Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Było, było coś niech nie ściemniają!!! może nie jest to jakiś wielki update, ale coś przekręcają. To już się zaczęło jakiś tydzień temu, widziałem że 2 strony nieco pospadały, inne poszły do góry, nie same z siebie ale dlatego, że konkurencja znikła! [jakoś wcale mnie to nie cieszy]. Jedna fraza mi lata raz 2 strona wyników (rano) raz poza top100 (wieczorem). Widziałem już coś takiego kiedyś i skończyło się to skakanie w poza top100 na stałe i tak już zostało. Kilka dobrych konkurencyjnych stron wyleciało, pojawiło się jakichś kilka stron z d... także mieszają - to jest ogólny ich zamysł mieszać, mieszać męczyć webmasterów i firmy działające na rynku internetowym.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Coś się dzieje tu i tam. Tak z ciekawości zerknąłem na serpstat i tam jeden przykład - chyba zdrowy i bolesny spadek : https://serpstat.pl/domena/gotujmy.pl - szkoda, że nie można zerknąć do historii z przed kilku dni .

Miałbym pytanie - co zawinili, że tak dostali ? Wygrali w loterii ? Wstępnie tam nie widać żadnych SWLi.

Strach się bać.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Miałbym pytanie - co zawinili, że tak dostali ?

Strach się bać.

Za widgety rotacyjne z potrawami na babyonline i sklep.mamaidziecko, stracili dziesiątki tysięcy linków z subdomen polki - to co mi się rzuciło w oczy, mogło to wyglądać jak SWL

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Matematyk, a znasz jakąś poważniejszą stroną zgodną z "wytycznymi"?:] Bo ja nie, one są tak napisane, by na każdego można było coś znaleźć, czy to na stronie czy w linkach do strony. Pod GWT też nie warto podpinać wszystkich stron, a przynajmniej nie do 1 konta, wiele osób już się o tym przekonało.

Pod GWT też nie warto podpinać wszystkich stron, a przynajmniej nie do 1 konta, wiele osób już się o tym przekonało.

+pierdyliard

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Tak, tylko czy gdzieś matt czu kaspar podawali za przykład takiego linkowania? Ciekawi mnie to, bo wg mnie linki z polki do gotujmy były dla uzytkowników a nie tylko dla botów. Może gdzieś indziej jest przyczyna tego spadku? Nie chce mi się wierzyć, że za takie rzeczy Google miałoby karać _dobre_ witryny

gdzieś matt czu kaspar podawali za przykład takiego linkowania?

Słuchaj matta i kaspara dalej... :D

Może gdzieś indziej jest przyczyna tego spadku?

Może być to zależne od obrotowej prędkości kuli ziemskiej...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Moim zdaniem algo lub sqt uznało subdomeny z polki.pl, będące loginami użytkowników za system sztucznego generowania linków do gotujmy.pl;

p.s.

żadna z subdomen na polki.pl u mnie nie działa / biorąc po uwagę ilość użytkowników i mnożąc razy x linków, to wygląda tak, jakby ktoś zdjął sztuczne linki z SWL lub zaplecza

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Ja stawiam, że to chwilowy

niewykluczone, ale taka obsuwa dzień po dniu głębiej raczej nie wróży nic dobrego.

a może google doszło do wniosku, że prezentowane tam przepisy nie są najlepsze ? :)

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

linki z polki do gotujmy były dla uzytkowników a nie tylko dla botów.

To nie ma znaczenia, że dla użytkownika przydatne, każdy link może być uznany za zły. Na przykład w anchorze zawiera słowo przepisy - już tam bullshit można pocisnąć i się doczepiać, że niby manipulacja pr i inne bzdury.

Nie chce mi się wierzyć, że za takie rzeczy Google miałoby karać _dobre_ witryny

Od ponad pół roku głównie to właśnie robią.

Tak, tylko czy gdzieś matt czu kaspar podawali za przykład takiego linkowania?

Otwórz oczy, to jest bełkot marketingowy i nic więcej - nie ma linkowania dobrego, jest tylko złe. Jak już nawet dodatek na stronę, który ludzie sami zamieszczają na tematycznej witrynie jest zły. Naturalne linki też często są szkodliwe. No na razie nie czepiają się social marketingu, ale zobaczycie, że za jakiś czas też będzie niezgodny z wytycznymi, tak jak wszystko już.

Od dłuższego czasu coraz to dziwniejsze wytyczne są nie po to by walczyć ze spamem, tylko po to by był pretekst do uwalenia dosłownie każdej strony w sieci.

Po co chyba nie trzeba pisać... Google od jakiegoś czasu nie jest już tą samą firmą co kiedyś. Prowadzą jedynie pazerną politykę, która niszczy internet i rynek internetowy, no i szkodzi gospodarce naszego kraju, a zatem nam wszystkim. Kiedyś to była całkiem inna firma, ale pazerność na $$ doprowadziła do tego co mamy teraz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności