Skocz do zawartości

Update Pingwina (5/6.10.2012)

Dr Spin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobra chyba u mnie już spokój, wahania +/- 1/3 pozycje standard, ale już nie widzę skoków z 2 na 50 i znikania , przynajmniej mam nadzieję, że to koniec

Ale jak zostałeś przy starych pozycjach (sprzed tygodnia) czy na nowych ? i jeśli na nowych to czy wzrosty czy spadki ?

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Ja teraz sobie dokładnie sprawdziłem i większość fraz wróciła na miejsca z update który odbył się w okolicach 21 grudnia 2012 - obecne wyniki są identyczne więc myślę że to cofnięcie wyników

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Trudno nazwać to u mnie cofnięciem wyników, bo niektóre frazy były w top11-20 a teraz są top10 jakoś, niektóre nie zmieniły też pozycji, niektóre poszły w górę jak ta jedna o 30 miejsc, gdzie nigdy nawet nie była w pobliżu tego miejsca, zmiany są to fakt, ale jaki czynnik je wywołał - to mnie bardziej ciekawi

Ja teraz sobie dokładnie sprawdziłem i większość fraz wróciła na miejsca z update który odbył się w okolicach 21 grudnia 2012 - obecne wyniki są identyczne więc myślę że to cofnięcie wyników

Wiele bym dał, żeby to była prawda, ale niestety u mnie dalej jest huśtawka, a 3 domeny w ogóle wyleciały z Topów i nie wracają...

Wyniki nadal skaczą, znów dziś powróciły duże wahania więc zabawa nie zakończyła się jeszcze. Osobiście na tym wygrywam ale nie ma to znaczenia. Nadal uważam że wyniki nie są "czyste" tzn. nie odzwierciedlają faktycznej mocy linkowania (zarówno na + jak i na -) - nadal "coś jeszcze jest" co pozostało po ostatnim pingwinie. Nadal pozycje nie są "uwolnione" - raczej są zamrożone i tylko przeliczane algorytmicznie. Uwolnione są raczej nowe witryny ale i na nich widzę spore cuda - wygląda tak, jakby od nowa przeliczali wszystkie linki i stąd cuda dla nowych domen i wahania dla starych. Z resztą ostatnio zaobserwowałem wzmożoną aktywność robotów co może sugerować że tak jest.

Swoją drogą myślę że i Google nie do końca nad tym panuje i zbyt mocno eksperymentują na serpach, sami nieco ostatnio błądzą - zobaczcie jak dawno nie było fal banów (odpukać) i updatów PR - znaczy się są mocno zajęci sprzątaniem bałaganu. Moim zdaniem zabawa potrwa jeszcze z tydzień i do tej pory nie wiadomo gdzie się wyląduje.

EDYTA:

Teraz może wyniki nie skaczą "online" (czyli co odświeżenie serpów) ale mocno zmieniają się w ciągu dnia.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Ale o jakiej sprawiedliwości piszesz? W czym niby Infakt jest lepszy? Dla jednych ta strona będzie najlepsza dla kogoś innego tamte. Jeszcze zgodziłbym się gdyby to był typowe strony typu pobieraczek, katalog, kopie wikiepdii czy inne.

6 pozycję nie stronę*

Teraz super wyniki google to wyniki rotowane prawie jak w e-webie :)

Już nie rotowalne bo od kilku godzin stabilne

"Z myślą o użytkowniku" .. :D

Gogielek zawsze robi to z myślą o użytkowniku :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności