - generalnie wszystko co inne niż polskie

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Niestety G.Prawda ale musze się z tobą zgodzić, wyniki wyszukiwania są coraz gorsze. Coraz więcej "gówna" na topie zaś wartościowe wyniki są pogonione gdzieś na dwusetnej stronie :) Bing daje o wiele lepsze wyniki wg mnie. Fajny przypadek mi się ostatnio zdarza gdzie mam jedną anglojęzyczną stronę (ruch około 200impressions/month) strona istnieje od 2009 pod koniec roku 2011 jakiś webmaster stworzył witrynę która kopiuje moje treści z tym samym tytułem oczywiście dodaje także linki do oryginalnego źródła czyt. do mnie, lecz jednak znajduje się wyżej w wynikach wyszukiwań :):) paranoja :)

Robbierivera czy mogę prosić o jakiś link o tym disavow o którym gdzies pisałes z chęcią poczytam.

Trzeba było wysłać prośbę o ponowne rozpatrzenie, zanim przemieliło całkowicie minęły 3 tygodnie, lecz widać, że zaraz po odpwoeidzi SQT strona delikatnie zaczęła rankować w górę.

3 tygodnie? czyli nie wiadomo czy to zasługa disavow czy sama wyszła z jakiegoś filtra

Do SQT pisałeś poprzez "ponowne rozpatrzenie strony"? Nie wiem czy ktoś to czyta

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Wiecie co, właśnie sobie poanalizowałem bl konkurencji tej która na topy twardo siedzi, bl to mieszanka katalogów, rumaka i swl, z kolei obrywają strony głównie z realnie tematycznymi linkami, szczególnie w artykułach (może podobieństwo do precli) No to tak jakby trochę się to odbywa odwrotnie do tego co twierdzi Google.

@Robbieriviera jesteś pierwszą osobą, od której słyszę, że pomogło narzędzie disallow, co Ci odpisał ten SQT???

Powolne rankowanie w górę to też może być tymczasowy efekt przemieszania.

Odpowiedź standardowa, czyli "Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu na stronach, mogącej mieć wpływ na pozycję witryny w rankingu Google, itd." natomiast wzrost rozpoczął się dokładnie w czwartym dniu od otrzymania standardowej odpowiedzi. W tej chwili serwisy odzyskały w całości długi ogon. Czyli podstrony zbliżają się do topów, ale musze przyznać, że główne frazy, wielomilionowe są jeszcze w du**e. I tu się z toba zgodzę, mam wszystkie linki tematyczne, z możliwie różnych źródeł, niektórymi profilami popiekowałem się przez miesiąc, zanim dałem jakiegoś linka i tak nie mogę pokonać stron robionych SWL-em rotacyjnym, katalogami, Xrumerem, preclami - nie da się k...rwa, normalnie nie da po białemu

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Odpowiedź standardowa, czyli "Sprawdziliśmy Twoją witrynę i nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji

eee, czyli nie miałeś informacji z GWT o niepasteryzowanych linkach ? To raczej przypadek z tym wzrostem :)

Gdybyś miał info o "wykryciu nienaturalnych linków" to odpowiedź nie była by standardowa. Zdaje się, że główne działanie disavow jest właśnie dla takich przypadków.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

... i tak nie mogę pokonać stron robionych SWL-em rotacyjnym, katalogami, Xrumerem, preclami - nie da się k...rwa, normalnie nie da po białemu

Da się, wystarczy opłacić Adwordsy i przeskakujesz te całe topy.

Jeszcze do Ciebie nie dotarło, że łajt jest dla tych co mają w perspektywie opłacać adwordsy?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności