Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

7..12 lekkie spadki niektórych ale niektóre wzrosty. Dzisiejszej nocy porządne wrosty wszystkiego i pare topów.

Zauważyłem też na swoje frazy że wiele stron z topów pospadała ,dużo linków potraciły a mniej zyskiwały w tym czasie lub miały zauważalne wzrosty linków w krótkim czasie.

U mnie normalnie - Podejrzewam, że przełom będzie w poniedziałek, żeby miło rozpocząć tydzień pracy :)

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Pewnie wymksnęło się im jakieś dzikie zwierzę, które miało zrobić rozpierduchę, ale nie osiągnąło jeszcze wysokiego poziomu seowk**wienia i nie otrzymali "najlepszych wyników w historii", więc wycofali poprawkę :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

U mnie widać tak jakby googlarka się cofneła o pare tygodni mam w wynikach kopie strony sprzed 3-4tygodni

Ja już to zauważałem od kwietnia mam np: 16 stron na ta samą frazę i 7 stron na słowo i widać co jakiś czas cofki jest to zabieg zamierzony do wywoływania paniki lub jakiś serwer goog... jest ospały, a później dopiero przejmuje inicjatywę, ale chyba to pierwsze bo średnio co 1,5 miesiąca jest cofka w historii wyników do 7 do 10 dni wstecz, na początku ogłupiałem, ale potem tez tak napisałem że "google to tylko schemat nie rozum" https://www.forum.optymalizacja.com/topic/167734-czym-jest-google-kowalskiego/

Nie tylko takie cofki istnieją, ale jeszcze wiele innych chytrych zagrań którymi co niektórzy nazywają juz w panice update.

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

Ja tam już przestałem się stresować porannym widokiem pozycji...Wzrosty - fajnie, spadki - trudno. Jeżeli spadki byłyby spowodowane wyłącznie moją pracę to mogę mieć pretensje do siebie, ale nie przez działanie pod tytułem "i znowu najlepsze wyniki w historii"

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Dziś w nocy coś się działo. Miałem nieco spadków, a w dzień po odświeżeniu wyników wszystko wróciło do normy. Coś tam robią, ale fakt - wyniki ostatnio dziwne i nieadekwatne do działań z ostatnich 3-4 tygodni (zarówno na + jak i na -)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

"i znowu najlepsze wyniki w historii"

w domyśle najbardziej beznadziejne, patrzcie oni wprowadzają jakiś update praktycznie co chwilę, nawet nie sprawdzają jakie to przyniosło w praktyce efekty, bo na to by potrzeba trochę czasu i zaraz po wprowadzeniu od razu piszą, że super wyniki... Nie poczekają na info o błędach i śmiesznych wynikach, kwiatkach w serpach, opinią webmasterów się w ogóle nie interesują, a użytkowników tym bardziej, nikt ani nic ich nie obchodzi...no może poza $$, a w swojej całej hipokryzji udają, że jest odwrotnie. Najśmieszniejsze jest to, że info od Google jest zawsze stonowane, a pod nim piszą pozorne komentarze ludzie, którzy udają rzekomo niepowiązanych z Google i sami siebie wychwalają jakie to Google jest wspaniałe i dobre. Każdy człowiek z branży marketingu na pierwszy rzut oka rozpozna, że takie słodkie komentarze to fake.

https://www.seroundtable.com/no-google-update-16101.html

https://www.click4seo.net/search-engine-land/no-that-wasnt-a-google-panda-update-you-felt/

Tak jak mówiłem cofki, lub spieprzyli i się nie przyznają, albo jakieś katalogi, lub precle dostały po du**e !

https://www.bing.com/

bing pozwala szukać mi wszystkiego na świecie, google hamuje rozwój krajów wpierając regionalizację, jest to wszystko dla największej gospodarki świata w zamian za nietykalność!

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

No coś się dzieje czyli update do którego nikt się nie przyznaje - a to w Google z reguły oznacza, że był bug i idą w zaparte, że nic się nie zmieniło. Było już tak kilka razy i po jakimś czasie serpy wracały.

Też myślałem że to precle i katalogi dostały np. bany, ale banów przez ostatni czas nie przybyło (patrz staty e-weblinka i gotlinka).

Czasami takie "cofki" były blisko updatoów PR. Może nadchodzi ;)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności